Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Πραγματικός αριθμός [ΣτοιχειωδηςΕμπορικη Παιδεια]15-12-2012


Πραγματικός αριθμός - Βικιπαίδεια

Οι τιμες των μετοχων ,κινουνται πανω στον αξονα των πραγματικων τιμων.
Η τιμη μιας μετοχης ειναι πραγματικος αριθμος,διοτι προκυπτει , μεσα απο εμπορικη πραξη .
Η εμπορικη πραξη πραγματοποιειται με ελευθερη βουληση αγοραστη και πωλητη και γινεται με αυστηρα υποκειμενικα κριτηρια,χωρις να υπακουει σε κανενα φυσικο   η κρατικο νομο.
Κανεις θωρητικος ανθρωπος [φιλοσοφος] η καμια κρατικη υπηρεσια,δεν μπορουν να επιβαλουν τιμοκαταλογο αγορων και πωλησεων μετοχων.Οι εμπορικες πραξεις οπως γραφω ,γινονται με καθαρα προσωπικα εμπορικα κριτηρια,μεταξυ των εμπορων.
Ειναι λαθος η οπτικη απεικονιση της κινησης των αγορων στο επιπεδο χ,(ψ)[χ=χρονος,ψ=τιμη].
Η τιμη μιας μετοχης ,ως πραγματικος αριθμος,ειναι ενα σημειον του πραγματικου αξονα αριθμων,ειτε αυτος ο αξωνας ειναι οριζοντιος ,ειτε καθετος[φυσικη θεση].
Αν η τιμη μιας μετοχης ηταν σημειου του επιπεδου [χ,(ψ)],τοτε θα μπορουσε να υπολογιστει ως γινομενο ενος ζευγους αριθμων[συναρτηση].Με απλα λογια ο χρονος θα μπορουσε να μας δωσει την τιμη μιας μετοχης,ακριβως.
Αυτο ομως δεν ισχυει,διοτι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΙΜΗΣ ΜΙΑΣ ΜΕΤΟΧΗς ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ,οπως δεν υπαρχει καμια σχεσει αναλογιας,μεταξυ πυρετου και χρονου,που περιπου απεικονιζεται με τον ιδιο στατιστικο πληροφοριακο τροπο,αντι της απεικονισης με ενα ιστορικο κειμενο.Αυτος ο τροπος απεικονισης ,τοσο του πυρετου ,οσο και της τιμης μιας μετοχης,δεν μπορει να δωσει καμια θεωρια επιστημονικης βασης.Δεν προκυπτει καμια επιστημονικη αληθεια  απλα και μονο απο την απεικονιση ,διοτι η τιμη ειναι ενας πραγματικος αριθμος πανω στον αξονα των πραγματικων αριθμων,χωρις καμια αλλη εξαρτηση η ιδιοτητα.Σαν αριθμος υπαρχει δια πασαν χρηση,ακομη και δια τιμες μετοχων η των μπανανων και ιστορικα επαληθευει μια συμφωνια μεταξυ αγοραστου και πωλητου ,σε χρονο και σε τιμη,χωρις καμια σχεση μεταξυ του χρονου και της τιμης.Η  εμπορικη ιστορια γραφεται σε συγκεκριμενο χρονο και ο χρονος απεικονιζεται με ενα αριθμο,αυτο και τιποτα περισσοτερο.
Ολα αυτα επομενως που διδασκονται,γραφονται και εφαρμοζονται στην ονομαζομενη σημερα ΤΕΧΝΙΚΗ Αναλυση των ΑΓΟΡΩΝ[Κυματικη κ,τ,λ]  ,ειναι μια φουσκα γνωσης,οπως υπαρχουν και φουσκες μετοχες η φουσκες τιμες εμπορευματων.
Δεν εχει εφαρμογη η Καρτεσιανη θεωρια ,απο την οποια κακως δανειζονται την εικονα της Καρτεσιανης θεωριας,η οποια αναφερεται δια σημειον του επιπεδου και οχι σημειον του αξονα,δηλαδη του καθετου αξονα  των πραγματικων αριθμων.

savil-alonaki
15-12-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: