Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

savil καλημερα σας 8 Ioουνιου 2012

Κυριες -Κυριοι

καλημερα σας

Τελευταια ημερα της εβδομαδας σημερα.Η αλλη εβδομαδα εχει την ληξη των ΣΜΕ και συνηθως χαρακτηριζεται ,απο ακινησια.

Η Τριτη που μας περασε ,ειχαν μια ανοδικη αντιδραση ολες οι αγορες. O S&P 500,εχει μια γραμμη ισορροπιας στο 1220 ,εδω και παρα πολλα χρονια.Δυσκολα θα σπασει αυτη η γραμμη ,αν υποθεσουμε οτι ο δεικτης παει ως εκει. Ο dax (R) επισης δυσκολα θα χασει  το 5500 αν υποθεσουμε παει ως εκει,διοτι το 6000 ειναι μια βαση με πολυ δυναμη.
Η Ευρωπα ι κη παραγωγη ,αυτη την περιοδο εχει μεγαλη βοηθειαα ,απο την νεα Ισοτιμια του ευρω με το δολαριο.Μην ακουτε που ολοι μιλανε δια ισχυρο ευρω,αυτο τους βολευει να σταματουν τις μαζες να διαμαρτυρονταιικαι να βρισκουν παμφθηνα τροφιμα να τις τα ι ζουν,π.χ τουρκικα αγγουρια,αντι αγγουρια Κρητης.Καλοκοιταζουν οι Ευτωπαιοι μια σχεση 1/1 ενα προς ενα ευρω δολαριο.Αυτο ομως ειναι κακο δια τους Αμερικανους και τους Ελβετους.
Βλεπετε το 1,25 π,χ του δολαριου προς το Ευρω ,δινει -25% ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ προιοντα στο διεθνες εμποριο υπερ των εμπορευματων της ζωνης του δολαριου ,μονο απο την Συναλλαγματικη διαφορα.
Αυτο πιεζει το Ευρωπα ι κο κοστος η κλεινει επιχειρησεις,διοτι βγαινουν εκτος ανταγωνισμου.
Ολα αυτα επειρεαζουν τις αγορες παρα πολυ.Ως τον Αυγουστο περιπου θα δουμε,που θα κλειδωσουν τα ετησια χαμηλα τους οι αγορες και αν αυτο το σημειον ειναι ψηλοτερα απο το περσυνο χαμηλο.Αν συμβει αυτο ,τοτε απο το φθηνοπωρο ,ολες οι αγορες θα τρελαθουν και θα παρουν τα βουνα.
Αυτη την εποχη ,επειδη εχουμε καλοκαιρι ,και ειναι η περιοδος της ΘΑΛΑΣΣΙΝΗΣ ΒΟΥΤΙΑΣ,ετσι και οι αγορες κανουν τα μακροβουτια τους.

savil 8  Ιουνιου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: