Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

savil [καλημερα] 18 Δεκεμβριου 2012


Κυριες-Κυριοι
καλημερα σας

Ιστοτικα στοιχεια

13-12-2012       χαμηλο=294,84     κλεισιμο=298,92    υψηλο=306,57
14-12-2012            ,,       296,70           ,,         298,71         ,,     300,65 
17-12-2012            ,,       286,06           ,,         290,34         ,,     302,28 

Διερευνηση της κινησης

Απο τις τρεις τελευταιες ημερες ,μονο μια ημερα [13-12-2012] ,,ειναι μια καθαρα πτωτικη ημερα.Αυτο προκυπτει απο τον βασικο χαρακτηρισμο της καθοδικης ημερας,που θελει τα δυο ακρα να μετακινουνται προς την ιδια κατευθυνση και να δινουν νεα σημεια.
Αυτη την ημερα ειχαμε με απλα λογια 

1ον     ενα νεο χαμηλο σημειον
2ον ενα νεο χαμηλο υψηλο σημειον

Παντα σε σχεσει με τον προηγουμενο χρονο μετρησης.

Οι επομενες δυο συνεδριες [ημερες],δεν εχουν αυτο τον χαρακτηρισμο.Δεν ειχαμε  και τα τρια σημεια που χαρακτηριζουν μια κινηση ,σε νεες θεσεις και μαλιστα με κοκκινο χρωμα.
Στις 14 Δεκεμβριου μαλιστα ειχαμε ενα κλεισιμο πανω στο σημειον ισορροπιας της ημερας.
Χθες επισης ο δεικτης εκανε νεο υψηλο και εγκλωβισε πολλους εμπορους.Αυτο απο μονο του ,το μονο που μας επιτρεπει να κανουμε ειναι να χαραχτηρισουμε την ημερα [17-12-2012]ως Πιθανη ημερα αντιστροφης ,διοτι το κλεισιμο του δεικτη Large Cap εγινε κοντα στο χαμηλο σημειον της ημερας.
Αυτο θα το καταλαβετε καλυτερα, αν σημερα ο δεικτης δεν κανει νεο χαμηλο.Οι εμποροι θα μπερδευτουν και θα χασουν τον προσανατολισμο της κινησης και κυριως της ΤΑΣΗΣ.
Εμας σαν εμπορους μας ενδιαφερει η ταση και αυτο πρεπει να διαπιστωνουμε καθε μερα ,διοτι η ταση δημιουργει αποφασεις που παιρνει ο εμπορος.
Η ταση στην δουλεια μας μοιαζει με τον αερα ,που κινει ενα Ιστιοφορο καραβι.
Αν ενας εμπορος χασει την ταση  στους υπολογισμους του ,ειναι βεβαιον θα κανει λαθος στις επιλογες του. Επομενως το βασικο μας μελημα ,ειναι να βρισκουμε την ταση ,και με την ευνοια της κανουμε εμπορικες πραξεις.Αλοιμονο στον εμπορο ,που χανει αυτο τον προσανατολισμο σε συνεχη χρονικα διαστηματα που μετραει[ωρα-εβδομαδα-ημερα-μηνα].
Καθε εμπορος εχει την ευχερεια  επιλογης των τοποθετησεων του ,χρησιμοποιωντας το δικο του χρονο τοποθετησεων π.χ ημερα  η εβδομαδα κ.τ.λ

Συμπερασμα.
Η  χθεσινη ημερα ,δειχνει να ειμαστε μπροστα σε μια πιθανη ημερα αντιστροφης της αγορας .Αυτο ,δια να  ισχυει ,σημαινει πως δεν θα εχουμε σημερα η αυριο η τις προσεχεις ημερες υψηλο ημερας πανω απο τις 302,28 μοναδες.
Επειδη χθες Δευτερα ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ,ειχαμε απο την 1η ημερα της τον χαρακτηρισμο της ως// εβδομαδας αντιστροφης//  [πτωτικη αντιστροφη],διοτι εκανε την 1η ημερα της εβδομαδας νεο χαμηλο 286<289, και ειχαμε κλεισιμο απο την 1η ημερα κοντα στο χαμηλο ημερας ,αλλα και εβδομαδας.
Τον τελικο χαρακτηρισμο θα τον εχουμε την Παρασκευη,οταν θα ολοκληρωθει σαν χρονος μετρησης[εβδομαδα]και θα γνωριζουμε την θεση των τρειων σημειων  που την χαρακτηριζουν

υψηλο εβδομαδας
κλεισιμο εβδομαδας
χαμηλο εβδομαδας.

Με οσα εγραψα σημερα  στην αναλυση μου ,ειναι ευκολο να συμπερανετε,πως ζητουμενο ειναι αν ο δεικτης διασπασει καποια στιγμη σταθερα το σημειον 278.
Αυτο μας απασχολει σαν συνεχεια,διοτι ετσι θα διαγνωσουμε την πορεια  της αγορας.Η διασπαση  πτωτικα του σημειου 278 σηματοδοτει πολυ σοβαρες εξελιξεις δια την πορεια της αγορας.Μετα απο ενα τετοιο χρηματιστηριακο γεγονος , δυο σημεια διεκδικουν την φιλοξενια του δεικτη 

1ον σημειον φιλοξενιας του δεικτη  το  256
2ον  σημειον φιλοξενιας του δεικτη  το 212

Τα δυο σημεια ειναι κατι σαν τις χωρες που διεκδικουν τους Ολυμιακους αγωνες.   
Απο την επανω πλευρα  εχουμε το πολυ γνωστο μας σημειο των 300 μοναδων με την κλασικη σχεση πλεον

 (+)
--------------------300 μοναδες 
(-)

savil-alonaki
18 Δεκεμβριου 2012 

σημειωση.

Ταση= η αποφαση της πλειοψηφιας των εμπορων δια την πορεια του δεικτη[αγορας].

πλεοψηφια=χρημματικη πλειοψηφια και οχι ατομικη 

Δεν υπάρχουν σχόλια: