Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Xρηματιστηριον αξιων Αθηων[μια ματια στην χθεσινη ημερα 13-2-2012]

Φιλοι μου καλημερα σας

Η χθεσινη  ημερα  ηταν μια ημερα ,που εφερε τον δεικτη και τις μετοχες σε πορεια ανοδικης προοπτικης.Υπαρχουν διαφορα νεα δεδομενα που πρεπει να λαβουμε υποψιν μας.

1ον[ εχουμε ακυρωση του σημειου 311 ως βασικου σημειου και αντικατασταση του με το σημειον 316]

2ον[ εχουμε ιχυροποιηση του σημειου 330 που παραμενει ακομη ,ως βασικο σημειο ειδικα οσο το 360 παραμενει ως υψηλο σημειον αυτης της κινησης]

3ον κυριοτερος στοχος του δεικτη η διασπαση του 360.Η διασπαση του ειναι θεμα σχεδιασμου απο τους δυνατους.

4ον οταν μια αγορα συσσωρευει τοσες πολλες ημερες[ απο 2/2/2012] στα υψηλα,υπαρχουν περισσοτερες πυθανοτητες να εχουμε διορθωση,διοτι το βαρος του ογκου ειναι πολυ μεγαλο.


5ον [ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΔΕΙΚΤΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ [δεικη μετοχων].]
δηλαδη .
---------
οι περισσοτερες μετοχες ειναι πολυ κοντα στον ΚΜΟ 200 ημερων , ειναι ελαχιστα λεπτα μαλιστα σε παρα πολες μετοχες , η αποσταση που τον χωριζει ,ενω ο ΚΜΟ 200 του εικοσαρη ειναι στο 394  σημερα και απαιτει η επαφη του μια ανοδο  με τα σημερινα δεδομενα της ταξεως του +10%..Αν συμβει αυτο, τοτε οι μετοχες θα πρεπει, να βγαλουν μια ανοδο περιπου +20% απο τις χθεσινες τιμες.Αυτη η σχεση δεν αντεχει στην λογικη μου χωρις μια σοβαρη διορθωση προς το 300.
Τα θεμελιωδη μερικων εταιριων[ελαχιστων] ,δικαιολογουν μια μεγαλυτερη ανοδο ,οι περισσοτερες ομως  [οπως και οι τραπεζικες],δεν δικαιολογουν  μεγαλυτερες τιμες.Υπαρχουν ομως σκοπιμοτητες που ολοι τις γνωριζετε και φυσικα αυτο δεν ειναι ευκολο να προυπολογιστει σαν τιμη στοχος.

5ον τυχον αδυναμια  διασπασης του 360  ,θα φερει διορθωση  προς την περιοχη του 315.Ομως μια τετοια διορθωση ειχαμε την Παρασκευη(319).Η σημερινη ημερα ισως μας δωσει τις προθεσεις της αγορας και ειδικα αν πλησιασει το επομενο σημειον μετα το 360 που ειναι το 369.

Χρειαζεται πολυ προσοχη.Δεν υπαρχει καθαρη ορατοτητα προθεσεων.Προσοπικα πιστευω εχει αρχισει η ρευστοποιηση των μεγαλων κερδων και ισως η αρχη ενος σοκαριστικου ΣΟΡΤ που θα ακολουθησει ,εστω και αν παμε ακομη και στο 394.
Η περιοχη [360...400] ,ειναι μια περιοχη που αντιστοιχει περιπου με το 800 που εκανε ο δεικτης περσυ τετοια εποχη.Η κινηση ειναι σχεδον αντιγραφη.Εχει ομως και πολλα ιδια στοιχεια με την κινηση του Μαρτιου του 2009.
Νομιζω πρεπει να κανουμε μονο κατασκοπεια αυτη την περιοδο .Η εκθεση μας πρεπει εινα ειναι ελαχιστη.Η  ΕΤΕ δειχνει προθεση η αδυναμια να διασπασει σταθερα τα 3 ευρω,εκτος και αυτο συμβει σημερα.


καλη επιτυχια στα προγραμματα σας.

savil  14-2-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: