Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Η ΑΓΟΡΑ ΜΑΣ[FTSE /ATHEX.TOP 20] 19-2-2011

Φιλοι μου γεια σας

Σε λιγες ημερες θα φανουν οι σκελετοι ,ολων των εταριων τoυ Χ.Α.
Οι περισσοτερες εταιριες ,δεν εχουν να μας προσφερουν απολυτως ΤΙΠΟΤΑ.
Μπορει να εχουν πλουσιους μεγαλομετοχους,και χαμενους μικρομετοχους.Οι τραπεζες ολες ειναι για κλαματα.Θελουν πολλα χρονια δια  να συνελθουν και να πλησιασουν τις προοπτικες του 2003.Πολλα δις ευρω, θα χαθουν εντος ελαχιστων ημερων  απο τα λογιστικα τους βιβλια και φυσικα απο το ταμειον.Δεν εχουν κανενα εμπορικο ενδιαφερον    .Εμπορικο ενδιαφερον εχει μια εταιρια (μετοχη),οταν γεννα κερδη ολο το χρονο και καθε χρονο. Εταιριες με εστω και με καλη καθαρη θεση ,δεν εχουν καμια αποτιμηση ,αν δεν υπαρχει αυριο ,αν λειπουν οι  σταθερες παραμετροι .Δυο βασικες  σταθερες παραμετροι ειναι

1ον τα ετησια κερδη

2ον ο αριθμος των μετοχων

.Αυτα τα στοιχεια δεν υπαρχουν στις Ελληνικες τραπεζες.Αυτο που γινεται σημερα στις τραπεζες ειναι σχετο ΚΑΖΙΝΟ.
Υπαρχουν δυο τρεις εταιριες που με αλλες συνθηκες θα μπορουσαν να δωσουν μια ασφαλεια στις κινησεις μας,αλλα με αυτα που συμβαινουν και θα συμβουν στην χωρα ,η αγορα μας δυστυχως εχει πολυ σοβαρο προβλημα(παντα ειχε).
Αν εχουμε μια πραγματικη ανανεωση του θεσμου ισως μπουν οι βασεις ,να εχουμε μετα καποια χρονια μια ομαδα εταιριων με προοπτικη.
Με την δεη στα σημερινα επιπεδα η τον οτε και ισως αυριο και ο οπαπ ,δεν μπορω να φαντασθω μια αγορα με προοπτικη.
Πολυ θα ηθελα να ειμαστε στον Μαρτιο του 2003 η του 2009 ,αλλα δυστυχως δεν ειμαστε εκει,οπως και η Ελλαδα δεν ειναι  ,οπως ηταν  πριν μερικα χρονια.Οσοι  καταφερατε και βγαλατε καποια χρηματα απο την τελευταια αντιδραση ως εδω  να τα προστατεψετε καινα μην εισθε με το σκεπτικο στο Μαρτη του 2003.
Ολες οι αγορες ειναι σε μια φαση υπερβολης ,οπως και η δικη μας.Με τους ογκους που σας ανελυσα,πιστευω βρισκομαστε  εντος ζωνης αποτομης αντιστροφης και θα εχουμε πολλους εγκλωβισμους.Η ανοδος οταν σε βρισκει με θεση λονκ  ,σου προκαλει μεθη και η μεθη ζαλη. Αν χαθει ο ελεγχος της ευθυνης   και του μετρου, εστω και   για λιγο  ,ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ  ΚΑΚΑ.
Οι αγορες προεξοφλουν ,αν υπαρχει κατι να προεξοφληθει,διαφορετικα απαγοητευουν οσους στηριζονται σε τετοια πραγματα,χωρις δηλαδη υποβαθρο ,χωρις υποδομη.
Η  ΑΛΦΑ τραπεζα π.χ  του χρονου πρεπει να επιστρεψει 950 εκ ευρω απο τις προνομιουχες  ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ  απο  εποχης ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ.Αν αυτο δεν συμβει ,ειναι υποχρεωμενη να δωσει  κοινες μετοχες  συμφωνα με την τρεχουσα τιμη της αγορας.Μονο αυτο σαν υποχρεωση της εταιριας ,ειναι αρκετο να την δουμε με 2 δις τεμαχια μετοχες  και με μηδενικα σχεδον κερδη. Αν σε αυτα προσθεσουμε και τιποτα αλλες μετοχες απο το τελευταιο κουρεμα καταλαβαινετε τι εχει να γινει.Εμενα οι μετρησεις μου  δειχνουν μια τιμη κοντα στα 0,07 λεπτα μελλοντικα .Αυτα σας τα γραφω ,οχι δια να σας φοβισω,αλλα τα λεω δια να ξερουμε που βρισκομαστε κα για τι πραγμα μιλαμε.Οι τραπεζες ειναι ολες τελειωμενη υποθεση,καμια δεν θα εχει τιμη πανω απο 1 ευρω  στους επομενους μηνες ως το καλοκαιρι.Τα χρηματα που θα μπουν στα ταμεια τους, απο το δανειο δυστυχως θα χαθουν,ποτε δε μπορουν να πωληθουν σε αυτο το τιμημα ολες οι τραπεζες, αν εχει την  σημερινη εικονα  η χωρα.

.savil  19-2-12

Δεν υπάρχουν σχόλια: