Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

savil [καλημερα] 11 Νοεμβριου 2012


Κυριες-Κυριοι
καλημερα σας

Ενας εμπορος βαζει ορια στην δουλεια του.Μετρα τα κεφαλαια του ,κοιταζει τους στοχους  του δια το ετος που σε  λιγες ημερες κλεινει,μαζευει τις πιστωσεις που εχει δωσει,κλεινει τα λογιστικα του βιβλια και ετοιμαζει το προγραμμα της επομενης χρονιας.
Το νεο προγραμμα,βελτιωνει το προηγουμενο στα σημεια που απετυχε και βαζει τους νεους στοχους δια το νεο ετος,χωρισμενο σε τριμηνα ελεγχου.
Εμεις ειμαστε εμποροι,επομενως πρεπει να ακολουθησουμε,αυτα που κανουν ,ολοι οι εμποροι του πλανητη.Αφου αυτο κανουν οι περισσοτεροι εμποροι,μικροι και μεγαλοι,σημαινει αυτο ειναι το σωστο σαν τακτικη .
Αυτος που δεν εχει ορια ειναι ο τζογαδορος,αλλα καμια φορα και αυτος σταματα που λεει ο λογος να ικανοποιησει καποιες ανυπερβλητες αναγκες του.
Θελω να πιστευω ,πως εισθε εμποροι και οχι τζογαδοροι.Επομενως πρεπει να σιγα σιγα να κλεισουμε τα βιβλια μας δια την χρηση 2012.Οι δυο τελευταιοι μηνες καθε χρονιας,κατα πλειοψηφια ειναι αρνητικοι μηνες ,σε σχεσει με τους προηγουμενους,η σε τελευταια αναλυση σπανιως εχουμε υψηλα ετους.
Η δικη μας αγορα,εχει λογους ,να υποθεσουμε,πως δεν θα εχουμε νεα υψηλα ετους .Αν διασπασουμε τις 300 μοναδες ανοδικα και σταθερα ,τοτε μπορει θα ελεγα να βρεθουμε κοντα στα υψηλα ετους που ειναι οι 360 μοναδες.Τα δυο προσφατα χαμηλοτερα υψηλα,μου δημιουργουν υποψιες,πως εχουμε τελειωσει με το κοματι νεα υψηλα ετους.

ΥΨΗΛΑ ΕΤΟΥΣ 

360 μοναδες
344 μοναδες
313 μοναδες

(+)
===================300
(-)

παρατηρουμεν ,πως σχηματιζονται χαμηλοτερες κορυφες,επομενως πρεπει να στρεψουμε την προσοχη μας στους πυθμενες.Εκει εχουμε την εξης εικονα και εννοω την προσφατη εικονα,η οποια δειχνει αυτη την στιγμη ,αντιθετη οψη,δηλαδη εχουμε τον σχηματισμον υψηλοτερων πυθμενων.

--------------282 [προσφατος,αναμενουμε το αντιστοιχο υψηλο του]

--------------271[προηγουμενος ,αλλα προσφατος,με αντιστοιχο υψηλο το 313]

--------------263 [προσφατος με αντιστοιχο υψηλο 344]

Ισως ο δεικτης να αποφασισει μια νεα εξισωση των ημερησιων δεικτων καπου εδω στην περιοχη και μεταξυ του 313 και 282.Αν εχουμε αυτο σαν πραγματικοτητα,τοτε  και με καποια σοβαρη διαρκεια,τοτε αυτο που θα ακολουθησει θα εχει μεγαλη ενταση.Μια αυξηση της προσφορας τιτλων στην αγορα  θα εχει ως αποτελεσμα την πτωση των τιμων των μετοχων.Μεσα απο τον μηχανισμο τιμων,σε καποιο σημειον θα υπαρξει ισορροπια στην προσφορα και στην ζητηση και ταυτοχρονα μια νεα πορεια της αγορας ανοδικη.Οι τραπεζικοι τιτλοι εχουν τεραστια επικινδυνοτητα και καλο θα ειναι ειδικα οι μικροι  εμποροι ,να μην αναλαμβανουν τετοια ρισκα,διοτι θα χασουν τα κεφαλαια τους,αν ο αριθμος των τραπεζικων μετοχων γινει οσος και ο πληθυσμος της ΚΙΝΑΣ.
Ο,τι πειρατε πειρατε ,απο κερδη η απο χαμενα,σκεφθειτε δυπλα την συνεχεια της διακρατησης τραπεζικων τιτλων.

savil
11 Νοεμβριου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: