Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

TEXNIKH ANAΛΥΣΗ FTSE /ATHEX. TOP 20 [ μεθοδος και μετρησειςFibonacci] 22-9-2012


Κυριες -Κυριοι

Θελω ,να δουμε το δρομολογιο του δεικτη απο την 5ην Ιουνιου 2012 ως σημερα ,αλλα και σαν συνεχεια , σε μια ανοδικη διαδρομη ,συμφωνα με τον τροπο που δουλευουν ολα τα μηχανηματα του πλανητη και συμφωνα με οσα διδασκουν  ολα τα Πανεπιστημια,ασχετα ,αν εγω ειμαι αιρετικος σε πολλα απο αυτα με την θεοποιηση τους.Πολλα συμπιπτουν,αυτο ειναι αληθεια.Δεν ξερω αν συμπιπτουν ,εξαιτιας των μηχαμηματων η απο αλλους λογους.Ομως λιγη σημασια εχει αυτη η διερευνηση,μας αρκει ο,τι συμπιπτουν.Εγω φυσικα  ,κανω αποδεκτη αυτη την συμπτωση,μονο αν μετραμε συναισθηματα ανθρωπινα ,και οχι μετοχες και δεικτες. Ομως και αυτο λιγους σαν θεμα ενδιαφερε,ειναι ψιλα γραμματα αυτα δια τους πολλους.Επανερχομαι  στην αρχη του συλογισμου μου ,και λεω εχουμε πολλες φορες συμπτωση[θεωριας και πραξης]
Τωρα ,αν θελαμε λοιπον να φτιαξουμε μια αριθμοσειρα με την πραγματικη ακολουθια fibonacci,τοτε αυτο θα μας ειδινε  ενα οδηγο πορειας της αγορας.Αν μια μεθοδος εχω πει , φτανει στην αληθεια,δεν παιζει καμια σημασια  η διαδρομη (δρομος),που ακολουθει ενας ερευνητης,αυτο που μετρα ειναι το αποτελεσμα και αν αυτο προσεγγιζεται..
Σας πληροφορω ,ελαχιστοι γνωριζουν ,να φτιαχνουν ακολουθιες fibonacci ,πανω στην δουλεια μας.Οι περισσοτεροι εντελως μηχανικα ,βαζουν τον fibonacci  με το ποντικι του υπολογιστη και αυτο ειναι.
Μαλιστα ,το βαζουν ισως και σε λαθος σημειο  εκκινησης.Αυτο  το λαθος ,το κανουν και εμπειροι
 αναλυτες,δηλαδη  κανουν λαθος το σωστο σημειον εκκινησης προσδιορισμου με την μεθοδο  fibonacci.Αυτο ας το αφησουμε ειναι κατι διαφορετικο,θα το αναφερω μια αλλη φορα.Ερχομαστε λοιπον να φτιαξουμε την ακολουθια fibonacci

[,22,36,58,94,152,246,566, .......] = οι οροι η διαστηματα της ακολουθιας Fibonacci.

Ακολοθια fibonacci
---------------------

....
....

414  [420]
320
262
226
204
190
168

Aυτα τα σημεια διαδρομης ,μας δινει η μελετη της κινησης του δεικτη ,με βασει την ακολουθια  fibonacci.Επειδη εχω κανει ερευνα του θεματος ,πολλα σημεια της διαδρομης ειναι κοινα,ασχετα ποια μεθοδο ακολουθουμε ,δια να το εντοπισουμε.Δηλαδη δεν εχει σημασια η διαδρομη ,αλλα η αληθεια,δηλαδη η ταυτηση σημειων ,απο διαφορετικες μεδοδους.
Ειναι δυσκολο ,αν καποιος δεν εχει ασχοληθει με το θεμα,να κατασκευασει την σωστη ακολουθια  της κινησης της αγορας,με την μεθοδο Fibonacci.
Oλοι οι μαθητες μου στην αρχη ειχαν προβλημα ,αλλα μετα απο εξασκηση,η μεθοδος τους εχει γινει ,πολυ φιλικη και την χρησιμοποιουν ,μαζυ με την μεθοδο των χρηματιστηριακων κυκλων και αλλων επισης μεθοδων.Παρατηρουμεν το σημειον 262 ,ως σημειον fibonacci,επισης το 226 ,αλλα και το 320 ,οπως σας το εχω δωσει με αλλη μεθοδο προσδιορισμου. Ακριβως με τον ιδιο τροπο και την ιδιαν μεθοδο ,βρισκουμε την ακολουθια ,καθε μετοχης,πριν καν φθασει σε αυτο το σημειον ο δεικτης.
Ετσι στην σελιδα ,υπαρχουν οι ακολουθιες της διαδρομης ως μια σειρα αριθμων ,δια καθε μετοχη και δια καθε δεικτη.

savil  22-9-2012.

σημ. παιρνω στρογγυλοποιημενους αριθμους προς ευκολια ,ενω ειναι δεκαδικοι. Υπαρχουν μικρες αποκλισεις απο τους πραγματικους αριθμους μιας ακολουθιας με την δεκαδικη μορφη[μεικτοι αριθμοι],αλλα η διαφορες ειναι χωρις καμια σημασια,ουτε αλλοιωνουν το αποτελεσμα ουσιας.Φυσικα  αν η αγορα ειναι με ενταση,τοτε εχουμε  αποκλισεις με ταλαντωσεις στην περιοχη του πραγματικου σημειου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: