Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

savil [καλημερα ] 29 Μαρτιου 2013


Κυριες-Κυριοι
καλημερα σας

 Χθες 28 Μαρτιου 2013 ,παρακολουθησαμε ολοι την επιμονη του δεικτη ftse 25 large cap,στις 280 μοναδες.Πολλες ωρες επεμενε σε αυτο το σημειον .Στις 16,10' η ωρα  κατεβηκε απο το σημειον αυτο,αλλα με την δημοπρασια στο κλεισιμο επανηλθε στις 280,19 μοναδες.
Το ιδιο σημειον ,εκανε δια 1η φορα στις  11,40' η ωρα χθες με το ανοιγμα της αγορας.
Επιμονη μεγαλη του δεικτη,οπως  παρακολουθησαμε ολοι.Ο δεικτης τις δυο τελευταιες ημερες,επιβεβαιωσε την σημασια του εμπορικου κυκλου των μαθηματικων οριων.
Αν με ρωτησει καποιος ,διατι συμβαινει αυτο,σας απαντω με πασαν αληθεια ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ.
Αυτο που ξερω ειναι ,πως αυτο συμβαινει .Ο δεικτης τις δυο τελευταιες ημερες επιβεβαιωσε τον εμπορικο κυκλο 100%,οπως σας τον εδωσα με την αναρτηση [ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ...]. 
Οι περισσοτεροι μικροι εμποροι ΘΕΟΠΟΙΟΥΝ θεωριες μιας αλλης εποχης.Κανενας δεικτης [ΚΜΟ] η ταλαντωτης [ΔΕΙΚΤΗς ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ], δεν εχει θε ι κη δυναμη.
Εχουμε π.χ την θεοποιηση του εικοσαρη η του τριανταρη κ,τ,λ.Αυτο ειναι μια κακη συνηθεια και δεν πρεπει να θεοποιουμε τους ημερησιους δεικτες [κμο].
Ειναι στατιστιστικα εργαλεια,πρεπει, να τα μελεταμε,αλλα δεν ΕΠΕΙΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ.
Μελετη αυτων των στατιστικων εργαλειων, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ,μετραμε τις αποκλισεις απο ημερα σε ημερα και διαπιστωνουμε αν μια κινηση ειναι

-σταθερη
-επιταχυνομενη
επιβραδυνομενη

Μονο  αυτη την διαπιστωση μπορουμε να κανουμε,δηλαδη να δουμε την ταχυτητα της κινησης και τιποτα αλλο.Αυτη την περιοδο,ο δεικτης εμπρος του δεν εχει αδιασπαστο κανενα αριθμητικο δεικτη.
Το πεδιον ειναι ελευθερο.
Υπαρχει  ως δεδομενο μονο αυτο που πολλοι ονομαζουν ΔΙΟΡΘΩΣΗ.
Αληθεια ποσο αδοκιμος ορος ειναι η ονομασια//ΔΙΟΡΘΩΣΗ//.
Μου θυμιζει αυτοκινητο χαλασμενο στην μεση του δρομου  ο ορος διορθωση.
Ο σωστος ορος ειναι ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ.
Στην οικονομια δεν  μιλαμε δια διορθωση ,αλλα δια ισορροπια.Ειδικα στο ΕΜΠΟΡΙΟΝ,ποτε μου δεν συναντησα την λεξη διορθωση τιμων,αλλα ισορροπια προσφορας και ζητησης.Ετσι βγαινει μια τιμη.
Διορθωση τιμων εχουμε,μονο  ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΙΜΩΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΡΧΗ ,και ενας εμπορος απο λαθος,εγραψε πινακιδα με λαθος τιμη και την αλλαζει,σε καποιο ΑΓΟΡΑΝΟΜΙΚΟ   ελεγχο  .   
Εμεις  καθε μερα ,αναζηταμε το σημειον ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ ,μιας μετοχης η ενος δεικτη,ετσι τοσο απλα .Αυτο το σημειον προκυπτει μεσα απο την σχεση ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΗς ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ. 
 Η σχεση προσφορας και ζητησης ,προσδιοριζεται μονο μεσα απο τον μηχανισμο τιμων.Επομενως και η ισορροπια της τιμης μιας μετοχης η ενος δεικτη,προσδιοριζεται μεσα απο τον μηχανισμο τιμων.Ο μηχανισμος τιμων λειτουργει μεσα απο την ποσοτητα[ ογκο] και την τιμη  μοναδος.Η ελαστικοτητα  προσφορας και ζητησης,εχει ξεχωριστη σημασια ,στην διαμορφωση των τιμων.Οταν χρησιμοποιουμε τετοιους ορους,καταλαβαινετε ,πως πρωτευοντα ρολο παιζει πλεον η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΣ[μετοχης].

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΙΚΤΗΣ,
ΚΑΜΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ 
ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΙΜΠΟΝΑΤΣΙ ,

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟΝ.  

Καποια στιγμη ο ανθρωπος πεθαινει, αυτο το ξερουμε ολοι.Το ποτε ομως δεν το ξερει κανεις.
Ετσι και στην αγορα,καποτε η κινηση θα αλλαξει κατευνθυνση,το ποτε  ομως εκ των προτερων δεν το ξερει κανεις.Ειναι θεμα πραγματικον οπως και ο θανατος.Φυσικα μεσα απο την Στατιστικη επιστημη,μπορουμε να παρουμε χρησιμες πληροφοριες.

savil-alonaki

29 Μαρτιου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: