Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

PROTON-BANK

ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ
--------------------------
Διαβασα καπου οτι τελικα η προτον μπανκ μας τελειωσε ,δηλαδη απλα πτωχευσε και κλεινει και περναει στην ιδιοκτησια του Ελληνικου .δημοσιου.
Αναμενεται απο στιγμη σε στιγμη να υπογραφει η διαλυση της εταιριας και φυσικα μηδενιζεται το παλαιο μετοχολογιο ,δηλαδη οι μετοχοι  εχασαν τα χρηματα τους ειτε λιγα ειτε πολλα.Εχουμε το δευτερον παραδειγμα ,του τι θα ακολουθησει στον τραπεζικο τομεα αν τα πραγματα πανε ασχημα,δηλαδη κρατικοποιηση των τραπεζων.Οι καταθεσεις ειναι λενε εγγυημενες στην προτον μπανκ,αυτο μενει να το δουμε αν ειναι αληθεια αυτο που διαβασα,(κουρδιστο πορτοκαλι).Αν ομως δουμε ανασκελα καμια απο τις υποτιθεμενες μεγαλες τραπεζες ,τοτε να δω τι ειδους εγγυηση ειναι αυτη,που μας λενε.
οταν μια τραπεζα εχει χρηματιστηριακη αξια 15 εκ. ,δεν νομιζω πως μιλαμε για σοβαρη κατασταση.Ανεξαρτητα ,οτι ισως εχουν δικιο οι παλαιοι μετοχοι ,διοτι τα ομολογα ηταν η αρχη του κακου και φυσικα οι προνομιουχες .Ας προσεχαν οι ιδυνοντες καιν ας εκαναν καλα τις δουλειες τους.Καλυτερα να παρεμεναν μια επενδυτικη εταιρια οπως ξεκινησαν ,τι τα ηθελαν τα τραπεζιλικια, ο κυριος Λιανος[εχει αποχωρησει απο πολυ νωρις αν θυμαμαι καλα). και οι υπολοιποι ...

διατηρω επιφυλαξη αν δεν υπαρξει επισημη ανακοινωση.Ομως τα πραγματα ειναι υπερβολικα δυσκολα ,ισως αξεπεραστα και τετοιες τραπεζες στην αμερικη κλεινουν καθε μερα με το τσουβαλι.