Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

savil //καλημερα// 6 Αυγουστου 2012


Κυριες Κυριοι
καλημερα σας

//το περισευμα καταστεφεται// [αυτο δεν ειναι θεμα Κρισης,αλλα ανορθοδοξης αναπτυξης]

Αυτο σας εγραφα χθες το  πρωι.Αυτο ισχυει.Σε ολες τις εταιριες,υπαρχει το //αριστον μεγεθος//,και ειναι το μεγεθος ,που ανα πασα στιγμη μεγιστοποιουν το κερδος τους.
Ετσι ακριβως ειναι και μεγεθος του Τραπεζικου κλαδου.Αν υπαρχει περισευμα τραπεζικων εργασιων,αυτο θα καταστραφει.Καθε γειτονια και τραπεζα,καθε γωνια και δυο τραπεζες,ειναι το χειροτερο μοντελο αναπτυξης και λειτουργιας του κλαδου.Ισως αυτη την εβδομαδα που ξεκιναμε ,να εχουμε διαφορες ειδησεις και ο Τραπεζικος κλαδος να ειναι σε μια εξαρση.
Ειναι γεγονος ,ολες οι τραπεζικες μετοχες ,εχουν βελτιωσει την  τεχνικη τους εικονα  και μερικες μαλιστα,παρα πολυ.Αντιθετα με την εικονα του δεικτη,που παραμενει στην οψη ΠΤΩΤΙΚΗ.
Θελει μεγαλη προσοχη,ειναι πραγματικα πειρασμος η τεχνικη εικονα μερικων τραπεζων,αλλα και το σκαλισμενο φερετρο ,ειναι ομορφο,αλλα μεσα κρυβει ενα νεκρο.
Αν οι τραπεζες,δεν εχουν μπει σε κερδοφορια το 1ον εξαμηνο του ετους,ειναι νεκρες και με τεραστιο κινδυνο.Πρεπει να κοψουν το περισευμα τους,δια να καταφερουν ισως να μεινουν ζωντανες.
Αυτο σημαινει το 1/2 των υποκαταστηματων πρεπει να βαλλει λουκετο οριστικο ,οπως και το 1/2 του προσωπικου ,να ζητησει αλλου να βρει την τυχη του.Το μεγαλο τραπεζικο μαγαζι ,εχει τελειωσει,διοτι ειναι ΖΗΜΙΟΓΟΝΟ,και ζει απο τους φορους του Ελληνα.
Ξερετε,υπαρχει τεραστια διαφορα,του μεγεθους μιας επιχειρησης ,απο το ΑΡΙΣΤΟΝ ΠΡΟΤΥΠΟΝ ΜΕΓΕΘΟΣ,που πρεπει να εχει.
Ολοι θελουμε να ειμαστε κατι περισσοτερο απο αυτο που ειμαστε,αλλα το ζητουμενο ειναι ,αν μπορουμε να ειμαστε ,αυτο το κατι παρα πανω.
Αναμενουμε ,την τρεχουσα εβδομαδα τα αποτελεσματα μεγαλων εταιριων του δεικτη.Ολα πρεπει να τα εξεταζουμε με τον φακο της κερδοφοριας,σαν 1η μεθοδος αξιολογησης μιας εταιριας.Μιας κερδοφοριας,που φθανει στον μετοχο και οχι απλα στο σχεδια της Διοικησης.

savil 6 Aυγουστου 2012