Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Χρηματιστηριον Αξιων Αθηνων (r)[ μια ματια στο κλεισιμο της αγορας σημερα 19-9-2012]


Κυριες -Κυριοι

Με προοπτικες μια χαρουμενης και δροσατης ημερας σημερα, ειχαμε την μετατροπη της  σε  μια ημερα  κηδειας.
Θα με ρωτησετε τι κηδεψαμε σημερα?
Kηδεψαμε 271,150 εκ ευρω που εχασε μεσα τρεις ημερες το Ελληνικον Δημοσιον  συμφωνα  με τα ποσοστα που κατεχει στην εταιρια //ΟΠΑΠ Α.Ε//.
ΚΑΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗς ΑΥΤΗ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ?
ΕΝΕΠΑΙΞΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΧΘΕς ΔΕΥΤΕΡΑ,ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗς ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΚΑΦΑ ΤΗΣ ,ΕΒΓΑΛΑΝ ΔΗΘΕΝ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ,ΑΦΟΥ ΣΗΜΕΡΑ  10.29 η ωρα  ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ,ΠΟΥ ΠΡΟΧΘΕΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ,ΧΩΡΙς ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

ΝΤΡΟΠΗ-ΝΤΡΟΠΗ- ΝΤΡΟΠΗ-ΝΤΡΟΠΗ -ΑΙΣΧΟΣ- ΑΙΣΧΟΣ -ΑΙΣΧΟΣ

Σημερα ,ειναι  μια απο τις χειροτερες ημερες που εχω ζησει στην χρηματιστηριακη μου ζωη.[οχι λογω απωλειων ,αλλα λογω κλιματος].
Οταν συμβαινουν τετοια πραγματα,με τι καρδια να γραψω ,ιδεες και επιστημονικα πραγματα?.Με τι ψυχη  ,να γραψω δια το αυριο ,οταν μερικοι ανικανοι ,σκοτωνουν με την αδιαφορια τους ,ο,τι ωραιο παει να δημιουργηθει στην αγορα.?δολοφονουν την ελπιδα .ετσι απλα αδιαφορα και ξεδιαντροπα.
Υπαρχει κανεις?  ακουει κανεις? βλεπει κανεις?ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙς  ΔΙΑ ΤΑ 271,150 ΕΚ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ?

==========================================================
Δεν μου αρεσε η αγορα σημερα και στα υπολοιπα δεδομενα της. Μπορει η ληξη των ΣΜΕ την Παρασκευη να επειρεαζει το κλιμα,αλλα αυτο το ξεκοιλιασμα του ΟΠΑΠ με τα αιματα να τρεχουν σε 18 μετρα βαθος,ολα επειρεαζονται.Ουτε οι αρχες του χρηματιστηριου προστατεψαν την περιουσια του Δημοσιου και το κυρος μιας αγορας ,που περιμενει τρομαρα τους σε λιγες ημερες και ελεγχο απο τον οικο FTSE. Τελικα ειμαστε ανικανοι να εχουμε αγορα,αυτη την εντυπωση εχω μεσα μου.
Εχασε ο δεικτης το 279 ,εστω και λιγο,αλλα η περιοχη φορτωνεται συνεχως με ογκο μετοχων και επειδη ειμαστε στα υψηλα ,υπαρχει ο κινδυνος να γυρει η κορυφη ,οπως η κορυφη ενος δενδρου απο το πολυ χιονι.
Ας παρουμε τα τυχον κερδη που υπαρχουν,και ξερουμε και εμεις να περιμενουμε ,δεν ειμαστε πρωταρηδες. Θα μελετησω την  σημερινη συνεδρια και θα επανελθω.

savil  19-9-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: