Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

savil [καλημερα] 2 Νοεμβριου 2012


Κυριες-Κυριοι
καλημερα σας

Εχω την εντυπωση,πως εχουμε την καλυτερη αγορα αυτη την στιγμη,απο τις ονομαζομενες ανεπτυγμενες αγορες,ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟΝ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ 2012.
Εχουμε μια αγορα,που συνεχως δινει κερδη και μαλιστα //πολλα κερδη//στους εμπορους.
Απο τον Ιουνιο του 2012 εως πριν λιγες ημερες την προηγουμενη εβδομαδα δηλαδη,ειχαμε κερδη πανω απο 100% σχεδον σε ολο τα ταμπλο.
Απο την Δευτερα πριν λιγες ημερες ως σημερα εχουμε κερδη δια τους σορτ εμπορους 20%.
Φανταστικες αποδοσεις,δεν νομιζω να υπαρχει αλλη τετοια αγορα με τοσο μεγαλες αποδοσεις .
Οι εμποροι που γνωριζουν καλα το επαγγελματους,νομιζω αυτη την περιοδο βγαζουν πολλα χρηματα.Ειναι φυσικον ενας μικρος εμπορος ,να μην εχει την δυνατοτητα να παρει το 100% αυτων των αποδοσεων της αγορας,ομως αν ξερει καλα την δουλεια του ,θα παρει ενα μεγαλο κοματι.Φυσικα δεν αρκει να παρει ενα μεγαλο κοματι των κερδων αυτων στα χαρτια,αλλα να εχει την δυνατοτητα να τα κρατησει.Μονο οταν παιρνει τα κερδη του ,τοτε ειναι 100% κερδισμενος.
Επομενως πρεπει ολοι να λειτουργουμε με συγκεκριμενο προγραμμα εισοδου και εξοδου στην αγορα.

Τεχνικα τωρα η αγορα μας εχει ευθυγραμμισθει με τις μεγαλες ξενες αγορες,εχει μια σχετικα καλη ρευστοτητα αναλογα με το μεγεθος της και τις τιμες των μετοχων.Εκατο 100 εκ. ευρω δεν ειναι και λιγα χρηματα αυτη την περιοδο σαν ημερησιος τζιρος.
Εχω την εντυπωση ,ολοι οι μεγαλοι εμποροι του πλανητη,ειναι παροντες,εστω και με περιορισμενη δραστηριοτητα ,λογω ειδικων συνθηκων.Αυτοι οι μεγαλοι εμποροι ειναι η ψυχη της αγορας .Δεν ειναι κακο αυτο ,αντιθετα ειναι πολυ καλο.Εσεις και εγω δεν εχουμε την δυναμη να κινησουμε αυτη την αγορα,χρειαζονται μεγαλοι εμποροι δια να κανουν αυτη την δουλεια και ευτυχως υπαρχουν.
Οπως εγραψα και χθες βραδυ,ειμαστε σε μια φυσιολογικη διορθωση της αγορας και των τιμων.
Το τμημα του δεικτη FTSE TOP 20 ,μεταξυ [250...270] εχει πολυ ενδιαφερον και μαλιστα μεγαλο.
Χθες σας ανεφερα δια το τμημα [300...270].Πραγματικα αυτο εγινε αφου ο δεικτης κινηθηκε με υψηλο το 296 και χαμηλο ημερας το 271.Νομιζω αυτο το κοματι ισως κρατησει ακομη μερικες ημερες.Δεν αποκλειω ομως και την συνεχεια της διορθωσης και σημερα στην δεκαδα του 260+.Αυτο ειναι θεμα πραγματικον και μονο σαν μαντεια  θα μπορουσα να δωσω αριθμο η πορεια σημερα.
Εγω ομως μαντειες δεν κανω.Οτι γραφω και λεω ,στηριζεται σε επιστημονικη βαση.
Εχει ενδιαφερον ,να δουμε αν η αγορα μας θα συνεχισει να ειναι ανεξαρτητη σε σχεσει με τις ξενες αγορες η απο σημερα θα ευθυγραμμισθει μαζυ τους. Σε λιγες ωρες θα  το μαθουμε και αυτο.

savil
2  NΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: