Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΝ ΑΞΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ [FTSE 25 Large-Cap 22-05-2014 ]


Kυριες-Κυριοι

Εχουμε  Ζητηση> τηςΠροσφορας.Αποτελεσμα αυτης της σχεσης ΖΗΤΗΣΗΣ καιΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ,ειναι η ανοδικη πορεια του δεικτη.
Ο δεικτης γραφει μια αντιθετη κινηση  προς την προηγουμενη που τελειωσε εις τις 342 μοναδες περιπου , συνολικου μηκους 65 μοναδων.
445

       342
Αν η τρεχουσα κινηση δεν καταφερει να αποκτησει το ιδιο μηκος ,τοτε θα κανει νεα αντιστροφη και με στοχο παλι τις 342 μοναδες.
Εχω γραψει επισης ,πως το σημειον των 445 μοναδων συνδεεται ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ,με τις 297 μοναδες.
Σε μια ενδεχομενη αντιστροφη της σχεσης ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΗς με την προσφορα να ειναι μεγαλυτερη της ζητησης, η ελξη του δεικτη απο το σημειον των 297 μοναδων ειναι δεδομενη,οχι ομως 100% εφικτη ,διοτι οι 342 μοναδες ειναι ενα παρα πολυ μεγαλο ΕΜΠΟΔΙΟΝ .
Εαν ο δεικτης με την πορεια που κανει τωρα ,υπερβει  τις 394 μοναδες ΣΤΑΘΕΡΑ ,τοτε οι δυνατοτητες διασπασης των 342 σχεδον μηδενιζονται οπως και η επισκεψη ακομη  του σημειου αυτου δηλαδη των 342 μοναδων.
Η ζωνη τιμων

383

370

εναι γεματη ,με ενδιαφερουσες εναλλαγες της σχεσης προσφορας και ζητησης.Θα παρακολουθησουμε ενα δυνατο //αγωνα// και η τελικη εικονα της   σχεσης [ προσφορας και ζητησης] θα δωσει  και την πορεια του δεικτη.
Ο εμπορικος σχεδιασμος  που στηριζεται στο καλυτερο κοστος κτησης,δε θα επιτρεψει υπερβολες σε αποκλισεις και εκτροχιασμου του Κοστους.
Ετσι δουλευουν οι μεγαλοι εμποροι.Αγοραζουν φθηνα και εχουν την δυναμη να επιβαλουν αυτη τους την επιθυμια.Οι μικροι εμποροι παντα ακολουθουν ,δεν εχουν καμια δυναμη να επιβαλουν ορους εις την αγορα,με κυριοτερη αιτια την ανομοιογενεια που εχουν μεταξυ τους και την ελλειψη στοιχειωδους οργανωσης .
Αναμενουμε λοιπον να δουμε αν συνεχισει η προσφορα να ειναι μικροτερη της ζητησης ως τις 383 μοναδες η ως τις 394 μοναδες οπου εχουμε το μεγαλο ΕΜΠΟΔΙΟΝ  δια την συνεχεια της ανοδικης  πορειας το δεικτη.

savil-alonaki
23-05-2014


Δεν υπάρχουν σχόλια: