Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Επιτοκιο [30-09-2011]


Κυριες-Κυριοι
καλημερα σας

30-09-2011

Η κλασικη μακρο-οικονομια  φιλοι μου εχει αφιερωσει μεγαλο  επιστημονικο κοματι για τα επιτοκια και πως πρεπει , να τα χειριζονται οι κυβερνησεις.
Μα αληθεια τι ειναι  τοκος ? Τοκος φιλοι μου ειναι η ζωη μας ,ειναι η εργασια μας, ειναι οι κοποι μας  που καταβαλουμε στην εργασια μας,οταν π.χ κτυπαμε καρτα το πρωι  που παμε στην δουλεια και το βραδυ που φευγουμε απο την δουλεια.
//Τοκος ειναι η αμοιβη της αποταμιευσης,  οταν αφαιρουμε κατι ελαχιστο απο το σημερα  για το αβεβαιο αυριο/.
Θα σας πω ενα παραδειγμα απο την φυση και την ζωη των ζωων.Πολλα ζωα οπως π.χ και η αλεπου ,οταν πιασουν ενα θυραμα δεν το τρωνε ολο μονομιας ,αλλα ενα κοματι  το θαβουν μεσα στο χωμα, για να το φανε μια αλλη ημερα ,οταν δεν θα βρισκουν τροφη.
Ετσι και ο ανθρωπος και μαλιστα ο σωστος ανθρωπος  ,ενα μερος απο την αμοιβη του δεν πρεπει να το καταλωνει,αλλα  να το αποταμιευει για το μελλον του.
Η αποταμιευση σαν πραξη ,πρεπει ,να προηγειται της καταναλωσης χωρις ορια.
Αυτη λοιπον η αποταμιευση  απο χιλιαδες ανθρωπους   σαν αθροισμα ,δινει την Εθνικη Αποταμιευση που ειναι φυσικα στους τραπεζικους οργανισμους ,υπο μορφη καταθεσεων και ειναι η ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ..
Αυτη λοιπον η συσσωρευμενη χρηματικη δυναμη[Η ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ] , πρεπει να χρησιμοποιειται με σωστους κανονες στην οικονομικη αναπτυξη,αφου απο αυτον τον κουμπαρα χρηματων,  χρηματοδοτειται και ο ιδιωτικος και ο δημοσιος τομεας.
Αυτα λοιπον τα χρηματα μας  ειναι η ζωη μας,διοτι ζωη δωσαμε για ,να τα αποκτησουμε μεσα απο την εργασια μας.
Δικαιουται λοιπον η αποταμιευση  ενα τοκο σωστο κατα την γνωμη μου πανω απο 5% ετησιως  ,σαν αμοιβη  της αποταμιευσης,η οποια αποταμιευση ειναι ενας απο τους συντελεστες της παραγωγης[Κεφαλαιο].
Δικαιουται λοιπον και αυτη ως συντελεστης της παραγωγης,ενα μικρο μεριδιο απο την κερδοφορια.
Οι αλλοι δυο ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ  ειναι η ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΦΥΣΗ.
Δυστυχως σημερα οι κυβερνησεις αυτο το διεγραψαν και το αγνοουν  ηθελημενα .
Δεν θελουν να πληρωνουν  δια το συντελεστη ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ [ δηλ. την  αποταμιευση],το αναλογογικο κοστος που ειναι ο τοκος .
Καθοριζουν αυθεραιτα  τα  επιτοκια που δεν καλυπτουν ουτε  ακομη και τον πληθωρισμο ,οπως π.χ η ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ με επιτοκιο στα 10ετη ομολογα τους κατω απο το 2%,πουλωντας  σαν (μαστρωποι)προστασια  κεφαλαιου που δεν υπαρχει ουτε και απο την Γερμανια, η οποια ειναι καταχρεωμενη  και αυτη  μεχρι τα μπουνια..
Εχουμε μια πραγματικη στρεβλωση λοιπον στην αμοιβη της αποταμιευσης που ειναι ο τοκος.Οι δυο κεντρικες τραπεζες [ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ] σχεδον εχουν μηδενισει το επιτοκιο .Εχω ενα ερωτημα?
Πως ειναι δυνατον ολος ο κοσμος, να καιγεται για ρευστο  και αυτοι που παραγουν ρευστο μεσα απο την αποταμιευση, να μην πληρωνονται κανονικα?Με αυτα τα μυαλα θα στεγνωσει πιο πολυ το συστημα ,διοτι η ατομκη αποταμιευση δεν θα υπαρχει ,αλλα και να υπαρχει δεν θα δεσμευεται χρονικα.
Επισης μεγαλη ρευστοτητα εχει και το ασφαλιστικο συστημα[ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ], εμεις δηλαδη παλι οι εργαζομενοι ,διοτι δικα μας λεφτα διαχειριζονται τα ασφαλιστικα ταμεια .
Τα ταμεια μας  σημερα ειναι ο μοναδικος τροφοδοτης με ρευστο των τραπεζων.Τα ταμεια, δεν πληρωνονται  με σωστο τοκο,αλλα οταν ο ληπτης και ο διαχειριστης ειναι ο ιδιος φορεας,καταλαβαινεται ,οτι ευλογει πρωτα τα γενεια του ο φορεας και μετα  τα ασφαλιστικα ταμεια,τα οποια και αυτα με την σειρα τους θα βρεθουν σε αδιεξοδες καταστασεις  καποια στιγμη,oπως σημερα στην Ελλαδα.
Αν τα ταμεια δεν εχουν εσοδα απο τοκους καταθεσεων ,τοτε μειωνεται το κεφαλαιο τους ονομαστικα ,απο την διαχειρηση,δηλαδη το λειτουργικο τους κοστος.
Αυτο θα οδηγησει   τα ταμεια σε αδυναμια καταβολης συνταξεων ,που να καλυπτουν τα χρηματα που παρακρατηθηκαν απο τους εγαζομενους .Αυτη λοιπον η στρεβλωση  του επιτοκιου θα καταστρεψει ολες τις οικονομιες χωρις καμια εξαιρεση  και καποια στιγμη  ολοι θα μεινουν απο μετρητο(ρευστο) ,οπως και οι ασφαλισμενοι απο συνταξεις,διοτι τα λεφτα θα εχουν κανει φτερα και θα  εχουν πεταξει ,διοτι βαλαμε το λυκο να φυλαει τα προβατα,διοτι ΛΥΚΟΣ ειναι ο σημερινος διαχειριστης   της απταμιευσης.
Ενας λυκος με  ονομα [ ΔΗΜΟΣΙΟΝ -ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ].

savil  30-9-2011