Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

TEXNIKH ΑΝΑΛΥΣΗ FTSE/ATHEX. TOP 20 [10 Σεπτεμβριου 2012]


Κυριες-Κυριοι
καλημερα σας

Θα σας επαναλαβω .αλλη μια φορα ,οτι δεν εχει σημασια ποσο υψος θα κανει ο δεικτης,αλλα ποσο θα κρατησει απο αυτο το υψος σταθερα και ως βαση δια την επομενη μετρηση μας.
Αν μιλαμε δια ημερα ,εννοουμε,το κλεισιμο της ημερας σε ποιο σημειον ειναι.Αν μετραμε σε χρονο εβδομαδας το ιδιο σκεπτικο ισχυει,οπως και αν μετραμε σε μηνιαιο χρονο.
Την αντιστροφη την διαπιστωνουμε  ,αλλα και την διαπιστωναμε παντα ,απο το κλεισιμο του δεικτη.Δεν πρεπει να ξεχνατε επισης,οτι η ημερα αντιστροφης συνηθως ειναι η ημερα που ο δεικτης κλεινει στο χαμηλο σημειον της κινησης του η τουλαχιστον κατω απο το 50% της ημερησιας διαδρομης.Το ιδιο σκεπτικο ισχυει και δια οποιοδηποτε χρονο μελεταμε ενα δεικτη ,δηλαδη αν κλεισει στο χαμηλο σημειον του χρονου που μελεταμε η χασει κοματι μεγαλυτερο του 50 % ,ΣΥΝΗΘΩς Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ.Υπαρχουν ελαχιστες εξαιρεσεις.


Χθες Δευτερα ,ειχαμε μια μεγαλη ανοδο.Προσωπικα πιστευα το σημειον 264 ,ηταν στοχος του δεικτη και κρατησε σχεδον ολη την ημερα χθες,εκτος απο το τελευταιο τεταρτου του χρονου ,πριν την δημοπρασια της ημερας.Φυσικα μετραει το κλεισιμο και η προδιαθεση της αγορας,μεσα απο την πλειοψηφια των εμπορων,που δειχνει ,να εχει στοχο κατι περισσοτερο απο το 264 και το 252.
Αυτοι βαζουν τα εκατομμυρια τους και εμας δεν μας πεφτει λογος ,να κρινουμε το πως και  το διατι?Αν μπορουμε .,μεσα απο αυτη την διαδικασια ,να αυξησουμε τον πλουτον μας ,ας το κανουμε,με οποιο τροπο νομιζει ο καθε ενας,η εχει μαθει να δουλευει.


Εχω γραψει ,οτι με διασπαση του 252 ανοδικα ,σαν επομενο σημειον εχουμε το 294 και φυσικα ισχυει αυτο .Αυτο  το σημειον ,ειναι ενα σημειον ,μιας κινησης που ειναι ανεξαρτητη 100% ,απο το παρελθον της .Δεν συνδεεται δηλαδη ιστορικα ,με προηγουμενα υψηλα.Αφετηρια εχει το 168 και επιστημονικη υποστηρικτικη βαση την διασπαση του 235 σταθερα.Μια διασπαση με ελαχιστες πυθανοτητες επιτυχιας μολις 1%.Ομως ο δεικτης τα καταφερε και βλεπουμε την δυναμη του ,μετα την διασπαση ακριβως του 235.

Δεν μπορουμε εντελως να αποκοπουμε απο το παρελθον μας,διοτι υπαρχει ο συνδεσμος ,καποιων μετοχων με κερδοφορια και ομαλη λειτουργια,που μας επειρεαζουν σαν αγορα.Ομως και αυτο μπορουμε να το ελεγξουμε ως ενα βαθμο.Ετσι λοιπον ,θα μπορουσα να πω ,πως το σημειον 282 περιπου ,μας λυνει αυτο το γορδιο δεσμο.Με ανοδικη διασπαση του 282 ,σε τιμη κλεισιματος,θα εχουμε επιβεβαιωση ,δια την ανεξαρτησια της κινησης  η οποια στοχευει  τουλαχιστον ως  το 294.
Ο δεικτης απο την 5ην Ιουνιου εχει μια ιστορια  και σαν εκρεμοτητα θα ελεγα υπαρχει ,το κλεισιμο του κυκλου με κεντρο το 244 και χαμηλο σημειον το 206 που εκανε.Αυτο σημαινει

==========282

.......................244

==========206

Μονο αυτη την εκρεμοτητα εχει ο δεικτης .Αυτο συμπιπτει απολυτα  και με την σκεψη ,οτι ο δεικτης στο 282 ,ξεχωριζει την ζωη του απο το παρελθον.Μια κινηση με κλεισιματα [ειναι πιθανον],πανω απο το 282 ,δινει ποντους στην σκεψη ,δια το ανεξαρτητο  της κινησης απο το 168.
Ο ενδιαμεσος κυκλος 206-244-282 ,οπως τον περιγραφω ειναι ενδιαμεσος  κυκλος .Απομενει ενας  ακομη κυκλος  ,που οδηγει πολυ υψηλα ,αλλα δεν ειναι δια αναλυση σημερα.Ειμαστε ακομη στο 268 και δεν αποκλειεται να εχουμε αντιστροφη,απο το ξεκινημα.Το 264 και το 252 ειναι σημεια με ιδιαιτερη σπουδαιοτητα και ο δεικτης ,τα διεσπασε με ευκολια μεγαλη.

savil  10-9-2012

σημ.
η αναλυση γραφτηκε χθες και απλα ,γινεται αναρτηση σημερα 11-9-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: