Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Χρηματιστηριον αξιων Αθηνων (r)[ το κλεισιμο της αγορας σημερα 19 /7/2012]


Κυριες -Κυριοι

Ηταν μια πολυ καλη συνεδρια σημερα.Μια συνεδρια με θετικο προσημο +1,67%.
Ακομη και η Γερμανια λιγο πριν κλεισει ειναι στο + 1 % περιπου.Θεμα ,ογκου οπως σας ειπα το πρωι δεν υπαρχει συμφωνα με την αναλυση που σας εδωσα.Υπαρχει ομως ,σοβαρο προβλημα συνθεσης του δεικτη.Αυτο ειναι το προβλημα του δεικτη,η ποιοτητα των εταιρειων που τον αποτελουν.Εχουμε εταιριες στον εικοσαρη χωρις παραγωγα.Ανεπιτρεπτη κατασταση αυτη.
Εχουμε εταιριες που διαπραγματευονται  στα 8 και στα 25 λεπτα.Και αυτη η κατασταση ειναι ανεπιτρεπτη και ασχημη -πολυ ασχημη δια top δεικτη.Δεν επρεπε να υπαρχει εταιρια που να διαπραγματευεται κατω απο ενα ( 1) ευρω.Εμεις εχουμε ενα σωρο τετοιες εταιριες,οι οποιες δυσφημουν την αγορα και τον δεικτη.Εχουμε μερικες εταιριες χωρις εμπορευσιμοτητα,απλα τις κοιταζουμε με ελαχιστε μετοχες στην καθε συνεδρια.Εχουμε εταιριες που δεν εχουν ουτε 1 ευρω δικα τους κεφαλαια και τις εχουμε στον δεικτη top 20.
Αυτα ολα μαζυ θολωνουν την εικονα της αγορας και του δεικτη.
Υπαρχουν φυσικα και οι ελαχιστες καλες εταιριες και ευτυχως κρατανε ανοιχτη την αγορα και τον δεικτη,αλλα τις δυσφημουν ,ολες αυτες που σας περιγραφω ,πως δεν επρεπε να ειναι στον δεικτη τον ftse top 20. Με αυτη την συνθεση ,δεν ειναι ευκολο ,να εχουμε σωστες αναλυσεις και σωστη αναλυση της πραγματικοτητας.Προσπαθουμε με μεγαλη επιμονη και κοπο,να ανιχνευσουμε την πραγματικοτητα,μεσα απο αντιξοες συνθηκες και σκοταδιστικες υποθεσεις.
Επομενως χρειαζεται ,πολυ μεγαλη προσοχη στις ενεργειες μας.Αμυνα ,με καθε τροπο και οπως την αντιλαμβανεται ο καθενας απο εμας.
Ανεξαρτητα,απ'ολα αυτα,βρισκομαστε σε υψηλο σημειον ,με υπερκερδη σε ολες τις μετοχες.Νομιζω χρειαζομαστε αλλη μια εβδομαδα ακομη δια να εντοπισουμε την πορεια της αγορας.Δεν την γνωριζουμε ,ειναι δυσκολο να την ανιχνευσουμε. Δεν μπορουμε ,διοτι δεν ειμαστε γνωστες σημαντικων ισως γεγονοτων ,που ειναι ετοιμα να δημοσιευθουν .Δεν ειμαστε ετοιμοι και δεν μπορουμε,διοτι δεν εχουμε προσβαση στην αμεση πληροφορηση,απο τις εταιριες δια την πορεια του εξαμηνου.Μονο  το ταμπλο δεν ειναι αρκετο ,σαν πληροφορια.Οι σοβαροι συναδελφοι,δεν στηριζουν τις ενεργειες τους στα //κυματακια του Δουναβεως//,ουτε σε γραμμουλες με σβερκους[κεφαλια] και ωμους.Ποτε γερνει ο αριστερος ,ομως και ποτε σηκωνεται ο δεξιος ωμος.Γελοια πραγματα και αλοκοτα.
Θα μελετησω περισσοτερο την σημερινη ημερα και το βραδυ ,θα γραψω την αναλυση ,οπως συνηθως γινεται.

savil  19 /7/2012