Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ FTSE/ ATHEX. TOP 20 [ 8 Αυγουστου 2012]


Κυριες - Κυριοι

Σημερα ειχαμε μια καθαρα πτωτικη συνεδρια.Χθες βραδυ το συμβολαιο του εικοσαρη[ΣΜΕ],μας ειχε ,προειδοποιησει δια την αδυναμια του δεικτη να συνεχισει πανω απο το 227.
Και σημερα το ιδιο συμβαινει.Το ΣΜΕ εκλεισε κατω απο την σποτ αγορα και μαλιστα εκανε πραξεις λιγο πριν το κλεισιμο της ημερας στο 219.
Αν αυριο το συμβολαιαο διασπασει σταθερα το 218 ,τοτε θα ακολουθησει και ο δεικτης ,τοσο απλο ειναι. Επομενως λαμβανουμε πολυ σοβαρα υποψιν μας τις τιμες που θα παιρνει το ΣΜΕ πριν το ανοιγμα της σποτ αγορας.
Ο δεικτης στο τελος της σημερινης ημερας,εδειξε μια αντιδραση.Αυτη ισως φθασει ως το 224 το γνωστο μας.και θα επανελθει πτωτικα,εκτος και εχουμε καποια εκπληξη ανοδικη.Ειπαμε ειναι πολυ μικρος ο τζιρος και τα πανω κατω ειναι ευκολα,διοτι απαιτουν λιγα χρηματα.
Νομιζω κρατουν πολλες μετοχες στα χερια τους μικροι εμποροι.Αυτο ειναι θεμα επιλογης του καθε εμπορου και δεν με αφορα.
Μια απροβλεπτη ανοδικη κινηση,με αιτιολογικο δηθεν καποιο σοβαρο γεγονος ,δεν την αποκλειω.
Αυτο θα ειναι ,εκτος της κανονικης λειτουργιας της συνεδριας,αλλα μπορει να προκαλεσει μεγαλες ζημιες.Η πλειοψηφια ,κανει και μπλοφες πολλες φορες στην αγορα.Αν το επιτρεπουν οι συνθηκες,πολλα παραξενα ,μπορει να συμβουν.Χρειαζεται μεγαλη προσοχη και αμυντικη τακτικη ,δια την κακια //ωρα//.
Αν ο δεικτης χασει το 218  ,νομιζω βαδιζει προς νεα χαμηλα ,οπως σας τα εχω δωσει πολλες φορες.
Αυριο εχουμε αποτελεσματα ΟΤΕ ,πριν το ανοιγμα της αγορας.Αν κρεινω απο την σημερινη συμπεριφορα της μετοχης ,μαλλον δεν απασχολει και πολυ τους εμπορους.Ισως η σημερινη τιμη ,να συμφωνει με τα αποτελεσματα εξαμηνου.Προσωπικα πιστευω ,δεν ισχυει αυτο,αλλα αυριο θα εχω την απαντηση,οταν δω τα δημοσιευμενα αποτελεσματα.
Σημεια και γραμμες ισχυουν ,οπως σας τα εδωσα σημερα ,αλλα και χθες Τριτη.

savil  8-8-2012