Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

savil [Πτωση τιμης της μετοχης] Στοιχειωδης χρηματιστηριακη παιδεια


Κυριες-Κυριοι
Καλες Γιορτες

ΠΤΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΜΙΑΣ ΜΕΤΟΧΗΣ

Με εχει απασχολησει παρα πολυ και πολλες φορες η πτωση της τιμης των μετοχων ,οπως και η ανοδος.Εχω προσπαθησει να δωσω ,ερμηνεια  στις δυο αυτες λεξεις ως εννοιες [ανοδος και πτωση].
Δεν βρηκα  παραμετρους ,τετοιες που ισχυουν δια τις τιμες   διαφορων  υλικων αγαθων.
Υπαρχουν αγαθα που η αξια τους ειναι το γινομενο δυο αριθμων [καρτεσιανη θεωρια] π,χ βαρος  επι τιμη μοναδος βαρους
Οι μετοχες δεν εχουν βαρος ,ουτε η αξια τους στο ταμπλο ειναι γινομενο δυο αριθμων[ανα μοναδα]
Το αορατον εμποριο ,μιας αορατης μοναδας ,ειναι εκτιμητικο εμποριο.
Η τιμη βγαινει  μεσα απο προσωπικη εκτιμηση.Ειναι μονοπαραγοντικη αξια,δηλαδη αξια που προκυπτει μεσα απο την προσωπικη εκτιμηση του εμπορου και οχι  μεσα απο τις γνωστες μοναδες βαρους η διαστασεων γενικως
Εχουμε κοστος κτησης μιας μετοχης,αλλα οχι μεσα απο τους συντελεστες κοστους παραγωγης  συν ενα νονιμο κερδος
Το κοστος κτησης μιας μετοχης ειναι  εκτιμητικο κοστος και κατα συνθηκη κοστοςΗ τιμη αγορας  ειναι εκτιμιτικη αξια ανα μετοχη
Αυτη λοιπον η εκτιμιτικη αξια αγορας ,ειναι συνχρονως και εκτιμητικο κοστος αγορας..
Το εμποριο των τιτλων[αυλων αγαθων] ειναι ψυχολογικη ασκηση συλλογιστικης .
Πολλες φορες εχω αναρωτηθει ,αν οταν δινουμε τιμες δια αυλα αγαθα[χωρις διαστασεις],αν μετραμε αξιες η ανθρωπινα συναισθηματα.
Τι ειναι αληθεια πτωσης της τιμης μια ςμετοχης ? Μηπως ειναι  η μετρηση του φοβου μας,αφου εχουμε ερθει σε επαφη  ιδιοκτησιας με κατι αορατο?.
Η τι ειναι  ανοδος της τιμης μιας μετοχης? Μηπως ειναι η χαρα[ελπιδα] που νοιωθουμε  αφου εχουμε ελθει σε επαφη ιδοκτησιας με  κατι αορατο?
Επομενως θα μπορουσαμε να πουμε πως ο φοβος ως ψυχολογικο φαινομενο ,ενεργει οπως  ο νομος της βαρυτας  στα υλικα σωματα.
 Στα υλικα σωματα το βαρος δινει ταχυτητα  στην πτωση συμφωνα με τον νομο της βαρυτητας.
ΣΤΙς ΠΤΩΣΕΙς ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ,Ο ΦΟΒΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ.
ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ,ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ.
Η ελπιδα λοιπον η οποια ξεκινα απο το μηδεν ,και εχει ανοδικη πορεια,ειναι η δυναμη της ανοδου των μετοχων,με απωτερο στοχο φυσικα το κερδος.Αυτη η νοητη ευθεια γραμμη απο το μηδεν προς το απειρον,ειναι η γραμμη στηριξης των μετοχων ,οπως βλεπω πολλους να την χαρασετε  απο κατω  προς τα επανω σε μια ανοδικη πορεια.
Ο φοβος επισης ειναι η γραμμη αντιστασης ,που εμποδιζει  την ανοδο της τιμης μιας μετοχης.
Τα δυο αυτα συναισθηματα σαν αντιθετες γραμμες ,εχουν ενα κοινο σημειον.Αυτο το σημειον ειναι το σημειον ισορροπιας των συναισθηματων μας.Εκει απο τον καθε εμπορο παιρνονται αποφασεις,αναλογες των συναισθηματων του καθε εμπορου. Η αποφαση της πλειοψηφιας δινει και πορεια στην τιμη της καθε μετοχης δηλαδη καθοριζει την πορεια η την ταση οπως λεμε στην επιστημη μας.
 Οι δυο αυτες γραμμες νοηματικα ειναι οι δυο διαγωνιες της οθονης του υπολογιστη σας ,οπως τον εχετε μπροστα τα ματια σας,οταν παρακολουθειτε την κινηση της αγορας.Οι δυο αυτες διαγωνιοι, σχηματος  [ Χ ]  ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟΝ ΤΟΜΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΟΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ.
Το κοινον σημειον ισορροπιας,ειναι και σημειον επαφης δυο διαδοχικων ρομβων,που στο σχημα  Χ ,ειναι κατα το 1/2  σχεδιασμενοι[δυο μισοι ρομβοι] ,δηλαδη το σημειον ισορροπιας ,ειναι ενα σημειον επαφης δυο ισων εντασεων στο χρονο,οπου ο φοβος ισουται με την ελπιδα[ φοβος=ελπιδα=σημειον ισορροπιας]
Το σχημα αυτο Χ  λογικα τεινει   σε ισους χρονους ,δηλαδη ο χρονος φοφου=χρονο ελπιδας η τεινουν να ειναι ισοι.ετσι ωστε να υπαρχει μια κατα συνθηκη ισορροπια σε συγκεκριμενη ακτινα χωρου η συγκεκριμενη ακτινα τιμων.
Το σχημα  Χ ειναι δυο μισοι ρομβοι  .Ο ενας μισος ρομβος απευθυνεται στο παρελθον και ο αλλοςμισος στο μελλον.Ο αριστερος βλεπει προς το παρελθον[πισω =ιστορια] και ο δεξυς μισος ρομβος προς το μελλον[εμπροσ].
Το μελλον τελει υπο σχημτισμο , ειναι αιορατον[ημιτελες] δια αυτο και εμεις δεν ξερουμε στο μελλον αν θα κυριαρχησει η ελπιδα,οποτε στον μελλοντικο ρομβο θα εχουμε μια κινηση της τιμης της μετοχης προς την ανω δεξια πλευρα του ρομβου η αν θα κυριαρχησει ο φοβος,οποτε θα εχουμε μια διασπαση της κατω εμπρος δεξιας πλευρας του ρομβου ,με αποτελεσμα την πτωση της τιμης της μετοχης.
Η συνεχης ρομβοποιηση  του ιστορικου φανταστικου επιπεδου[χρονου και τιμων],ειναι ενα γεννετικο σχημα κυψελοειδους μορφης,κατι που συνανταμε και στην φυση,οπως περιγραφουν και αλλοι επιστημονες .Ισως η κυψελοειδης μορφη της γεννετικης ζωης και των μελισσων,να ειναι σχημα γεννετικου σχεδιασμου απο την φυση που συμβολιζει το παρελθον και το μελλον κατα το1/2,δηλαδη μισο παρελθον και μισο μελλον η κατα την απλη λογικη ,το μισο μελλον παταει πανω στο μισο παρελθον,η και ακομη ,το σημερα γεννα το αυριο.Σκεπτομαι,πως οι κυψελες των μελισσων ,ειναι χωρος ισορροπιας επιλεγμενος ,διοτι σχηματικα προσφερει ισορροπια και ασφαλεια.προσωρινη κατι φυσικα που ειναι απαραιτητο κατα την αναπαραγωγικη διαδικασια...

savil-alonaki
24-12-2012

στοιχειωδης παιδεια  της χρηματιστηριακης αγορας..

Δεν υπάρχουν σχόλια: