Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

savil [καλημερα σας] 27 Δεκεμβριου 2012


Κυριες-Κυριοι
καλημερα σας

Ευχομαι να εχετε περασει ωραια τις ημερες που η αγορα μας ηταν κλειστη.
Ο χρονος  2012 τελειωσε,μια νεα Χρηματιστηριακη χρονια θα ξεκινησει σε λιγες ημερες και ευχομαι να ειναι καλυτερη απο την χρονια που φευγει.

Η αγορα μας ζει ενα μεγαλο ψεμα αυτη την περιοδο.
Οι δεικτες  ειναι η μεγαλη παγιδα δια πολλους  εμπορους.Τοσο ο Γενικος δεικτης ,οσο και ο παραμορφωμενος  FTSE 20  σε FTSE 25  ειναι χειραγωγημενοι δεικτες εδω και πολυ καιρο.
Προσωπικα θα ελεγα οι αποφασεις σας να μην στηριζονται σε δεικτες,διοτι θα προσγειωθειτε ανωμαλα καποια στιγμη.
Το θεμα της  χειραγωγησης των δεικτων θα σας το δωσω σαν αναλυση την τελευται ημερα του χρονου και αφου εχει κλεισει η Χρηματιστηριακη χρονια του 2012..
Παρτε αποφασεις στην δουλεια σας με οποιο τροπο θελετε, ειναι δικη σας υποθεση αυτη,εγω θα ελεγα παρτε αποφασεις με βαση τα θεμελιωδη δεδομενα των εταιρειων και την συμπεριφορα αυτων που τις διοικουν.
Ειναι ομως πιστευω  πολυ εγκληματικο ,να αγνοουμε την ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΙΚΤΩΝ απο συγκεκριμενη εταιρεια,η οποια σε λιγο νομιζω δεν θα υπαρχει στο Ελληνικο Χρηματιστηριον.
Προσωπικα ευχομαι να παει στο καλο και να περασει καλυτερα εκει που επελεξε να ενταχθει.
Οι ημερες που εμειναν ,δεν ειναι προβλεψιμες,διοτι υπαρχουν σκοπιμοτητες και αναγκαιοτητες ,ωραιοποιησης της καταστασης  και των Ισολογισμων.
Αγορες που αποτελουνται απο εταιριες ζημιογονες δεν εχουν προοπτικη ανακαμψης.Βεβαια το Μαυρο χρημα η το χρημα των //σκληρων//....βρισκει την ευκαιρια να ξεπλυθει και να εμφανισθει νομιμο και ομορφο.
Ολα αυτα τα εχουμε υποψιν μας,οταν αποφασιζουμε και φυσικα το καλο χαρτι ειναι παντα καλο ,οταν κρατα τα καλα χαρακτηριστικα του με πρωτον το κερδος .

savil-alonaki
27 Δεκεμβριου 2012
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: