Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

χρηματιστηριον αξιων Αθηνων[μια ματια στο κλεισιμο της αγορας 28-11-2011]

φιλοι μου γεια σας

Η αγορα μας σημερα ,ειχε και λιγο αρωμα ,απο το βαρυ   αρωμα των ξενων αγορων.Μα τι επαθαν οι ξενες αγορες και αποτομα απο το ναδιρ κατευθειαν στον παραδεισο?Υπαρχει κατι που μας εχει ξεφυγει?
Εγω απ'οτι ξερω ,ολοι ετοιμαζονται να  φορεσουν τα //τσιγκινα βρακακια τους// για να πανε στο συμβουλιο αρχηγων.Τοση αγαπη  και κατανοηση  εχουν μεταξυ τους ,που ενισχυσαν τα τυχωματα στα βρακακια κους με επιπλεον φυλλα λαμαρινας.Ας ειναι.Εμεις να κοιταξουμε τα δικα μας και πως θα πορευτουμε στην ζωη μας  σαν Ελληνες.Μπορει οι αγορες να εχουν κατι στο μυαλο τους .Γενικα εγω οταν βλεπω  γενικευμενο ενα φαινομενα του δινω μεγαλη βαρυτητα γιαυτο , αν πραγματικα κατι σοβαρο εχουμε μπροστα μας, θα συνεχισθει  ολη την εβδομαδα η ανοδος.Αν ομως αυριο πρωι κοκκινισει το συμπαν τοτε ηταν μπλοφα.Εντυπωση μου εκανε που ολες οι ευρωπα ι κες τραπεζες ειχαν μεγαλη και αποτομη ανοδο και με μεγαλα ποσοστα πανω απο +8% .Εμεις παλι δεν καναμε νεο χαμηλο και η αγορα φαινεται ζαλισμενη και φυσικα πως να μην ειναι ζαλισμενη με τοση κουνια που κανει τοσο καιρο.
Ως εδω δεν αλλαζει σε τιποτα την πορεια μας προς το 240 τουλαχιστον ,ακομη και στο 270 να παει η αγορα.Αν ομως διασπασει το 280 σταθερα και δυνατα ΙΣΩΣ  ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ,οπως σας ειπα και το πρωι.Τα αποτελεσματα των δυο τραπεζων ,αναμενομενα ,αλλα οι ανακοινωσεις ειναι  μια σχετη βλακια ,κερδη μεν ,αλλα ........μετα το κουρεμα  εχουμε ζημια.Θα τα δουμε ολα στην ωρα τους και αφου τα διαβασουμε καλα και αναλυτικα θα τα πουμε πανω σε αυτο το θεμα, δηλαδη της λειτουργικης κερδοφοριας και της οποιας προσωπικα δινω ιδιαιτερη βαρυτητα.Το ενα ζητουμενο φυσικα ειναι αυτο και το αλλο ζητουμενο εινα οι καταθεσεις (δηλ. το εμπορευμα προς πωληση),διοτι χωρις καταθεσεις  (αποταμιευση ),τι θα πουλησουν ? ωραια χαμογελα?
Περαν αυτων θα μελετησουμε και την σημερινη συνεδρια ,αλλα και το κλεισιμο των ξενων αγορων και θα επανελθουμε με τις παρατηρησεις μας  και την αποψη μας.

γεια σας
καλη ξεκουραση

savil 28-11-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: