Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ALPHA BANK 19-5-2012

 Σημειωση= η σημερινη αναρτηση [6-1-2013] ειναι επαναληψη.Πρωτη φορα που εγινε αναρτηση αυτου του κειμενου ηταν η 19-5-2012 ,δηλαδη πριν 1,5 χρονο και πριν ολα τα γεγονοτα που ακολουθησαν.Ειναι ακομη επικαιρη και ισχυει  αυτη η αναρτηση,αν και εχουν συμβει τοσα γεγονοτα απο τοτε ,που αφορουν αυτη την επιχειρηση.

Κυριες-Κυριοι

                                                  1,18  

....................................................0,8  

                                                    0,42

Ετσι εχει διαμορφωθει η κατασταση στην  ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ.

Η μετοχη κινειται με αργο ρυθμο προς το 0,42 .Αν διασπασει σταθερα και δυνατα το 0,80 ανοδικα θα κινηθει προς το 1,18 που με τις παρουσες συνθηκες δεν ειναι ευκολη υποθεση.
Η επιχειρηση εχει δυο σοβαρα θεματα που πρεπει να επιλυσει.

1ον θεμα) η αυξηση κεφαλαιου κατ 1.9 δις ευρω αμεσα εντος ετους.Δεν σταματουν εδω οι αναγκες της σε ιδια κεφαλαια.
2ον εντος του 2013 πρεπει να βρει ακομη 950 εκ.ευρω δια να εξωφλησει τις προνομιουχες διοτι το 2013 ληγει η προθεσμια.

Ακομη και να μην εληγε η προθεσμια,το κοστος των προνομιουχων ειναι 10%  ετησιως η 95 εκ, περιπου.Αυτη την εποχη αυτο  το ποσον ειναι ενα τεραστιο ποσο .Τι τα θελει τα ξενοδοχεια?Τι εχουν παθει μερικες τραπεζες και κανουν τις τραπεζοκομες με τα ξενοδοχεια που κρατουν?
Δυσκολη περιοδο περνα η εταιρια,ομως εχει καποια ιδια κεφαλαια ,αλλα ειναι λιγα.
Θεωρω λαθος  και μαλιστα μεγαλο,ολα αυτα περι [γαμου] ,μετην αλλη τραπεζα.Παραπλανηθηκε κοσμος,και το Δ.Σ της τραπεζας εξετεθει ανεπανορθωτα στα ματια των εμπορων.Καμια σοβαροτητα με ολη αυτη την παραφιλολογια και φυσικα μονο τυχαια ,δεν ηταν ολα αυτα.
Η αναγκαια  και υποχρεωτικη αυξηση  των ιδιων κεφαλαιων,σημαινει και αυξηση του αριθμου των μετοχων σε κυκλοφορια.Αυτο θα ειναι εις βαρος της τιμης που υπαρχει και σημερα στο ταμπλο.
Προσωπικα θα ελεγα ,ενας σωστος εμπορος δεν πρεπει να ασχολειται σημερα με τραπεζικες μετοχες.Υπαρχουν αλλα χαρτια που προσφερουν περισσοτερη ασφαλεια ,αφενος,αλλα και εκπληρωση των τυπικων προσοντων που πρεπει να πληρει μια εταιρια,ετσι ωστε να ειναι στις επιλεξιμες εταιριες δια εμποριο.

savil 19-5-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: