Κυριακή 21 Απριλίου 2013

savil [καλημερα] 21 Απριλιου 2013


Κυριες-Κυριοι
καλημερα σας


Ο δεικτης  FTSE 25   Large Cap ,εχει κακοποιηθει με τις συνεχεις αλλαγες που γινονται πανω του .
Η μετατροπη του απο εκοσαρης σε εικοσιπενταρης  ηταν η πρωτη μεγαλη αλλαγη και παραμορφωση του.Η κινηση αυτη ηταν απαραδεκτη  και παρανομη ,σε δεικτη που ειναι στο εμποριο με ΣΜΕ. .Ομως το κακο δεν σταματησε  σε αυτο μονο.Υπηρξαν και υπαρχουν και θα υπαρξουν ισως αμεσα και αλλες αλλαγες στην ομαδα των εταιρειων που τον απαρτιζουν.
Προσωπικα  λυπηθηκα παρα πολυ [σαν γεγονος και μονο],να χανεται απο το τον δεικτη η ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ και στην θεση της να μπαινει μια εταιριουλα οικογενειακης οψης η ΣΩΛΚ.
Εχει χασει ο δεικτης την αρχοντια του . Του εχουν φορτωσει εταιρειες της πλακας[απο αποψεως χρηματιστηριακου εμποριου] .
Δεν υπαρχουν οι εταιρειες με δυναμισμο και προοπτικη.Υπαρχουν 10 εταιρειες που δικαιολογουν την παρουσια τους εις τον δεικτη,οι υπολοιπες ειναι  //γλαστρες//  .
Η αναλυση του δεικτη ειναι δυσκολη υποθεση με τις παλαιου τυπου τεχνικες αναλυσεις,κυματακια και Φιμπονατσακια,δεν ειναι ομως το θεμα μου αυτο,αλλα η ποιοτητα των εταιρειων που απαρττιζουν τον δεικτη αυτη την περιοδο.
Ποιος ξερει αυριο τι εκτρωματα εταιρειες ,θα δουμε να τον συγκροτουν.
Ειναι ορατη η ποιοτικη υποβαθμιση του δεικτη.Εμεινε απο εταιρειες που να δικαιολογουν την εισοδο τους εις την ΤΟP κατηγορια μιας αγορας.


savil-alonaki
21-Aπριλιου 2013 


Δεν υπάρχουν σχόλια: