Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

savil [καλημερα] 24 Σεπτεμβριου 2012


Κυριες-Κυριοι
καλημερα σας
καλη εβδομαδα

Μου ειναι δυσκολο να γραφω δια ενα δεικτη ,που σε λιγο χρονο δεν θα υπαρχει.
Ολα αυτα  που γραφω ,σε λιγο θα ειναι ολα πεταγμενα στον καλαθι των αχρηστων ,διοτι ο δεικτης των εικοσι μετοχων [FTSE/ATHEX.TOP 20], θα κλεισει.
Καταλαβαινετε λοιπον ποσο δυσκολο ειναι για μενα ,να ανοιγω την σκεψη μου δια το αυριο.
Τελος παντων,εως οτου σβυσει ,απο το ταμπλο [13-12-2012],θα προσπαθησω να τον παρουσιαζω.
Βεβαια θα μπορουσα ,να μεταφερω τις αναλυσεις μου εις τον Γενικο Δεικτη,του οποιου εχω πληρες αρχειο,ασχετα αν δεν το δημοσιοποιω.Ομως ο δεικτης αυτος ,δεν ειναι πρακτικος δεικτης,οπως επισης δεν εχει κανενα εμπορικο ενδιαφερον.
Δεικτης χωρις ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ,ειναι ψαροσουπα ,απο κοτοπουλο.


η αγορα
---------
Προσωπικα πιστευω ,ο,τι ειχε να μας δωσει η αγορα το εχει δωσει και με το παραπανω.Η λογικη καπου εδω η λιγο παραπανω ,βαζει στοπ στην ακατασχετη  πλεονεξια.ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΤΖΟΓΟΣ.Δεν ειμαι οπαδος του και δια κανενα λογο η αφορμη.
Δεν εχει σημασια ,τι θα κανει η αγορα,αλλα τι καναμε εμεις ως εδω σημερα που μιλαμε και που η αγορα εχει κανει ενα +78% απο τα χαμηλα Ιουνιου.
Η ζωη της αγορας αρχιζει απο την 5ην Ιουνιου2012 και οχι εκει που ολοι εχουμε στο μυαλο μας απο καποιο σημειο του παρελθοντος.Ζωντανο παρελθον ,δεν υπαρχει,υπαρχει μονο νεκρο παρελθον και ετσι πρεπει να το βλεπετε.
Η αγορα και αναφερομαι στον ΓΕΝΙΚΟ δεικτη κατα προτεραιοτητα,αλλα και στον εικοσαρη ,δεν εχει τελειωσει με το κατω.Τα σημεια 471(Γ.Δ) και 167 δια τον εικοσαρη ειναι εκει και μας περιμενουν,ασχετα απο πιο σημειον θα ξεκινησει αυτη η πορεια.Φυσικα μερικες μετοχες.ισως δεν ακολουθησουν αυτη την πορεια,αλλα ειναι τοσες λιγες,που δεν μπορουν να ανακοψουν την πτωτικη συνεχεια των δεικτων.
Αν δεν επιστρεψει η κερδοφορια και η εξυγειανση της καθαρης θεσης των εταιριων ,η αγορα κοιταζει κατω,ασχετα τι  κανει τωρα βραχυχρονια.Και οι Φωκιες βγαινουν στον ηλιο,αλλα ζουν κατω απο το νερο.
Ενα μικρο ατυχημα να υπαρξει και το -20%  ημερησιως ειναι ετοιμο να δωσει το παρον.
Δεν θα προλαβει να σωθει κανεις,διοτι απλουστατα κανεις δεν θα αγοραζει.Δεν θα υπαρξει κανενα προειδοποιητικο σημα.Αμυνα μας η λογικη και ο μετριασμος της πλεονεξιας μας,που πολλες φορες τροφοδοτειτε απο τις αναγκες μας και τις ζημιες μας.
Με ολα αυτα τα βρυκολακιστικα που συμβαινουν στον τραπεζικο κλαδο,με ολες αυτες τις παρανομιες[στραβα ματια] απο την επιτροπη κεφαλαιογορας στην ημερησια διαγωγη των Δ,Σ των εταιριων ,με ολα αυτους τους ψευτικους Ισολογισμους ,τι περιμενετε να συμβει?
Κανουμε ολοι ενα επικινδυνο επαγγελμα.Με δεικτη προστασιας την ελπιδα ,ειμαστε μετεωροι στην καθημερινη λειτουργια της Ελληνικης αγορας.Μιας αγορας ,με πολλαπλασιους κινδυνους ,εναντι αλλων εποχων και αλλων αγορων.

savil  24/9/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: