Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ FTSE/ATHEX. TOP 20 [9 Σεπτεμβριου 2012]


Κυριες  Κυριοι

Αυριο  ξεκινα μια νεα εβδομαδα,με τις δικες της παραμετρους.

1η παραμετρος  ληξη  των ΣΜΕ μετοχων και δεικτων
2η παραμετρος εντονη πολιτικη ειδησεογραφια
3η παραμετρος πολυ μεγαλη ανοδος ,απο την 5ην Ιουνιου 2012

==============================================
παραμετρος 1η
-----------------
Συνηθως την εβδομαδα ,ληξης των ΣΜΕ ,εχουμε ηρεμια στην αγορα. Η τιμη ανανεωσης των ΣΜΕ ,μας δινει μια πιθανη εκτιμηση του τι θα ακολουθησει.Παρατηρουμε σε τι τιμη ανανεωνονται τα ΣΜΕ ,δηλαδη σε τιμη μεγαλυτερη η μικροτερη απο την τιμη στην ΣΠΟΤ ΑΓΟΡΑ.

Παραμετρος 2η
------------------
Θα εχουμε πολλες πολιτικες ειδησεις.Τα παντα ,δεν ειναι ουτε ευκολα ,ουτε ροδινα,αλλα ουτε και τετελεσμενα εκ των προτερων.Νομιζω ως την τελευταια στιγμη ,πολλα θεματα,θα ειναι στην κοψη του ξυραφιου.Ο λαος ειναι απροβλεπτος .Επομενως και εξ αυτου του λογου,ισως υπαρξει μια ανακοχη  στην αντιπαλοτητα ,αγοραστων και πωλητων ,δια την τρεχουσα εβδομαδα.

Παραμετρος 3η
-----------------
Εχει υπαρξει μεγαλη ανοδος ως σημερα στις τιμες των μετοχων.Μια νεα συνεχεια του ρυθμου ανοδου αμεσα ,θα φερει πιο κοντα μια πιο μεγαλυτερη διορθωση ,με σκοπιμοτητα.
Δεν ειμαι καθολου βεβαιος ,οτι μπορουν να συνεχισουν οι τραπεζες,να βοηθουν τις αλλες μετοχες ,να  κανουν συνεχως νεα υψηλα.Δεν πρεπει να ξεχναμε ,τα προβληματα των τραπεζων,που εχουν πτωχευσει Χρηματιστηριακα,μετα την απωλεια των ιδιων κεφαλαιων τους.Δεν εχουμε ενημερωση ,σωστη πανω στις τραπεζες,αλλα ,παντα οι τιμες των υπαρχοντων μετοχων τους κοιταζουν στο  απολυτο και ολοστρογγυλο  μηδεν[0].Τοσο αξιζουν χωρις το Τ.Χ.Σ.
Οι υπολοιπες μετοχες[ας πουμε οι καλες και δυνατες],εχουν ανεβει παρα πολυ.Οι περισσοτερες εχουν χρηματιστηριακη αξια μεγαλυτερη απο τα ιδια τα κεφαλαια τους και αρχιζουν να γινονται ακριβες ,με βασει τα αναμενομενα κερδη τους.Δεν ειναι δυνατον να περασουν το 6 με 7 χρονια ,προεξωφλησης τα καθαρα τους κερδη.Βλακες δεν υπαρχουν σημερα,τους πατησε το τραινο.
Δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μας αερα.Η περιφερεια εχει μεινει περισσοτερο πισω,και εχει περισσοτερες πυθανοτητες να κερδισει και αυτη εδαφος,παρα οι μετοχες του εικοσαρη.Προσοχη μεγαλη ,διοτι ο κινδυνος ειναι μεγαλος,και η αγορα εχει ανεβει παρα πολυ.Δεν εξεταζουμε την καθοδικη κινηση και την αφετηρια της.Παει αυτη  μας τελειωσε,οπως πολλα αλλα πραγματα στην χωρα.Αυτο που εξεταζουμε  τωρα ,ειναι αυτο το νεο που ξεκινησε πριν λιγους μηνες ,και ειναι παρα παρα πολυ μεγαλο ως σημερα.Η κινηση ειναι ανεξαρτητη εντελως απο το παρελθον.Αφετηρια εχει το 1986 και οχι το 2009 η το 2007 η το 1999. Ξεκιναμε απο την αρχη,σωστα και προσεκτικα και οχι με τις βλακειες του παρελθοντος.ΠΟΛΛΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΘΕ, ΕΝΑ ΝΕΟ 1999.Δεν θα υπαρξει πιστευω.Υπαρχουν πολλοι παθοντες σημερα,ενω τοτε[1999] οχι.
Ολα τα παλαια[παρελθον ] ,εχει σβυσει,διοτι ηταν ψευτικο και εικονικο,οπως και τοσα ,αλλα πραγματα.Καμια υπερβολη ,δεν ειχαμε με την καθοδικη πορεια,απλα υπερβολη ειχαμε στην ανοδικη ψευτικη πορεια τοσων ετων.Η καθοδικη πορεια ,απλα μας προσγειωσε στην πραγματικοτητα και στην αληθεια ,σε ολες τις οψεις της ζωης μας.Επομενως τωρα [σημερα ] ξεκιναμε ,πιανοντας το νημα απο την αρχη ,εκει κοντα στο 1986 και με αρχικη τιμη  του δεικτη τις168 μοναδες.Αυτη ειναι η αρχη της αυτονομης κινησης,που εξεταζουμε.Το 3114 η το 2856 ,χρειαζονται 100 χρονια για να ξαναπαμε,οχι εμεις  φυσικα,αλλα αυτοι που θα γεννηθουν μετα απο 20 με 30 χρονια,απο σημερα.

savil  9-9-2012  

Δεν υπάρχουν σχόλια: