Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Εθνικη τραπεζα Ελλαδος[τεχνικη αναλυση-savil-11-2-2012]

Φιλοι μου γεια σας

Ειναι αληθεια οτι εχουμε παρει ως πληροφορια, πολλες φορες μελλοντικους χρηματιστηριακους κυκλους  δια την ΕΤΕ ,τους οποιους και εχουμε μελετησει ,αλλα και αναρτησει στην σελιδα μας.
Παρακολουθουμε την εταιρια εδω και  πολλα χρονια.
==================================================
Αναμεσα σε αυτες τις πληροφοριες θα ξεχωρισω τρεις .

1η πληροφορια το Μαρτιο του 2009 μας εδειχνε χαμηλο  σημειον δια την εταιρια το 0,68 ευρω.

2η πληροφορια  τον Μαρτιο του 2011 μας εδινε χαμηλοσημειο διατην εταιρια το 0.42  ευρω

3η πληροφορια προσφατη [δεν εχει σημασια ο μηνας] μας εδωσε  χαμηλο σημειον το 0.73 και υψηλο το  5.38.
==================================================
Αυτη η προσφατη  πληροφορια με εβαλε σε πολλες σκεψεις,διοτι μου εδινε την καθετη διαμετρο του χρηματιστηριακου κυκλου  με κατω σημειον το 0,73 και επανω σημειον της διαμετρου το 5,38.
Το 5.38  ειναι ενα προσφατο σημειο του καλοκαιριου .Ειναι το σημειον απο οπου ξεκινησε η μεγαλη πτωση της μετα την περσυνη αυξηση κεφαλαιου που εκανε. Ειναι ενα νωπο σημειον στο μυαλο μου και ειναι και ο λογος που παρακολουθω με προσοχη ολη την πορεια της μετοχης.
Αφου λοιπον γνωριζουμε τα δυο ακρα της καθετου διαμετρου  δηλαδη το 0,73  κατω και 5,38 επανω  ,εναι βεβαιο οτι γνωριζουμε και το κεντρο της διαμετρου ,επομενως και το κεντρο του χρηματιστηριακου κυκλου  που ειναι το 3,06

χρηματιστηριακος κυκλος της ΕΤΕ
----------------------------------------

............ 5,38  ΕΠΑΝΩ ΣΗΜΕΙΟ

...3.06   ΚΕΝΤΡΟ

.............0,73 ΚΑΤΩ ΣΗΜΕΙΟΝ

Ολοι γνωρισαμε το προσφατο υψηλο που εκανε η μετοχη  δυο φορες μαλιστα το 3,08 και 3,13.
Προσπαθησε  να το διασπασει ανοδικα και να τρεξει προς το επομενο εμποδιο και μετα αν τα καταφερνε να το διασπασει , προς το μεθεπομενο που ειναι το 5,38
Τωρα ισως μας προκυψει και αλλη  μια προσπαθεια δια σταθερη διασπαση του 3,06.Αν τα καταφερει εχει καλως ,θα της μεινουν δυο στοχοι σαν πορεια και ο δευτερος στοχος θα ειναι το 5,38.
Αν δεν τα καταφερει  τοτε θα κινηθει προς το 0,73.Πριν  απο αυτο φυσικα εχει αλλο ενα εμποδιο που μας ειναι γνωστο στην μελετη μας.
Θελω να σας ενημερωσω επισης ,οτι το προσφατο χαμηλο που εκανε στο 1,29 ,ειχε δοθει απο αλλη μετρηση και αλλο χρηματιστηριακο κυκλο που δεν εχει πλεον σημασια διοτι εχει ολοκληρωθει και απο την επανω πλευρα και απο την κατω.
Πολλα πραγματα δεν αντεχουν στην λογικη  μας,.Αυτη ειναι η κυρια αιτια που δεν τα ακολουθουμε παντοτε στο εμποριο,αλλα μετα τα τελευταια γεγονοτα ,ολα πλεον αντεχουν στην λογικη και οι αριθμοι δεν κανουν ποτε λαθη,διοτι μας δινονται μεσα απο την λειτουργια της αγορας με ειδικες μετρησεις που κανουμε εδω στην σελιδα μας.
Η σελιδα εχει χαραξει την δικη της πορεια  στην επιστημονικη θεωρηση   των αγορων και του αορατου εμποριου ,τιτλων και αξιων.Δε αντιγραφουμε κανενα και ουτε χρησιμοποιουμε επιστημονκες αποψεις  αλλων εποχων,οι οποιες σημερα εχουν ξεπεραστει απο νεες θεωριες και νεα θεμελιωδη  δια τις αναλυσεις.Αυτο δεν σημαινει οτι  εχασαν την αξια τους,ομως εχασαν την απολυτη χρησιμοτητα τους.Ηταν καποτε καλα δια την εποχη τους εκει στην δεκαεια του 80,ομως σημερα δεν εχουν καμια  αποκλειστικη χρησιμοτητα.Πιστευω  προσωπικα ,οτι οι αγορες δινουν το προγραμμα τους, σαν κινηση πολυ γρηγορα και σε ανυποπτο χρονο τις περισσοτερες φορες.Μας το δινουν με απολυτη ακριβεια μαλιστα  και σε σταθερα σημεια ως ενα απολυτο αριθμο.Εμεις ομως δεν εχουμε πολλες φορες την πνευματικη δυναμη[πευματικη υποδομη ( γνωση)] να εξηγησουμε  αυτες τις απλες γραμμες με τα ακρα τους και φυσικα να κανουμε χρηση αυτων .Προσωπικα πιστευω η θεωρια μου δια τους οικονομικους χρηματιστηριακους κυκλους ,μπορει να μας δινει πολυ εγκαιρα το δρομολογιο του δεικτη μιας μετοχης η μιας αγορας .Εμεις ομως απο αγνοια[διοτι ειναι κατι νεο αυτο που λεω και γραφω] ,τις προσπερναμε αδιαφορα ,σαν να μη υπαρχουν,ομως εδω ειναι ,το λαθος που κανουμε.

savil  11-2-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: