Σάββατο 5 Μαΐου 2012

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ FTSE/ATHEX.TOP 20[ημερησιες μετρησεις -5-5-2012]

καταταξη των ημερησιων κ.μ.ο

294,37 κμο 90 ημερων
285.01 κμο 50 ημερων
278.82 κμο 30 ημερων
273.59 κμο 20 ημερων
267.35 κμο 10 ημερων
264.50 κμο  5 ημερων
263.57 FTSE TOP  20  

Αρμονικη κανονικη καθοδικη σειρα.Διαφορα απο την προηγουμενη ημερησια αναλυση,
η σμικρυνση της αποστασης που χωριζει τον ενα κμο απο τον αλλον.
Ο δεικτης την Παρασκευη ,διεσπασε ανοδικα τον κμο 5 ημερων και πλησιασε αρκετα τον κμο 10 ημερων χωρις να τον αγγιξει,αλλα οπως και τις προηγουμενες ημερες ,δεν κρατησε αυτη την διασπαση ως την ληξη της συνεδριας.
Σας εχω πει ,οτι με μεγαλη μαεστρια εχει γινει σε ολη την διαδρομη ακομη και απο το 360 ως το χαμηλο 266 ,εχει γινει επαναλαμβανω μεγαλο αδειασμα των μετοχων.Δεν με ενδιαφερει ο λογος,ουτε οι εξωτερικες συνθηκες της αγορας,διοτι αυτες εχουν διαμορφωθει  και παραμενουν ιδιες απον Ιουλιο του 2011 και το 601 μοναδες του δεικτη.
Γμωριζουμε τον στοχο του δεικτη  απο τον Αυγουστο του 2011 και ειναι το 194 μοναδες.Απεχει δηλαδη απο το προχθεσινο  χαμηλο 258 μολις 63  [δ=63 μοναδες ]η  24,42%.
Σαν χρονο σας εχω δωσει την 15ην Ιουλιου περιπου.Αυτο δεν μπορουμε να το στανταρουμε,οχι για αλλο λογο,αλλα διοτι απο την φυση  τους δεν υπαρχει  και δεν υπηρξε ποτε,ουτε θα υπαρξει ποτε αναλογια  χρονου και τιμης,πολυ δε περισσοτερον μοναδες μετρησης ,αυτων των δυο παραμετρων
Αυτα τα εγραψε και τα πιστεψε ο Gann με τις γραμμες του ,που ειναι λαθος 100%.
Η γωνια που ζηταει 1 χ 1  ο Gann,απλα δεν υπαρχει,ουτε υπηρξε ποτε,ουτε θα υπαρξει ποτε,και αυτο δια τον απλουστατη λογικη σκεψη ,ποτε η συντεταγμενη του χρονου δεν ειναι οριζοντια,εμεις την βαπτισαμε οριζοντια,αλλα δεν ειναι και η πραγματικοτητα ,μπορει να ειναι και καθετη.Επισης δεν υπαρχουν μοναδες μετρησης των δυο παραμετρων [χρονου και τιμης],οπως υπαρχει στο νομο της προσφορας και της ζητησης.Ομως αυτα ειναι αλλο θεμα και οχι ο δεικτης που μας ενδιαφερει.Επανερχομαι λοιπον στον δεικτη και το σημερα.Επαναλαμβανω αυτες τις 63 μοναδες,ευκολα μπορει να τις κανει ακομα και σε μια εβδομαδα η και λιγοτερο,ειναι θεμα ειδικων συνθηκων οι μεγαλες διαφορες σε λιγο χρονο.Λογικα  σκεπτομενος θα ελεγα,εχει ελθει ο χρονος να παρει λιγο καθαρο αερα η αγορα με μια(ανωση),ανοδικη προσωρινη πορεια η οποια διακοπτει το ονειρο στο σημειον 289,5.
Επομενως μια πιθανη ανωση απο το 258.....στο 289,5 ειναι εντος πλαισιου σκεψης και θα ελεγα και αναμενομενη,αν ο δεικτης μεσα απο την ωριαια κινηση  δειξει ,την προθεση αυτη και δεν συνεχισει κανονικα την διαδρομη του προς το 250,αφου δεν καταφερε να κλεισει πανω απο τον κμο 5 ημερων .Προσθετη εικονα των προθεσεων του δεικτη ,μπορουμε να παρουμε και μεσα απο την ωριαια του συμπεριφορα.Ανωση η ανοδικο γυρισμα σημαινει  συνεχη διασπασει των ημερησιων κμο απο τον δεικτη και με γραμμη ασφαλειας τον κμο 20 ημερων.
Εχετε οδηγο (πολης),επισης γραμματα γνωριζεται ,ευκολο να δειτε και να διαπιστωσετε την κινηση του δεικτη με  τον οδηγο πολης  στο χερι [ Κ.Μ.Ο].
Απο τους αλλους δεικτες ,εχουμε καποια αμυδρα σηματα για αντιδραση,αλλα ακομη το δειγμα δεν βγαινει θετικο,αλλα ουτε και εντονο αρνητικο.
Σαν συμπερασμα λοιπον εχουμε οτι

1ον ) η αγορα καποια στιγμη θα αντιδρασει στην συνεχομενη πτωτικη πορεια,ισως και να ξεκινησε.

2ον )με τα μεχρι στιγμης στοιχεια η αντιδραση αυτη αν εχει ξεκινησει σαν στοχο εχει το 289,5

3ον) η η αντιδραση απο οποιο σημειο και αν γινει ,στοχο εχει να διευκολυνει τον δεικτη προς το σημειον στοχου που ειναι το 194,..

4ον πιθανος χρονος δια το 194 ειναι το 1ον 15νθημερο του Ιουλιου.

σημαντικα γεγονοτα που περιμενουμε


1ον Αποτελεσματα 1ου τριμηνου 2012
2ον αποφασεις των τακτικων γενικων συνελευσεων των εταιριων
 3ον καταβολη μερισματων


οι αγορες δεν προβλεπονται,απλα εκτιμουνται.Οσο πιο γρηγορα εχουμε την σωστη πληροφορηση,τοσο πιο γρηγορα αντιδρα η αγορα μαζικα.
Την πορεια της αγορας την καθοριζουν αποκλειστικα και μονο 

(α) το κερδος των εισηγμενων ποσοτικα ανα μετοχη
(β)η ζημια των εισηγμενων ποσοτικα ανα μετοχη
(γ) η σοβαροτητα της αγορας και των εποπτικων οργανων

καθε τι εκτακτο ειναι προσωρινου χαρακτηρα ,οπως και τα αποτελεσματα του.

savil 5-5-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: