Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

savil[ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ-ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ] 10-02-2013





                                    [ το μετρον]

Το εμποριον στηριζεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ,σε δυο δυναμεις  που ειναι η  προσφορα και η ζητηση. 
 Οι ανθρωποι ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ  ,αγαθα ,υπηρεσιες και αξιες.
Ο μηχανισμος  των τιμων ,κρατα παντα το συστημα σε Ισορροπια.
Αν δεν υπαρχει Ισοροπια,αυτοματα  δεν υπαρχει εμποριο.
Οταν λεμε Ισορροπια εννοουμε στην κυριολεξια αυτο που λεει η ερμηνεια του ορου [ισες ροπες,αποστασεις] και τιποτα λιγοτερο η περισσοτερο.
Απειρα ζευγη αριθμων[ως τιμες] απεχουν ισοποσα απο ενα δεδομενο σημειον που το ονομαζουμε κεντρικο σημειον.Καθε φορα πρεπει να διαπιστωνουμε το υφισταμενο ζευγος και να αναζητουμε το διαδοχικο  ζευγος ισορροπιας.Δεν αναζηταμε το χρυσο κεντρο ,μεσα απο τον αριθμο φ=1,618.
Ο αριθμος( φ=1,618), προδιοριζει (το σημειον αρμονιας) δια του χρυσου κανονα ,σε ανισα τμηματα ,δηλαδη σε ορθογωνια σχηματα ,ξεκινωντας απο την διαιρεση του τετραγωνου οριζοντια[δηλαδη την καταστροφη της αρμονιας].
Καλαισθησια του χωρου η του σωματος,της φυσης, η των εργων τεχνης μπορει να δινει ο χρυσος κανονας,ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ  με την κλασικη εννοια δεν δινει και ειδικα στο εμποριο.Ο χρυσος κανονας ,δεν εχει  καμια χρησιμοτητα στο εμποριον,Δια λογους συσκοτισης η παραπλανησης ,τον χρησιμοποιουν [το υπαρχον συστημα],αλλα αυτο ειναι ενα αχρηστο εργαλειο και παραπλανητικο, δια το εμποριο. .Αισθητικη αρμονια στο χωρο [ φυση] ,μπορει να δινει ,δι'αυτο συμβολιζεται με το γραμμα (φ),που ειναι το αρχικο του ονοματος του γλυπτη ΦΕΙΔΙΑ.
Αυτο ομως δεν ειναι φυσικη ισορροπια ,ουτε οι νομοι της  ισορροπιας υπαρχουν οπου υπαρχει το( φ).
Το εμποριον ,δεν ειναι φυσικο φαινομενο ,οπως οι διαστασεις των οστρακων η ο ανθρωπος,η ενας πινακας ζωγραφικης  κ.τ.λ.
Το εμποριο ειναι ζωντανη ανθρωπινη ενεργεια ,με σκοπιμοτητα και μεταχειριζεται ,καθε μεσο και τροπο δια να πετυχει το σκοπο του,που ειναι ενας και αποκλειστικος το κερδος.Η Ηθικη  οπως και η αισθητικη του χωρου και της εικονας,δεν ειναι βασικοι οροι στις εμπορικες πραξεις.Το εμποριο υπακουει μονο στο νομο του  της πολιτειας και σε καμια αλλη αρχη η εξουσια.
Η αναγκαιοτητα της αισθητικης  της φυσης  ΜΠΟΡΕΙ να στηριζεται στον ΧΡΥΣΟ ΚΑΝΟΝΑ δεν το γνωριζω το θεμα ,παρεχοντας οπτικη αρμονια σε ανισα τμηματα.
Το εμποριο ομως δεν στηριζεται σε καλλιτεχνικα// εφε// αρμονικης εικονας,αλλα σε πραξεις ανταλλαγης  αγαθων ,υπηρεσιων και αξιων με ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ  ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ,ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΖΗΜΙΑ.   
Εις το εμποριον αναζηταμε την ευσταθη ΖΥΓΙΣΗ,δηλαδη ζηταμε την Ισορροπια τιμων και ποσοτητων . 
Υπαρχουν  μαθηματικοι νομοι,που ειναι στην διαθεση μας,ετσι ωστε η αναζητηση του ζευγους τιμων που απεχουν ισοποσα απο ενα σημειον ,να γινεται οσο το δυνατον με μεγαλυτερη ασφαλεια  .Ο σχεδιασμος αυτων των δυο σημειον[ΑΡΧΗ -ΤΕΛΟΣ],ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ.
Τα δυο σημεια  που αναζηταμε καθε φορα προσδιοριζουν 
την αρχη
και το τελος
διαδοχικων εμπορικων πραξεων σε συγκεκριμενο χρονο.
Ειναι μια καθετη ευθεια εμπορικων πραξεων σε συγκεκριμενο χρονο .
Η   δομικη αναλυση των τιμων των μετοχων και των δεικτων ΑΝΑΖΗΤΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ  ΤΟ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟΝ /Γνωριζουμε την αρχη ως δεδομενο στοιχειο και αναζηταμε το τερι του καθε φορα.
Η εμπορικη πρακτικη [ δηλαδη η ζωντανη πραξη του εμποριου],δια σκοπους που γνωριζουμε[κερδος], αποκρυπτει την πραγματικη ισορροπια,ετσι ωστε να μην γινεται αντιληπτη η προθεση ,αλλα  το αποτελεσμα. Αυτη η εμπορικη τακτικη,δεν απομακρυνεται παρα πολυ μακρυα απο την πραγματικοτητα[δομικη ισορροπια] δια μεγαλο χρονικο διαστημα. Σε δυσκολες περιστασεις,μαζευει την ανισορροπια και ταυτιζεται απολυτα με την δομικη ισορροπια των τιμων.
Σαν συμπερασμα λοιπον εχουμε = το εμποριο στηριζεται στην πραγματικη ισορροπια της προσφορας και της ζητησης   και οχι  εις την αισθητικη αρμονια που  στηριζεται στον αριθμο [ φ=1,618].

savil-alonaki
10 Φεβρουαριου 2013.