Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Χρηματιστηριακη επικαιροτητα[ Εμπορικη τραπεζα]


Κυριες Κυριοι

Δεν διαβασα καπου επισημη ανακοινωση της GREDIT AGRICOLE,οτι δινει την Εμπορικη Τραπεζα,ανακεφαλαιοποιημενη και με καθαρη θεση 2,5 δις ευρω,με ανταλλαγμα ποσοστον(%),μικροτερο του  10%,σε μια απο τις τρεις Ελληνικες τραπεζες ,που υπεβαλλαν δεσμευτικες προσφορες.
Αλλοκοτη ειδηση ,μου φαινεται ,αν ισχυει και υπαρχει τετοια δηλωση απο την πλευρα των Γαλων.Ακομη και αν ισχυει,καποιο //λακο εχει η φαβα//,διοτι εγω δεν ξερω κανεναν να πετα δις απο το παραθυρο ,ετσι δια πλακα και οποιος τα πιασει.Ενας λογικος ανθρωπος ,πιστευω δεν βρισκει λογικη σε μια τετοια δηλωση αν υπαρχει.
Να δουμε ομως τι σημαινει αυτο το μικροτερον του 10% και καθαρη θεση της Εμπορικης 2,5 δις ευρω.
Αυτο συμφωνα με τις ελαχιστες γνωσεις που εχω στα μαθηματικα,σημαινει ,ο,τι οι Γαλλοι ζητουν να συμμετεχουν σε μια τραπεζα  με ανταλλαγμα την Εμπορικη τραπεζα και με καθαρη θεση 2,5 δις ευρω,ζητουν επαναλαμβανω μια αλλη τραπεζα που να εχει καθαρη θεση υποχρεωτικα 26 δις περιπου,ετσι ωστε το δικο τους ποσοστο να ειναι 9,62% της τραπεζας που θα δωσουν την Εμπορικη.
Μα δεν εχουμε στην Ελλαδα τετοια τραπεζα με 26 δις ιδια κεφαλαια,επομενως τι???????????
Τι ειναι αυτα τα παλαβα που διαβαζουμε ,αν πραγματικα υπαρχει τετοια δηλωση απο την πλευρα των Γαλων και δεν ειναι μια βλακεια μερικων που γραφουν ασυναρτητα πραγματα.
Εγω δεν βρισκω ,λογικους συσχετιμους σε ολα αυτα,ουτε ξερω κανεναν που χαριζει δις,εκτος και αυτα τα δις ειναι //ΠΕΤΣΙΝΑ//,ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΥΣΑΝΤΕΝΙΑ, πως αλλιως να ερνηνευσω ολα αυτα που διαβαζω  δια την δηθεν ανταλλαγη της Εμπορικης τραπεζας,με μια εκ των τρειων που κατεθεσαν δεσμευτικες προσφορες και μαλιστα σχεδον ολες δεν εχουν καν ιδια κεφαλαια,εκτος της Αλφα,αλλα και αυτη δεν εχει 26 δις ιδια κεφαλαια που λεει η λογικη συσχετηση των αριθμων και των δηλωσεων αν υπηρξαν τετοιες δηλωσεις.

savil  12 Aυγουστου 2012.