Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

AEX-INDEX ------------- FTSE 25/Large Cap

 Σας δινω να δειτε και να μελετησετε τον δεικτη της Ολανδιας[25 μετοχες]
και φυσικα να τον συγκρινετε με τον δικο μας  FTSE 25 που επισης εχει 25 μετοχες.
Επομενως θα ειναι θαυμα ,αν εμεις σημερα σαν χωρα,εχουμε καλυτερες μετοχες[εταιριες] απο τις μετοχες του δεικτη της Ολανδιας.
Αυτα σας τα λεω επειδη διαβαζω μερικες αναλυσεις που νομιζω γραφουν υπερβολικα πραγματα δια την πορεια της αγορας.Πρεπει καποτε να σοβαρευτουμε και να μετρησουμε τις πραγματικες μας δυνατοτητες σαν αγορα.
Τα νουμερα μονο στο καζινο και στα λαχεια ανεβαινουν.Στις σωστες αγορες ,που ειναι και αγορες ασφαλειας και σταθεροτητας ,η πραγματικοτητα δειχνει αλλη εικονα.
Επομενως ας κοιταξουμε και λιγο εξω απο τον μικροκοσμο μας,ας δουμε τι συμβαινει στην ανεπτυγμενη Ολανδια που μας χρηματοδοτει ,δια να εχουμε αγορα και μετα να εχουμε ονειρα πως κατακτησαμε τον κοσμο και τις αγορες.Μην ακουτε παραμυθια Χριστουγεννιατικα.Μην πιστευετε πως σε μια βραδυα θα λυσετε το οικονομικο σας προβλημα ,μεσα απο την αγορα.Γινετε σωστοι εμποροι και οχι τζογαδωροι και αλογομουρηδες. Μελετη -επιμορφωση-κεφαλαιο-,αλλα και λογικη σκεψη,
Προσγειωθειτε ,διοτι  δεν ειναι ετσι τα πραγματα οπως νομιζουν μερικοι που κανουν ονειρα του 1999 η του 2007.Τα θυματα του 1999 ειναι δυπλα μας και (ουρλιαζουν) απο πονο ,διοτι εχασαν την ζωη τους και οχι μονο τα χρηματα τους.Οι αγορες δεν χαριζουν χρηματα,οι αγορες   αφαιρουν χρηματα απο τις τσεπες των αφρονων και ασχετων ,που ειδαν απλως πορτα ανοιχτη και μπηκαν.
 
AEX-INDEX | Indices

savil-alonaki

28 Δεκεμβριου 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: