Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

savil [ καλημερα] 28 Νοεμβριου 2012


Κυριες-Κυριοι
καλημερα σας

Η περιοχη των 300 μοναδων του δεικτη FTSE TOP 20 ,ειναι γεματη με υψηλους σταστιτικους δεικτες.Η διασπαση τους ειτε ανοδικα ,ειτε καθοδικα σηματοδοτουν σοβαρες μακροχρονιες εξελιξεις.Αυτο δινει μεγαλη σπουδαιαοτητα  στις 300 μοναδες σαν οριο .Τον περασμενο Μαρτιο ο δεικτης εμεινε 4 συνεχομενες εβδομαδες στο ιδιο σημειον περιπου στις 306 μοναδες.
Μετα ακολουθησε αυτη η μεγαλη πτωτικη διαδρομη ως το 168.

Εχω πολλους στατιστικους δεικτες σημερα ,αλλα δεν υπαρχει λογος να σας κουραζω συνεχως με αριθμους.Ξεχωριζω ομως  μια αναγκαια συνθηκη που συνοδευει μια ανοδικη πορεια η μια καθοδικη πορεια.Ειναι ενα σπανιο φαινομενο ,δεν συμβαινει καθε ημερα.Αυτο το φαινομενο εμφανιζεται σπανια,αλλα η καθημερινη του εικονα ειναι ενας φαρος στις μελλοντικες μας αποφασεις.

Αναγκαια συνθηκη της ανοδου=, +DI(14)>-DI(14)[ σε Μηνιαια παρακολουθηση]

Αυτη ειναι η ταυτοτητα της ανοδου.Η ανωτερω σχεση σημαινει πως εχει υπαρξει διασπαση,ομως στην πραξη μας αρκει και η μεταξυ τους διαφορα να μικραινει απο Μηνα σε Μηνα με τον +DI(14),να παιρνει συνεχως υψηλοτερες τιμες η να δημιουργει μια αυξουσα σειρα αριθμων με τις μηνιαιες ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ  που  παιρνει και τις οποιες παρακολοθυουμε καθε μερα  .

Σημερα δεν την εχουμε αυτη την σχεση μεταξυ  των δυο di.
Αντιθετα παρατηρουμε τον τρεχοντα μηνα ο -di (14) ,να συνεχιζει την φθινουσα  σειρα του κανονικα[φυσιολογικη πορεια],ενω ο +di 14 ελαφρα εχει αλλαξει κατευθυνση.Αυτο ακριβως βλεπουμε και στο ταμπλο.Εχει  σταθεροποιηθει στις 18,1 μοναδες ,αλλα με την ακρη του να κοιταζει κατω.Αυτο μας δειχνει μια πιθανη πτωτικη συνεχεια,ανεξαρτητα με την φυσιολογικη τροχια που διαγραφει ο -di (14).
H εικονα και η ερμηνεια της ειναι σαν να μας λεει,πως υπαρχει ακομη ενα κοματι ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ
Οσο ο -di(14) δεν αλλαζει κατευθυνση πορειας,θα μιλαμε δια διορθωση,αν ομως αλλαξει κατευθυνση και η μυτη του κοιταζει επανω τοτε θα μιλαμε δια αλλαγη βασικης πορειας ,δηλαδη θα μιλαμε δια πτωση.
Αυτη την αναγκαια συνθηκη ,πρεπει να την παρακολουθουμε καθε μερα,διοτι ειναι πραγματικα χρησιμη στον προγραμματισμο μας και στον προσανατολισμο μας μεσα στην αγορα.

savil-alonaki
28 Noεμβριου 2012

σημ.Οι στατιστικοι δεικτες μας πληροφοτουν δια τις αποφασεις της πλειοψηφιαςΣΤΑΤΙΚΑ.
Δεν προβλεπουν ,ο εμπορος προβλεπει και προγραμματιζει,με την σκεψη,πως η πλειοψηφια θα συνεχισει την ιδια τακτικη η οχι.Αναλογα τι πιστευει ο καθε ενας εμπορος,σχεδιαζει και το προγραμμα του,ελπιζοντας να τον προστατεψει απο ζημιες και να τον βοηθησει να εχει κερδη απο τις τοποθετησεις του σε αξιες της αγορας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: