Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Χρηματιστηριον αξιων Αθηνων (r)[το κλεισιμο της αγορας σημερα ] 16 7-2012


Κυριες - Κυριοι

Δεν εξεταζω τον λογο ,που τελικα ο δεικτης,οταν πλησιασε το 233 ,επεστρεψε στο 224 δια [συμβουλιο ].Μπορει να φυγομαχησε,οπως σας εγραφα χθες στην αναλυση η ακομη μπορει και να ειναι μια δυπλωματικη οπισθοχωρηση,δια να επανελεθει δρυμητερος.Μπορουμε και να σκεφθουμε ,εχει τελειωσει πλεον με το 230+ ο δεικτης.Ολα ειναι πιθανα αυτα τα σεναρια.
Γνωριζουμε τι ειναι το 224 και συνεχως σας το αναφερω .Εαν χαθει αυριο οριστικα,θα εχουμε μια πολυ σοβαρη ενδειξη,οτι τα μεγαλα γραφεια των πωλητων ,που ειναι και περισσοτερο ενημερωμενα ,απο εμας τους απλους εμπορους,εχουν πιθανον εγκαταλειψει την προσπαθεια,ανορθωσης της αγορας και  του δεικτη,διοτι οπως σας ειπα ,οι συνθηκες που πιθανον επικρατουν μεσα στις ιδιες τις εταιριες δεν ειναι καλες και δεν δικαιολογουν αποτιμησεις τοσο υψηλες ,με τα παροντα επιπεδα τιμων. Ζητουμενο παντα ειναι η κερδοφορια  των εταιριων.
Η προσπαθεια της αντιστροφης προς το 243 ,ξεκινησε την Παρασκευη η ωρα 13,00 και απο το σημειον 219,81.Δεν φαινοταν φυσικα τοσο δυνατη,αλλα αν θυμασθε με την δημοπρασια της παρασκευης εκλεισε στο 226,..Δεν το αμφισβυτησα,αλλα απλα ζητησα επιβεβαιωση σημερα και την οποια μας εδωσε η αγορα  σημερα ως  η ωρα 16,00.
Εκεινη ακριβως την ωρα 16.00 σημερα, ξεκινησε η πτωση και σε συντομο χρονο ,οπως και την παρασκευη εχασε πολλες μοναδες  απο το 229,82 στις 16.00 η ωρα ,εφθασε εις  το κλεισμο στο 224,...
Αυτες οι κινησεις της τελευταιας ωρας,μονο σοβαροτητα δεν δειχνουν.Ο μικρος τζιρος ,δημιουργει τετοιες ,αγενεις και αντιεμπορικες συμπεριφορες,απο  τους γνωστους αλογομουρηδες.
Πολλες συνθηκες,απο το 1999,βλεπω και επανερχονται.Η χειραγωση οργιαζει και οι αρχες οι δικες μας ,εχουν παει διακοπες.
Μας απομενει μια μικρη ζωνη  αντοχης  στην κατηφορα του δεικτη.

 (+)
----------------222

----------------220
  (-)

Αυτη η μικρη ζωνη, δεν σημαινει και πολλα πραγματα,με τοσο μικρο πλατος ,2 μοναδων,μη τρελαθουμε και αποπανω,οτι ειναι και σαν τον ΟΛΥΜΠΟ ,αυτη η ζωνη  αντοχης.
Θα μελετησω πιο αναλυτικα την σημερινη ημερα κα θα τα πουμε το βραδυ ,με νεα αναρτηση.

savil  16  Ιουλιου 2012.