Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

TEXNIKH ΑΝΑΛΥΣΗ FTSE 25 Large Cap [Παρασκευη 4 Ιανουαριου 2013]

ισχυουν ακομη αυτα που σκεπτομουν στις 4-1-2013 και σας τα εδινα μεσα απο το κειμενο μου
Κυριες- Κυριοι

Κεφαλαιοποιηση Χρηματιστηριου Αθηνων =35,83 δις ευρω
Κεφαλαιοποιηση Γενικου δεικτη                 =31,777 δις ευρω
+DI(14)   >  -DI (14)      διαφορα μεταξυ τους σημερα  +20,5 μοναδες με.,διαδρομη αντιθετη

Παρακολουθησαμε σημερα μια καθαρα ανοδικη ημερα.Ειχαμε διασπαση σταθερη και δυνατη του σημειου 325,οπως ακριβως σας  ειχα δωσει  σε προηγουμενη αναρτηση.
Η σπουδαιοτητα του σημειου ,σημερα ειχε και επιβαιωση ως προς την ιδοτητα του[στοπ του σορτ],διοτι αν και ο δεικτης περασε τις 330 μοναδες στις 13,00 η ωρα,γυρισε καθοδικα και σταματησε στο σημειον 325 ,αντλωντας δυναμη δια την συνεχεια,
Στην πρω ι νη μου αναρτηση με τιτλο  savil [καλημερα],,σας εξηγησα εγκαιρα ,τι επροκειτο να συμβει και ακριβως ετσι εγιναν τα γεγονοτα.
Οι τραπεζες ,σημερα εδωσαν ζωη ,στην εξαντλημενη δυναμικη των υπολοιπων μετοχων που τις προηγουμενες ημερες ,ειχαν αυτες την τιμητικη τους οδηγωντας τον δεικτη σε συνεχομενα νεα υψηλα.Δεν ειχαμε καποια σπουδαια ειδηση δια τις τραπεζες και ηταν προκλητικη η αποτομη κινηση τους.Το δεχομαι ,αυτο ειναι αγορα και οποιος καταλαβει καταλαβε.
Η κινηση ,οπως εχω πει ,εχει πολλα ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ,ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΝΟΔΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑς.
Η εξωθεν  καλη μαρτυρια δεν υπαρχει και το βεβαρυμενο ιστορικο του 1999 ,σκιαζει την ολη εικονα της αγορας.Οι ιδιες εταιριες  και τα ιδια ατομα,επαναλαμβανουν το ιδιο εργο.
Μια  Ν Ε Α  Ε Λ Λ Δ Α ,με κανονες και νομιμοτητα,πρεπει να υπαρξει παντου και φυσικα στην αγορα,που σαν θεσμος ,ειναι ο μονος που μπορει πραγματικα να προσφερει τα περισσοτερα στην χωρα ,αλλα και στους εμπορους.
Λογια- μεγαλα Λογια ,για εταιριες [με οικοτεχνικο μεγεθος]  προσωπαγους Διοικησης με οιογενειακο προφιλ στην μοστρα [ Πατερας-κορη- και ο Γαμπρος  ως εκτελεστικα μελη  του Δ.Σ],προβαλονται ως οι δυναμεις των εξαγωγων .
Βλακειες με υπερβολες .Οι περισσοτερες ειναι οικοτεχνιες σε μεγεθος και με διοικηση προσωπικου οικογενειακου χαρακτηρος.Εταιρειες που δουλευουν ,μονο δια την οικογενεια των μεγακλομετοχων.
Αυτο δεν ειναι εισηγμενη,αλλα βολεμενη απο το 1999 με εκεινες τις κακες συνηθειες αφαιμαξης των χρηματων απο αγνους και προθυμους εμπορους,αλλα με το μειονεκτημα της αγνοιας και του υπεροπτισμου .Και σημερα οι ιδιες οικογενειες και τα ιδια προσωπα,με καταχρεωμενες επιχειρησεις,πουλανε και αγοραζουν, τις μετοχες των εταιρειων τους με κωδικους δηθεν θεσμικων του εξωτερικου.
Ας ειναι ,εγω παλι χαιρομαι για την αγορα μας και  χαιρομαι δυπλα που ανεβαινει.
Θελω ομως να ειναι ολα σε μια νομιμη ταξη.
Σημερα καταλαβαμε ,πως χωρις τις τραπεζες ,δεν εχει μελλον αυτη η αισιοδοξη ανοδικη πορεια.Θα μεινουμε απο //καυσιμα//.
Μερικες οικοτεχνιες του δεικτη FTSE 25 ,,δεν ειναι δυνατον να μας δωσουν ουτε την αντιστροφη ,ουτε το κυρος μιας μικρης μεν ,αλλα καλης αγορας.
Αν,αυτο που ειδαμε  σημερα στις τραπεζες,συνεχισθει  και τις επομενες ημερες  , τοτε δεν εχω καμια αμφιβολια ,δια την ανοδικη πορεια της αγορας .Αν ομως δεν ακολουθησουν οι τραπεζες,τοτε το τελος της διαδρομης πλησιαζει ,ειμαστε με απλα λογια παρα  πολυ κοντα.

savil-alonaki
4 Ιανουαριου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: