Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

TEXNIKH ΑΝΑΛΥΣΗ FTSE/ATHEX.TOP 20[13-3-2012]

Φιλοι μου γεια σας

Η πτωτικη διασπαση των 300 μοναδων στον εικοσαρη σηματοδοτει εξελιξεις

Σημερα ξεκινησε η 10η εβδομαδα απο την εναρξη της ανοδου (11-1-2012).

Εχω γραψει ,οτι το φαινομενο αυτο κραταει 10 εβδομαδες περιπου και χρονικα εδωσα τους χρονους απο 20 Μαρτιου ως 30 Μαρτιου.Πιστευα οτι το μεγαλο κοκκινο κερι θα ερχοταν προς το τελος της εβδομαδας.Αυτο που εκανε ο δεικτης την Παρασκευη πιστευα ,οτι θα το εκανε αυτη την εβδομαδα και προς το τελος.Ομως σημερα εχουμε μια αλλη κατασταση ,η οποια  μας δειχνει προς το παρον το ξεκινημα μιας μεγαλης   αντιστροφης ,εναντια στην προηγουμενη ανοδικη πορεια.Η εξισωση των ΚΜΟ στο 305 περιπου ,προδιαγραφει μια πτωικη πορεια πολυ μεγαλη σε χρονο  και σε  βαθος.
Οι αγορες  με απολυτο τροπο δεν προβλεπονται διοτι μεσολαβουν διαφορα γεγονοτα που αλλαζουν την φορα η την ενταση η και τα δυο μαζυ. Ομως  με τα σημερινα δεδομενα και με τους μικρους ενδιαμεσους μικρους κυκλους που εκανε ο δεικτης, μπορουμε να χαρτογραφησουμε ενα πιθανο δρομολογιο.

.....
......
(+)
========329
(-)

/////////////////////////////////////
(+)
=========298
(-)
///////////////////////////////////
(+)
==========267
(-).......250....


Εχω ενδειξεις οτι οι δεικτες θα  αναζητησουν την αφετηρια τους που εντοπιζεται στο ετος 1986.Τοτε ξεκινησε η μεγαλη πορεια ,τοτε προετοιμαστηκε το (αμαρτωλο) 1999.Μεγαλη υποτιμηση και σχεδον απαξιωση θα εχουμε στην περιφερεια      και στον 40αρη  δεικτη.Αν υποθεσουμε  ,οτι η ΕΤΕ παει στο 0,76 ,καταλαβαινετε τι θα συμβει  στις υπολοιπες εταιριες.


Το φρενο στην κατηφορα ακουει στο ονομα  ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ των εταιριων ,ωστε να καλυπτεται η σημερινη αποτιμηση.Βλακες δεν υπαρχουν σημερα να πετανε τα λεφτα τους .

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ αριθμος μετοχων  σε καθε εταιρια,διαφορετικα  δυσκολα θα υπαρξει μετοχη που θα αρχιζει απο 1 (ενα) ευρω.

Αυτοι οι δυο παραγοντες [κερδοφορια-φυσιολογικος αριθμος μετοχων]μαζυ με τη εμπορευσιμοτητα ,ειναι  τα  κριτηρια  επιλογης εταιριων (μετοχων).Απλες και καθαρες κουβεντες.

-κερδοφορια(προοπτικη)
-φυσιολογικος αριθμος μετοχων .
-εμπορευσιμοτητα σταθερη και ικανοποιητικη

savil 13-3-2012