Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

savil /καλημερα/ 7 Σεπτεμβριου 2012


Κυριες-Κυριοι
καλημερα σας

Τελευταια ημερα της εβδομαδας σημερα.Οι αγορες χθες ειχαν  ανοδο.Μια ανοδος με αφορμη τις δηλωσεις του κου.DRAGI.
Προσωπικα ,δεν βρισκω τον λογο αυτης της μεγαλης χαρας ολων.Δεν το θεωρω και τιποτα σπουδαιο,διοτι  δεν λυνει το προβλημα χρεους και απασχολησης.
Ειναι ολα στην υπηρεσια επανεκλογης του κου ΟΜΠΑΜΑ,αλλα και στην θωρακιση προσωρινα της Ιταλιας ,δια να μην συμβει καποιο ατυχημα .
Ολα αυτα συμβαινουν ,ενωπιον και των ανθρωπων που δανειζουν,τους οποιους  θεωρουν χαζους οι καταχρεωμενοι.Τελος παντων,ειναι περιοροισμενες οι δυνατοτητες μου ,να μαντεψω ,τι ακριβως //μαγειρευουν // οι Ιταλοι φιλοι μας.
Η αλλη εβδομαδα,ειναι εβδομαδα ,ανανεωσης των ΣΜΕ ,μετοχων και δεικτων.
Η αλλη εβδομαδα εχει πολλες ειδησεις και δικες μας ,λογω Τρο ι κας,αλλα και Ευρωπα ι κες .
Χρειαζεται προσοχη μεγαλη. Η αγορα μας ειναι φυσικα ανοδικη .Οχαρακτηρισμος αυτος ,ειναι χαρακτηρισμος δυο ημερων και ειναι ευκολο να ανατραπει.
Υπαρχουν λογοι και συντονισμενο σχεδιο ,ανοδου της αγορας ,διοτι μπροστα μας υπαρχουν αποκρατικοποιησεις .Υπαρχει δεσμευση δια αμεση ενδειξη καλης διαγωγης και στον τομεα αυτο,απο την Κυβερνηση προς την Τρο ι κα..
Χθες με πραξη νομοθετικου περιεχομενου,καταργηθηκε ο νομος //Αλογοσκουφη//,δια ελαχιστο % του Δημοσιου ,σε εταιριες και Οργανισμους Δημοσιου συμφεροντος.Επομενως ανοιξε ο δρομος δια αμεσες αποκρατικοποιησεις κα  ισως και εισηγμενων  αμεσα.
Υπαρχει κλιμα ,ανοδικο .Το βλεπουμε καθαρα και στο ταμπλο.Ομως το θεμα των Τραπεζων ειναι εκει ,παραμενει αλυτο και δυσκολο.Ο αριθμος των μετοχων ,πλεον παιζει καθοριστικο ρολο,δια την συνεχεια του δεικτη .Αν εχουμε  ,ιδια αντιμετωπιση,οπως εις την Κυπρο με την Λα ι κη Τραπεζα,τοτε ,το αποτελεσμα  ειναι γνωστο ,τι θα συμβει στην αγορα και στις τιμες των τραπεζικων μετοχων.
Το 10% της υποχρεωτικης αυξησης ,απο τους ιδιωτες μετοχους,ειναι σταχτη στα ματια ,δια την τυπικη νομιμοτητα ,του νομου// περι μονοπωλιων//.
Ο τραπεζικος κλαδος οπως εχει διαμορφωθει ,ισοδυναμει με ενα //καραμπινατο //μονοπωλιο και μαλιστα με ενα μετοχο το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
Επισης το 10% ειναι το ελαχιστο υποχρεωτικο ποσοσστο% ,δια να διαπραγματευονται σημερα οι τραπεζες στο ταμπλο.Διαφορετικα ,πρεπει να αποσυρθουν και να γινει υποχρεωτικη προταση εξαγορας,προς τους νυν μετοχους .Επομενως ,ολα αυτα που βλεπετε ,ειναι δια να εχουν και την συμφωνη και συνομη  εγκριση του κου Αλμουνια.Εχουμε δηλαδη μια νομιμοφανη παρανομια.
Βεβαια ,ειμαι βεβαιος ,αυτα κανεναν ,δεν ενδιαφερουν απο τους σημερινους αγοραστες Τραπεζικων μετοχων.Μπροστα τους βλεπουν την λεξη //ΝΤΗΛ// και αυτο τους ειναι αρκετο.Βλεπουν δηλαδη το δολωμα και οχι το αγκιστρι.Ισως ετσι ειναι και  η αγορα.Το μονο που δεν γνωριζουμε ,ειναι ποτε ο //ψαρας// θα σηκωσει το αγκιστρι.

savil  7-9-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: