Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ FTSE/Large Cap [ 13 -Δεκεμβρ ιου 2012 ]



Κυριες-Κυριοι

Ο δεικτης Large Cap εχασε τις 300 μοναδες και  μαζυ πολλα στηριγματα.
Τραυματισε θανασιμα τις ελπιδες των μικρων εμπορων,που μαζικα εκαναν εισοδο τις τελευταιες ημερες  σε οτι χαρτι //πετουσε//,αναζητωντας την πρωτοχρονιατικη ευνοια της τυχης.
Ολα τωρα γυριζουν σαν σκεψη αναποδα.Υπομονη ολα θελουν τον χρονο τους δια να ξεχασθουν,ομως πρεπει ολοι μας να ειμαστε περισσοτερο προσεκτικοι την ωρα της δουλειας μας.
Χθες σας εδωσα ενα ενδιαμεσο κυκλο και επαληθευτηκε πληρως.Τωρα πρεπει να βρουμε την νεα πορεια της αγορας μετα την σημερινη ολοκληρωση της κινησης απο το 308 στο 301 και μετα κατευθειαν στο 294,αφου το 300 σαν σημειον χανει την αξια του,οχι ομως την ιδιοτητα του.
Εχει μια ξεχωριστη ιδιοτητα,ομως οχι την ιδια λαμψη και αξια που ειχε πριν,δηλαδη πριν ο δεικτης κανει βολτες καθε μερα πανω κατω απο τις 300 μοναδες. Αυριο Παρασκευη ειναι η τελευταια ημερα αυτης της εβδομαδας.Δεν ξερω η επομενη που ειναι δυπλης σημασιας, αν  θα μας δωσει κατι νεο ,η αν σημερα ολοκληρωθηκε η Εορταστικη εκπληξη.

Αναλυση της εβδομαδας

Η εβδομαδα εχει πλεον χαρακτηρισθει ως ανοδικη εβδομαδα και μενει αυριο να δουμε το κλεισιμο της  που θα της προσδωσει και τον χαρακτηρισμο ως εβδομαδς αντιστροφης η οχι.
Χαμηλο σημειον εχει τις 289 μοναδες και υψηλο τις 308. Ενα κλεισιμο πανω απο το 50% της εβδομαδιαιας διαδρομης,δεν την χαρακτηριζει ως εβδομαδα αντιστροφης.Ουτε ομως και εβδομαδας συνεχειας ανοδικης. Δια να  εχει συνεχεια η κινηση της  και με πυθανοτητες πολλες,θα πρπει να κλεισει πανω απο τις 303 μοναδες η εκει κοντα  περιπου.
αν κλεισει κατω απο τις 294 μοναδες η εκει κοντα,τοτε θα μπορουσε να χαρακτηρισθει ως εβδομαδα αντιστροφης,ειδικα με κλεισιμο κατω απο τις 294 μοναδες.
Τι θα γινει δεν το γνωριζω,διοτι αυτη την εποχη υπερτερουν πολυ οι σκοπιμοτητες και οχι  μια κλασικη ημερα εμποριου.Ενα περασμα πανω απο τις 303 μοναδες δινει ελπιδες δια μια πορεια προς τις 322  μοναδες.
Αυτο που με απασχολει περισσοτερο απο καθε αλλο ειναι τα εξης.

1ον αν χθες 12-12-2012,ηταν μια κοινη ημερα αντιστροφης ολων των αγορων του πλανητη.Υπαρχουν πολλες ενδειξεις  δια αυτο το θεμα,που ισως ευσταθει η σκεψη μου.

2ον Με το κλεισιμο σημερα της αγορας,βγηκαν στην επιφανεια σημαδια και σημεια αρνητικα.Αυτα τα   σημαδια τα ειχε αφησει πισω του ο δεικτης απο το καλοκαιρι και τις 235 μοναδες.Μου εκαναν μεγαλη εντυπωση ,αυτες οι αρνητικες ενδειξεις,ειδικα στο κλεισιμο.Θα τις παρακολουθω ,να δω μηπως ηταν κατι συμπτωματικο ,αλλα μου φαινεται πολυ δυσκολο να ειναι μια απλη συμπτωση ,οι νεες θεσεις των δεικτων.

3ον Υπαρχει μεγαλος  ανοικτων αριθμος συμβολαιων  ληξεως την επομενη Παρασκευη, τοσο σε δεικτοβαρεις μετοχες,οσο και στον δεικτη που αναλυω τον παλαιο εικοσαρη και τωρα εικοσιπενταρη.Αυτη η εικονα ,οδηγει σε κινησεις σκοπημοτητων και μαλιστα  βιαιες πολλες φορες , οπως εγινε σημερα.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ.

savil alonaki
14 Δεκεμβριου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: