Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

savil [καλημερα] Τα Warrants της ΑLPHA BANK δεν ειναι δωρεαν [27 Μα ι ου 2013]


Κυριες -Κυριοι
καλημερα σας

Πολλες φορες εχουμε δει εις τα ραφια των υπεραγορων,διαφορες προσφορες σε διαφορα εμπορευματα με το τεχνασμα της ομαδοποιημενης ποσοτητας.[π.χ δυο αγαθα στην τιμη του ενος κ,τ,λ].Αυτο ειναι ενα τεχνασμα ,δια να προκαλεσουν το ενδιαφερον του πελατη.
Παρομοια τακτικη ειναι και η δηθεν προσφορα των Warrants απο την ALPHA BANK σε οσους συμμετασχουν εις την εκδοση των νεων μετοχων.

Το δικαιωμα της ALPHA BANK εκλεισε την Παρασκευη εις το 1,25 ευρω.
Αυτο δια τον κατοχο του δικαιωματος  ειναι στην ουσια μετρητα χρηματα ,αφου π.χ και σημερα μπορει   να τα εισπραξει ρευστοποιωντας το δικαιωμα.
Επομενως το δικαιωμα = μετρητα εις την τιμη ρευστοποιησης= Ταμειον.
Αυτα τα μετρητα εχει την ευχερεια ο εμπορος να τα χρησιμοποιησει δια οποιαδηποτε εμπορικη πραξη.
Εγω ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΚΑΝΑ,θα ρευστοποιουσα και θα χρησιμοποιουσα τα χρηματα σε αλλη εμπορικη πραξη ,τωρα η εις το μελλον.
Αν καποιος δεν ρευστοποιησει το δικαιωμα ,τοτε θα επιβαρυνει την αγορα των νεων μετοχων με την αξια  του δικαιωματος που σημαινει

1,25 /1.94=0,64 ευρω  επιβαρυνση δια την καθε νεα μετοχη που δικαιουται να αγορασει ως κατοχος του δικαιωματος.

κοστος της νεας μετοχης= 0,44 +0,64[με τιμη Παρασκευης]=1,08 ευρω.Αυτο ειναι το συνολικο κοστος μιας νεας μετοχης της ALPHA BANK,συμμετοχοντας εις την αυξηση του μετοχικου κεφαλαιου .

Ειναι μια πολυ υψηλη τιμη και εκτος λογικης δια αυτη την περιοδο.
Η δωρεαν παροχη Warrants ,ειναι εμπορικο τρικ με αβεβαιο αποτελεσμα.Πρωτον δεν υπαρχουν αυτα τα δικαιωματα σημερα και δεν γνωριζουμε αν εχουν καποια αξια ,ενω αντιθετα ξερουμε εχουν ενα σοβαρο κοστος ,και το οποιο θα εισπραχθει ,αν η τιμη των νεων μετοχων μετα την εισαγωγη τους εις το ταμπλο ,ειναι τουλαχιστον 1,08 ευρω,κατι που δεν ειναι εφικτο σημερα  συμφωνα και με τα δεδομενα που γνωριζουμε.
Αν παλι  δεν θελουμε να επιβαρυνουμε το κοστος κτησης μιας νεας μετοχης ,με τα απωλεσθεντα εσοδα του δικαιωματος ,ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΩΣ ΚΟΣΤΟς ΤΩΝ  Warrants  και το οποιον θα ειναι το εξης.

1,25 ευρω προς /7,33 warrants=0,17 ευρω  κοστος δια το καθε δικαιωμα εις την περιπτωση που δοθουν 7,33 warrants  δια καθε νεα μετοχη.
Η
1,25 ευρωπρος/9 warrants =0,139 ευρω  κοστος δια το καθε δικαιωμα εις την περιπτωση που δοθουν 9 warrants δια καθε νεα μετοχη.

Παρατηρουμεν λοιπον ,πως τα Warrants ,οχι μονο δεν ειναι δωρεαν,αλλα εχουν παρα-παρα πολυ υψηλον κοστος που με τις σημερινες συνθηκες,δεν ειναι ευκολο να εισπραχθει μετα την εισαγωγη των δικαιωματων εις το ταμπλο.
Επισης πρεπει να γνωριζουν οι εμποροι,πως η διαπραγματευση αυτων των δικαιωματων[στην ουσια υποχρεωσεων],δεν ειναι ευκολη υποθεση.Δεν υπαρχει ιστορικο προηγουμενο εις την αγορα των Αθηνων ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΙς ΤΙς ΑΛΛΕς ΜΕΓΑΛΕς ΑΓΟΡΕΣ του εξωτερικου,δεν κεντριζουν το ενδιαφερον των εμπορων με μεγαλη ευκολια.Χρειαζονται ειδικες συνθηκες δια να εχουν μια εντονη διαπραγματευση,αν αποκτησουν καποια αξια,η οποια ειναι συνεχως μεταβαλομενη.
Σημερα ειναι η τελευταια ημερα διαπραγματευσης των δικαιωματων της ALPHA BANK,Θα ελεγα πως ,ως εδω οι αναδοχοι της αυξησης τα εχουν παει πολυ καλα ως αριστα μαλιστα,αλλα τα δυσκολα και τα πιθανα //φεσια// ,ξεκινουν απο αυριο το Πρωι  και μετα την 10ην Ιουνιου ,που θα ξεκινησει η διαπραγματευση των νεων μετοχων και των warrants.

savil-alonaki

Δεν υπάρχουν σχόλια: