Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Χρηματιστηριον αξιων Αθηνων[Τιμες-Αξιες]

Κυριες Κυριοι

ΤΙΜΗ.......ΑΞΙΑ

Πολλες φορες οι ανθρωποι,μπερδευουν αυτες τις δυο εννοιες και τις ταυτιζουν απολυτα.
Αυτο ειναι καταρχην ενα μεγαλο λαθος.Υπαρχει περιπτωση (ποσοτικα) να συμπιτουν ,ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ.Ο πωλητης,ποτε δεν συμφωνει με τον αγοραστη,αλλα οι συνθηκες διαμορφωνουν την διαπραγματευση και τις αμοιβαιες υποχωρησεις και απο τα δυο μερη.
Αυτο ομως δεν αναιρει την διακριση που υπαρχει μεταξυ των δυο εννοιων.
Ο αγοραστης και ο πωλητης εχουν αντιθετα συμφεροντα(ροπες)και δια διαυτο δεν συναντωνται,διοτι στοχευουν σε αντιθετα ακρα.Ομως συναλλαγη γινεται ,ως προ ι ον αναγκαστικου συμβιβασμου που επιβαλλει καποια αναγκη.

ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΤΙΜΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΕΝΙΚΑ  ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΤΙ

ΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΑΜΕ.

το πρωτο ειναι ενα πραγματικο γεγονος,εφοσον συντελεστει.Ειναι ενα μεγεθος απολυτο και μετρημενο σε χρημα πραγματικο.
Το δευτερο δεν ειναι πραγματικον μεγεθος (σαν αποτιμηση).Αλλαζει καθε φορα που η ιδιοτητες του ειναι αναγκαιες στους ανθρωπους και συνεχως το αναζητουν.Επομενως η Ζητηση ειναι μια παραμετρος,που μπορει να δωσει καποια αποτιμηση στην αξια.Ομως αν ειμαστε συνεχως σε μια διαρκη αναζητηση,της πραγματικης αξιας,ισως να μην μας φθανει μια ζωη ολοκληρη για να ανακαλυψουμε,την πραγματικη αξια αυτου που αγορασαμε.Υπαρχει μια αλλη μεθοδος που μας δινει διεξοδο σε αυτα τα ερωτηματα και αυτη ειναι η μεθοδος της ωφελιμοτητας η με διαφορετικο ονομα του κερδους (+ -),θετικου η αρνητικου.
Βεβαια οταν στις αποφασεις μας ειναι αναγκαιο ,να προστρεξουμε στον νομο της προσφορας και της ζητησης,αυτοματα ,περιχαρακωνεται  και η ενοια της αξιας και φυσικα  της τιμης δια συγκεκρινενο χρονο με συγκεκριμενη τιμη.
Θα ερωτουσε καποιος  ,τι προηγειται  δηλαδη η αξια δινει την τιμη ,η τιμη την αξια?.
Αυτο μοιαζει με το ερωτημα ,[η κοτα εκανε το αυγο? η το αυγο την κοτα?]
 Εσεις να θυμασθε οτι ,τις περισσοτερες φορες ο,τι αγοραζουμε δεν σημανει οτι αντιπροσωπευει την  πραγματικην του αξια ,ενω οτι πληρωνουμε ειναι πραγματικον μεγεθος.Αυτη η διαρκης αναζητηση της πραγματικης αξιας,ειναι Η ΜΗΤΡΑ , που γεννησε το ΕΜΠΟΡΙΟΝ[διαπραγματευση].Η αναγκη ειναι η αφορμη ενοςχρονικου συμβιβασμου,αγοραστου και πωλητου,διαφοτερικα δεν θα υπηρχε  πραξη, ανταλλαγης.
 Εμπορικη πραξη  ειναι  ο χρονικος συμβιβασμος  αξιας και τιμης απο τον αγοραστη και τον πωλητη χωρις να ειμαστε βεβαιοι οτι θα επαναληφθει..

savil  21 Aπριλιου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: