Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ FTSE 25 Large Cap [ 3 Iανουαριου 2013]


Κυριες-Κυριοι

Στοιχεια του δεικτη σημερα 

Κεφαλαιοποιηση Χρηματιστηριου Αθηνων =35,368 δις ευρω
Κεφαλαιοποιηση Γενικου δεικτη  Χ.Α        =39,990      ,,       

Μια ανοδικη ημερα σημερα και με κλεισιμο,που προσωπικα δεν με πειθει,οτι ειναι ενα κλεισιμο  ΚΑΘΑΡΟ της   δυναμικη της αγορας.
Ειχαμε ενα κλεισιμο σκοπιμοτητος την τελευταια ωρα,οπως εκδηλωθηκε σημερα ,αλλα και  τοσες αλλες φορες.
Προσπαθουν με τα ψεματα να παραπλανησουν τους μικρους εμπορους και να τους φορτωσουν μετοχες πανακριβες ζημιογονων επιχειρησεων, η επιχειρησεων μετριων αποδοσεων σε κερδοφορια. 
Εχουν βρει προθυμους αθωους και παραπλανημενους μικροεμπορους και με τροπο που αγγιζει την νομιμοτητα ,χειραγωγουν την αγορα.
Τα αποτελεσματα καποια στιγμη θα ειναι καταστρεπτικα ,δια πολλους που τωρα ξυπνησαν ,απο τον θορυβο των μεσων ενημερωσης και των διαφημιστων[ με τα παπαγαλακια δημοσιογραφους].
Εις το 325 λοιπον σημερα,οπως σας εδωσα χθες βραδυ .Εδω οπως ειπα σταματαμε να σκεπτομαστε ,σορτ εφοσον φυσικα ο δεικτης διασπασει ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ΤΟ 325 ανοδικα.

344   344     344    344        344       344      344

 διαφορα=344-325=19 μοναδες η+5,84% απο το 325

325     325    325     325      325     325      325  

Δεν αξιζει τον κοπο δια ενα τοσο μικρο ποσοστον και αν παει εις το 344 ο δεικτης αυτη την φορα,να μπει καποιος σε περιπετεια μιας νεας θεσης με ανοιγμα στην διαδρομη αυτη.Δεν ξερουμε αν θα παει καταρχην,διοτι τετοιες κορυφες  οπως το 344 η το 360 ειναι δακτυλοδεικτουμενες κορυφες.
Τον χειρισμο αυτης διαδρομης εγραψα χθες πως πρεπει να την χειρισθει ενας εμπορος.
Καπου εδω κοντα θα τελειωσει η κινηση που ξεκινησε  στις 5 Ιουνιου και απο το σημειον 168 δια τον δεικτη FTSE 25 ΚΑΙ 471 δια τον Γενικο δεικτη.
Ως σημερα η κινηση αυτη δεν εχει διορθωσει .Αναμενω μια μεγαλη διορθωση ,η οποια φθανει στην περιοχη του 250 με τα σημερινα δεδομενα και ισως κα στην Πυλη του Αδη αν θυμασθε δηλαδη το σημειον των 200 μοναδων.Ομως σε αυτο το θεμα θα επανελθω οταν τελειωσει αυτη η κινηση του δεικτη που στοχευει το 344  σαν βασικο στοχο και αν θα φθασει ως εκει.Ομως ειναι πραγματικον αυτο το θεμα και αυτοι που καθοδηγουν την αγορα ,ειναι σκληροι και αδιστακτοι και εξωθουν την κατασταση στα ακρα με την ανοχη των αρχων.Οι Ελληνικες ΑΧΕ και οι Μεγαλομετοχοι ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ και  εφαρμοζουν αυτο που βλεπουμε στο ταμπλο , στο ιδιο σκηνικο οπως πριν το 1999.
Οταν οι μαζες βλεπουν μια πορεια,οι μεγαλοι βλεπουν αντιθετα.
Εχω μετρησεις που δειχνουν κοπωση της αγορας και αρχικο σταδιο αντιστροφης.Το ανοδικο momentum,ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΓΥΡΝΑ ΠΡΟς ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΤΟΥ.Εχουμε μια επιβραδυνση του ρυθμου ανοδου σε παρα πολλους δεικτες.
Εχουν δημιουργηθει φυσικα και συνθηκες,που υπο αλλες περιστασεις,θα επειθαν δια την ανοδικη πορεια.Σημερα ομως δεν με πειθουν τουλαχιστον δια την ωρα.
0  -DI(14) ,στηριζει την ανοδικη πορεια με τις  πτωτικες τιμες που παιρνει συνεχως .Εχει φθασει στο 16.Βεβαια ,μπορει να παει και αλλο κατω,αλλα ποσο?Ακομη και 10 ποντους  να κατεβει ,μετα θα εχει μια διαρκη ανοδο με θετικες αποκλισεις και χρωμα ΜΠΛΕ..
Οταν λοιπον αρχιζει να δινει θετικες αποκλισεις ,τοτε θα εχουμε και την αρχην της αντιστροφης.Ομως αυτα θα τα πουμε οταν συμβουν ,που δεν θα αργησουν  κατα την γνωμη μου.

savil-alonaki
3 Ιανουαριου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: