Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Χρηματιστηριον αξιων Αθηνων (r)[ 579 Ioυλιος 2011]


Κυριες - Κυριοι

Ιουλιος μηνας 2011

Γενικα ο Ιουλιος μηνας χρειαζεται πολυ μεγαλη προσοχη ,διοτι αν ανατρεξουμε στην ιστορια του ,ειναι σχεδον μηνας πτωτικος.

2007      ιδιος με τον ιουνιο 2007 ,ακολουθει ο Αυγουστος      πτωτικος      
2008                                                                                                 ,,             
2009                                                                                                 ,,              
2010                                                                                           ανοδικος       
2011  [μια θλιβερη συνεχεια απο το 579]                                     πτωτικος     

παρατηρουμε,εκτος απο το 2010 ,που τα μεγαλα γραφεια,προσπαθησαν να παρουν τις καλυτερες τιμες εκεινη την εποχη,ενω τα επομενα χρονια ο Ιουλιος ηταν μηνας πτωτικος. Το 2010 ο δεικτης ξεκινησε απο το 655 εις το τελος Ιουνιου 2010 δια να ολοκληρωσει τον Αυγουστο με το υψηλο  τοτε 885.Σαν ποσοστο ηταν  +35,11% ,οχι και κανενα τρανταχτο ποσοστο,ομως μεγαλο .Ειχε μεγαλη σημασια,διοτι με πολυ ανεση ΑΠΟ ΤΟ 885 και μεσα απο τεθλασμενες κινησεις ,εφτασαμε στο 168 πριν λιγες ημερες.Βεβαια τα ποσοτικα στοιχεια συναλλαγων εκεινης της περιοδου ,δεν εχουν καμια ομοιοτητα με τα σημερινα στοιχεια συναλλαγων.
Δεν ξερω αν σημερα εχουμε κατι αναλογο ,σαν γεγονος ,ετσι ωστε να εχουμε μια επιπλεον κινηση ,απο αυτην του 2010.
Ο δεικτης  εχει κανει μια κινηση +44,64 % απο το προσφατο χαμηλο του το 168.Αν εχει να μας δωσει κατι περισσοτερο  μεσα στο μηνα αυτο θα το δουμε τις προσεχεις ημερες.
Το κερακι του Ιουνιου/2012 ειναι ενα μεγαλο κερι ,αντιθετα το κερι του Ιουλιου ειναι παρα πολυ μικρο και ειμαστε στα μεσα του μηνος.Αν δεν εκανε το προσφατο χαμηλο 215 ,θα εμοιαζε περισσοτερο σαν στιγμα[σημειον] ,παρα με καντεστικ.Η συνεχομενη γραμμη,ως μεθοδος παρακολουθησης της πορειας του δεικτη ,δεν αναγνωριζει το υψηλο του 243,διοτι ηταν τυχαιο,δεν κρατησε,αντιθετα η αγορα ,οταν επρεπε να  ξεκαθαρισει την αληθεια απο το ψεμα,προτιμησε να κρυφτει ,πισω απο τα δεδομενα του Ιουνιου 2012.Την ωρα της αληθειας και στο σημειον 245 ,εκανε πισω,υποχωρησε χωρις δευτερη συζητηση η επαφη.
Πρεπει να ξερετε ,οι αγορες συνεχως γραφουν ιστορια .Εμεις πρεπει να μελετουμε αυτη την ιστορια ,οχι μεσα απο μαντειες και μεθοδους   ασχετες με το αντικειμενο μας.Η ιστορια και γενικα ,η χρηματιστηριακη Ιστορια επαναλαμβανεται συνεχως και μαλιστα ,απο τους ιδιους ανθρωπους σαν συντελεστες και με τον ιδιο τροπο,διοτι οι σχεδιασμοι ειναι μηχανικοι και οχι αισθησιακοι.Οι μικροι εμποροι συνηθως λειτουργουν αισθησιακα,διαυτο την πατουν τις περισσοτερες φορες ,δια να μην πω,την πατουν 100%.
Καθε αγορα και καθε μετοχη, εχει τον μεγα προστατη της [νταβατζη της -πατρονο της].Ποσο μακρυα νυχτωμενοι εισθε αν  πιστευετε,οτι τις τιμες των μετοχων τις δημιουργουν τα παραμυθακια  που σας προσφερουν διαφοροι ,κανοντα σας να πιστευετε Εμποριο τιτλων και αξιων ,ειναι οι αριθμοι  ο,6181 η  38,19. Μακαρι να ηταν αυτο το ζητουμενο ,θα ειχαμε γινει ολοι εκατομμυριουχοι,διοτι οι ενστασεις μου δεν ειναι ,απο ιδεολογικο επιστημονικο μαζοχισμο,αλλα απο την διαπιστωση που κανω καθε φορα που  πηγαινω  εις την  λα ι κη αγορα και ακουω τον παραγωγο να λεει[1 ευρω η τσαντα τα πορτοκαλια κυριε -παρτε κοσμε -παρτε...... ].Στο μυαλο μου ερχοταν η σκεψη ,αν το 1 ευρω ειναι το ο,6181  της αρχικης τιμης  , ποσο αληθεια ειναι η αρχικη τιμη? Εκανα το λαθος να ρωτησω τον παραγωγο -ΠΟΣΟ ΚΥΡΙΕ ΗΤΑΝ Η ΥΨΗΛΗ ΤΙΜΗ ΠΡΙΝ? 
Ξερετε τι μου  απαντησε? Αντε παρατα μας βρε αποδω,.Εφυγα χωρις δευετρη κουβεντα.Ειχε δικιο ο ανθρωπος. 
Χθες μετα το κλεισιμο της αγορας ,πηγα μια βολτα στην παραλια ,ετσι για να ξεκουρασω λιγο το μυαλο μου και να απολαυσω την θαλασσα με το απεραντο γαλαζιο της.
Χωρις να το θελω και χωρις να το καταλαβω ,ετσι αναισθητα ,αρχισα να μετρω1,2,3,4,5,6,7,8,......144 . Μετρουσα αθελα μου τα κυματακια της Θαλλασσας. 
Σας παρακαλω ,αν βρεθειτε στην θαλασσα,προσπαθειστε ,να μετρησετε 144 κυματακια ,με την σειρα,χωρις να παραβλεψετε κανενα ενδιαμεσο,ακομη και αυτα που (φυτρωνουν αποτομα).Αν τα μετρησετε γραψτε μου............. 

savil  14  Iουλιου.