Σάββατο 14 Αυγούστου 2021

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 31-5-20 [ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ]


Κυριες-Κυριοι
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

ΘΕΜΑ= Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΕΙΚΤΗ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΤΩΝ 600 ΜΟΝΑΔΩΝ
================================================================
            Ι
        ------
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΙΚΤΗ                ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ 714-596,5
..................................................................................................          ............................................
949         ΥΨΗΛΟ ΕΤΟΥΣ                                                                            714
831,5                                                                                                              684,62
714          ΚΕΝΤΡΟ [ΑΠΟΛΥΤΟ]>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>          655,22 ΚΕΝΤΡΟ
596,5>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>          625,88
479         ΧΑΜΗΛΟ ΕΤΟΥΣ                                                                        596,5

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ  ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ
.......................................................................................
Στις 479 μοναδες ,αλλαξε πορεια ο δεικτης ,διοτι η ΖΗΤΗΣΗ  >ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ με συνεπεια την αλλαγη πορειας της κινησης,η οποια συνεχιζεται ως σημερα σχηματιζοντας νεα ενδιαμεσα  [ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ] ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ.

Στοχος  του δεικτη,αυτη την χρονικη περιοδο που βρισκομαστε, ειναι  οι 714 μοναδες .Αυτο το σημειον ειναι ΣΤΟΧΟΣ , απο καθε αλλο σημειον  ,απο αποψεως ενδιαφεροντος και φυσικα συμπεριφορα  της αγορας.Ο λογος ειναι γνωστος και δεν ειναι αλλος ,απο την ιδιοτητα του σημειου ,ως  ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤΗΣ  ΚΙΝΗΣΗΣ  [949.....479  ].
Σ'αυτο το σημειον ΚΡΙΝΕΤΑΙ η πορεια της αγορας 100%. Ανοδικη διασπαση του σημειου με σταθερη κατοχυρωση, η αγορα θα συνελθει σε πολυ μεγαλο βαθμο απο το  // σοκ // των 479 μοναδων και οι εμποροι θα εχουν καπου  να στηριχθουν  και να προγραμματισουν την συμπεριφορα τους στην καθημερινοτητα της διαπραγματευσης.

Αδυναμια σταθερης ανοδικης διπασπης του σημειου των 714 μοναδων,δημιουργει αμφιβολια και φοβο,αν μαλιστα  συνοδευεται και με απωλεια των 600 μοναδων.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ πιστευω θα συμβει το πρωτο και η διασπαση των 714 μοναδων θα πραγματοποιηθει ,με δυσκολια μεν ,αλλα θα πραγματοποιηθει.
Η μονη  περιπτωση να μην συμβει αυτο ,θα ειναι , να εχουμε μια παγκοσμια ασχημη και τρομερα δυσμενη εικονα  σε θεματα ΥΓΕΙΑΣ του πληθυσμου ,με αφορφη και αιτια τον [ COV-19 ],Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΔΙΑΤΑΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ .

Ο Γενικος δεικτης την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ εκλεισε στις 652,58 μοναδες,κατω απο το κεντρο της ενδιαμεσης καταανομης[655,22 ].
Φυσικα αυτη η αντιστροφη πορεια μπορει να συνεχισθει ακομη και ως τις 625 μοναδες.Αυτο δεν ειναι προβληματικη συμπεριφορα.Αντιθετα την θεωρω ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ και αναμενομενη ,λογω και της ληξης των ΣΜΕ  ΜΑΡΤΙΟΥ.

Γιαννης Λιβας
Οικονομολογος -Λογιστης
ΚΥΠΡΟΣ

[Τα κειμεννα μου δεν ειναι προταση για εμπορικες πραξεις]
30-5-20

Δεν υπάρχουν σχόλια: