Κυριακή 12 Μαΐου 2013

savil [καλημερα ] Στοιχειωδης παιδεια [12 Μ αι ου 2013]


Κυριες και κυριοι
καλημερα σας

Το ημερησιο κλεισιμο  ενος δεικτη ,ειτε προκειται δια  μετοχη  ειτε προκειται  δια ομαδα μετοχων,εχει παντα  και ενα αντιστοιχο σημειο δυνητικης αφετηριας [της κινησης].
Η αποσταση του σημειου  ειναι σταθερη σαν σχεση αποστασης  και προκυπτει μεσα απο  συγκεκριμενη σχεση μεταβολης.
Δηλαδη καθε  σημειο της κινησης ,αντιστοιχει  σε καποιο αλλο σημειον αφετηριας  ,το οποιον καθοριζεται με συγκεκριμενο  μαθηματικο τυπο και μαλιστα με Απολυτο  και αποκλειστικο τροπο[μεθοδο].Δηλαδη καθε σημειον [τιμη] ειναι το απολυτο κεντρο ενος ζευγους αριθμων[ αναγκαια σχεση δια να υπαρξει ισορροπια.
Τιποτα δεν ειναι τυχαιο,απο αυτα που βλεπετε στους πινακες των αγορων.
Η κινηση  δεν εχει ενα σημειον ,αλλα  δυο σημεια και εμεις αυτο που βλεπουμε εις το ταμπλο ειναι το απολυτο κεντρο δυο σημειων,δηλαδη εχει την αρχη και το τελος.Αν δεν συνεβαινε αυτο ,τοτε σε μηδεν χρονο δυο πραγματα θα μπορουσαν να συμβουν  η να μην αγοραζει κανεις εμπορος η να μην πουλα κανεις εμπορος.
Ειναι πανευκολο να  προσδιορισει καποιος την κινηση ,αρκει να ξερει ενα  απο τα δυο σημεια.Αυτο βεβαια ειναι  επισης πανευκολο ,διοτι τα  σημεια  υπαρχουν  στο ταμπλο.Ειναι ευκολο να βρουμε το ζευγος των αριθμων της κινησης, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ  την επιστημονικη μαθηματικη θεωρια των κανονικων κατανομων.
Αυτο που κανει την διαφορα ,ειναι το ΕΥΡΟΣ  και   ΧΡΟΝΟΣ παρακολουθησης και αναλυσης.
Ολοι οι στατιστικοι δεικτες[κμο] δεν ειναι τιποτα αλλο ,παρα τα οργανα που παρακολουθουμε τις επιθυμιες και τις πραξεις  των εμπορων σε συγκεκριμενο χρονικο διαστημα. Φυσικα και ειναι χρησιμα,οπως και τα οργανα  που υπαρχουν εις το ταμπλο του αυτοκινητου μας.
Δεν εχουν καμια μαντικη ικονοτητα,απλα δειχνουν αυτο που συμβαινει την ωρα που εμεις κοιταζουμε ενα δεικτη. ,γιαυτο και ονομαζονται ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ και οχι Μαντικοι δεικτες.  
 Βεβαια πολλες φορες ακολουθωντας την πλειοψηφια καποιος,ισως βγει κερδισμενος,αυτο συμβαινει πολλες φορες. Μοιαζει με την εικονα της ζουγκλας,οπου τα μικρα ζαρκοφαγα ζωα,ενα- ενα[απο ενστικτο] δημιουργουν αγελη,δια  να αρπαξουν  καποιο κοματι τροφης, απο  τα δυνατα αγρια και σαρκοφαγα ζωα,που κατασπαρασουν π.χ  εναν Ελεφαντα .

Η  εργασια  του ELLIOT ,ειναι μια περιγραφικη εργασια,διοτι εγραψε,αυτα που εβλεπε,χωρις να κανει ΠΟΤΕ ,ερμηνεια των οσων εγραφε.
Ηταν καθαρα μια Ιστορικη περιγραφη και τον ευχαριστουμε,,εδωσε το εναυσμα να ασχοληθουμε σοβαρα με τις αγορες.Νομιζω ομως πως ο DOWN ,ηταν πιο κοντα εις την πραγματικοτητα με τα τρια σημεια  Α,Β,Γ.
Η θεωρια του DOWN ,θα μπορουσε να ερμηνευτει,ως μια κατανομη με ακρα το Α και το Γ ,ενω το Β θεωρητικα θα μπορουσε να ειναι το σημειον μιας προσωρινης ισορροπιας,δηλαδη το κεντρο μιας κατανομης.
Οσα εγραψε o ELLIOT  πιθανον σαν ιστορια ειναι αληθεια,ομως απεχει πολυ απο αυτα που του απεδωσαν[φορτωσαν] μετα ,οι συσκωτιστες ,ως ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ  κ,τ,λ.
Απο αυτα δεν ισχυει τιποτα,διοτι δεν επαληθευονται στην πραξη ,με απολυτο τροπο ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ  ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΑΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ,ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ,ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ,η μια σχετη μπουρδα.
Βεβαια πουθενα σε αυτα δεν κολαει ο Fibonacci  .Μπορει ο ανθρωπος να υπηρξε στην εποχη του ενας καλος καπνεμπορος,αλλα τα υπολοιπα και οι ακολουθιες του δεν εχουν καμια εφαρμογη στις αγορες.
Υπαρχει τεραστια διαφορα μεταξυ ΕΜΠΟΡΙΟΥ  και μιας αγγιναρας η ενος σαλιγκαρου.
Το εμποριο[ειναι ισορροπια] ΚΑΙ ΕΧΕΙ  ΣΚΟΠΟ  ΝΑ ,πουλα τον σαλιγκαρο χωρις να μετρα τις ραβδωσεις του.
Οι  ανθρωποι που παραποιησαν των ELLIOT ,κολυσαν κοντα στις βλακιες που εγραψαν και ενα Fibonacci ,δια να γινονται περισσοτερο πιστευτοι,αφου στις αριθμοσειρες του στηριζεται δηθεν η δημιουργια του συμπαντος  .
Οι αγορες  στηριζονται  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στον νομο της προσφορας και της ζητησης.
Η προσφορα και η ζητηση καθοριζεται[ΙΣΟΡΡΟΠΟΥΝ]  μεσα απο τον μηχανισμο τιμων.Αυτα λεει η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ και της ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗς [ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ] .
Εγω αυτο που εχω να προσθεσω ,πανω στην ισχυουσα ΕΠΙΣΤΗΜΗ ειναι το εξης.

Αφου ο νομος της προσφορας και της ζητησης  δια του μηχανισμου τιμων μας δινει  ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ,εγω προσθετω απλα τα δυο ΑΚΡΑ της ισορροπιας.Δηλαδη η ισορροπια της στιγμης ,ειναι ισορροπια δυο Ακρων.Αυτο το απλο προσθετω και σαν επεκταση το απλοποιω,και λεω πως καθε τιμη εις το ταπλo ,ειναι ισορροπια δυο ακρων,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΛΚΟΥΝ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΚΑΙ ΜΕ  ΜΑΝΙΑ την εκαστοτε τιμη ισορροπιας προς το μερος των  και φυσικα  καθε κεντρο ξεχωριστα..
Επομενως εμεις πρεπει παντα να αναζηταμε τα δυο ακρα [ ακρα=στοχοι] ,διοτι αυτα μας δινουν προοπτικη επικερδους εμποριου μετοχων. 
ΠΡΟΣΟΧΗ= Τα δυο ακρα δεν σημαινει υποχρεωτικα και σημεια που απο την ιστορια μιας μετοχης η ενος δεικτη  εχουν πραγματοποιηθει. Το ενα σημειον πολυ πιθανον να μην το εχουμε δει ΠΟΤΕ  εις το ταμπλο. Αυτο συμβαινει σημερα εις τον δεικτη ftse 25 Large Cup ,οπως και σε μερικες μετοχες.
Οπως ειπα και πριν ,αν γνωριζουμε  την αφετηρια,τοτε γνωριζουμε  και το τερμα και αντιστροφα.Αυτο μας βοηθα παρα πολυ , εις το να σχεδιαζουμε καλα εμπορικα προγραμματα .

savil-alonaki
12  Μα ι ου 2013. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: