Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

EΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ // ΕΤΕ// 9 Ιουνιου 2014


Κυριες-Κυριοι

Διαβασα μια αναλυση της USBC ,δια την ΕΤΕ.
Ειναι επιεικως  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ,διοτι τα στοιχεια που χρησιμοποιει,  δεν θα πω ,πως ειναι ανυπαρκτα,αλλα τουλαχιστον ειναι λανθασμενα σε μεγαλο βαθμο.
Το συμπερασμα της  π.χ δια το p/e 2014  μας λεει ειναι  16,9 με καθαρα κερδη 542 εκ,ενω η τραπεζα το 1ον τριμηνο ειχε καθαρα κερδη 181 εκ.  και ανω των 800 εκ το 2012.
Ασυνδετες σκεψεις , τυχαια νουμερα  τα συμπερασματα τους..Δεν θα πω ,πως ειναι ασχετοι οι ανθρωποι ,αλλα αυτος που εγραψε αυτη την εκθεση ,ειναι  ασχετος με τις ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΩΝ.
Δεν ειναι ευκολη υποθεση η αναλυση ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΩΝ.
Χρειαζεται τεραστια πειρα και γνωση της Λογιστικης και ειδικοτερα του κεφαλαιου
 //ΑΝΑΛΥΣΗ   ΙΣΟΛΟΓΙΜΣΩΝ.//
Προσφατα,προκειμενου να  δικαιολογηθει η τμη αυξησης των 2,2 ευρω/μετοχη,οι φωστηρες ανακαλυψαν  φανταστικους   ΟΡΟΥΣ ,οπως π.χ το ΕΝΣΩΜΑΤΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ.
Αυτο ειναι παραμυθι για μικρα παιδια η θεωρια  του //Ενσωματου Ενεργητικου//.ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ πχ το σημα της COCA-COLA ,δεν εχει καμια χρηματικη αξια.ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ,προκειμενου να δικαιολογηθει η αυξηση στα 2,2 ευρω.
Με αυτο το κολπο μηδενισαν στην ΦΑΑΝΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ  1,7 δις ευρω υπεραξια,που ειναι στον ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ  της εταιρειας.Αυτο το κονδυλι στην χειροτερη των περιπτωσεων ,ειναι ενα προπληρωμενο εξοδο ,αν και προσωπικα πιστευω ειναι 100% καθαρο κεφαλαιο,οταν μαλιστα συνοδευεται και απο δικαιολογμενη αφορμη και αιτια δημιουργιας του,και φυσικα το αναγνωριζουν οι ελεγκτες της εταιρειας,που υπογραφουν και τον ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ καθε χρησης,αλλα και η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΧΗ .
Τελος παντων  ,ολα αυτα ειναι προφασεις.Οταν η ΕΤΕ  ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟ   του 51% ,τοτε θα δειτε ,ποια ειναι  η ΕΤΕ και ποσα πραγματα ειναι //θαμενα /,μεσα σε δηθεν λογιστικους λογαριασμους[ απο δηθεν ανεξαρτητους οικονομκους  αναλυτες].
Η ΕΤΕ  ειναι μια μεγαλη υποθεση  και χρειαζεται  την αναλογη  προσοχη και υπευθυνοτητα..
Δεν μπορω να πω περισσοτερα.Αναλυτικες πληροφοριες και παρακολουθηση  ,διδονται πλεον απο την Νεα  Υπηρεσια του blog.
Ενας σωστος εμπορος πρεπει να γνωριζει ,ποσο πραγματικα κανει μια μετοχη, δηλαδη ποσο αποτιμαται εσωτερικα και μετα θα εχει επιγνωση, τι συμβαινει εις το ταμπλο[ δηλαδη ποσο την αγοραζει ο κοσμος].


 ioannisglivas@hotmail.gr.
πληροφοριες δια την νεα υπηρεσια του blog.

savil
9 Ιουνιου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: