Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Χρηματιστηριον Αξιων Αθηνων (r)[ ΕΤΕ- ΑΛΦΑ-ΕΥΡΩΜΠΑΝΚ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ] 19-Αυγουστου 2012]


Κυριες Κυριοι

Το 1940 η τοτε Κυβερνηση και δια λογαριασμο του κρατους,εκανε επιταξη,σε ολα τα Μουλαρια ,Αλογα,Γα ι δουρια  ,δηλαδη περασαν εις την αποκλειστικη χρηση του στρατου ,δια να μεταφερουν τροφιμα και πολεμοφοδια στο μετωπο του πολεμου ,δια λογαριασμο του Στρατου.
Το ιδιο συμβαινει και τωρα στην χωρα μας .ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, δια λογαριασμο του κρατους.Αυτο εγινε απο τοτε που ξεκινησε το προγραμμα ,που φορτωνε τις τραπεζες με κρατικα ομολογα,αυτες εν εν συνεχεια τα εδιναν στην Ε.Κ.Τ και επαιρναν χρηματα με επιτοκιο 1%ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ PSI +και ο μουτζουρης του κρατους προς τις τραπεζες,σβυνοντας τις υποχρεωσεις του σαν Δημοσιον,αλλα μενοντας [αμανατι] το χρεος στις τραπεζες..Σκοπος εκεινου το προγραμματος ηταν να εξυπηρετηθει το κρατος ,δινοντας  ρευστοτητα, στο συστημα,ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ  ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΟΥΣ,και την αφαιρεση τους,απο την φυσικη τους ιδιοκτησια ,δηλαδη  τους μετοχους εκεινης της περιοδου..Ηταν περιπου στο τελος του 2008 με τα μεσα του 2009 που ξεκινησε αυτη η διαδικασια και συνεχιζεται ως σημερα ,με τα εντοκα γραμματια του Δημοσιου.
Απο τοτε ολοι οι μετοχοι στην ουσια,εχασαν τις μετοχες τους.Καποιοι το καταλαβαν και εφυγαν γρηγορα ,καποιοι οχι.Ακομη και σημερα ,υπαρχουν συναδελφοι μας,που περιμενουν καποιο θαυμα.Θαυμα δεν υπαρχει,ουτε θα υπαρξει.Οι τραπεζες,σε ρολο υποζυγιου ,σε λιγο θα τα φτυσουν δια τους μετοχους οριστικα.Ολοι θα διαβασατε,αυτες τις ημερες ,οτι το χρεος ανεβηκε 20 δις ευρω μετα το τελος Μαρτιου .Ειναι ακριβως τα χρηματα που ελαβαν οι τεσσερις τραπεζες στις 18 Απριλιου,διοτι διαφορετικα θα εκλειναν ΟΛΕΣ μεσα σε μια νυχτα.Περιμενετε εσεις λοιπον τωρα ,να ελθει δηθεν το κυμα 5 του Elliot  και να τις παει που? αληθεια που? αληθεια με τι προσοντα? Μα ειναι σοβαρες σκεψεις αυτες,οπως μου τις γραφετε μερικοι .Τρελαθηκαμε ολοι? δεν μπορουμε να διακρινουμε το μηδεν(0) απο το 1?
Οι επιταγμενες τραπεζες της χωρας,εχουν καποια αξια ,μονο δια το Κρατος,υποπολλαπλασια ακομη και των τελευταιων ενισχυσεων ,μηπως και καταφερει να τις πουλησει,οταν δεν θα του ειναι χρησιμες δια αντληση βραχυχρονιας ρευστοτητας.Θα προτιμουσε να τις πουλησει ,οταν ελθει η ωρα τους,εστω οσο του κοστισαν με την ενισχυση τους σε κεφαλαια ,μηπως και καταφερει να  ελαφρυνει το Δημοσιον χρεος σαν υψος,διοτι ο λογαριασμος 303 δις χρεος ειναι τεραστιος.
Ομως ,δεν μπορει να τις πουλησει ακομη,διοτι ακομη εχουν ρολο ΥΠΟΖΥΓΙΟΥ, με τις εκδοσεις εντοκων Γραμματιων.Οι τραπεζες,σηκωνουν αυτο το τεραστιο βαρος των εντοκων γραμματιων.Δεν τις αγοραζει κανεις σας πληροφορω,διοτι τα εντοκα γραμματια ειναι περιπου και αυτα 20 δις ευρω και ειναι στα συρταρια των τραπεζων.Αν δεν πληρωθουν αυτα τα γραμματια απο τον εκδοτη τους που ειναι το κρατος,τοτε τι θα γινει? Αληθεια πιστευει κανεις απο εσας ,οτι θα πληρωθουν αυτα τα χρεη στην ωρα τους απο το κρατος?
Επομενως ,οι τραπεζες συνεχιζουν ,να ειναι σε επιταξη ,απο το κρατος,και κανενας δεν θελει να χαθει ,αυτη η υποζυγιακη ΥΠΗΡΕΣΙΑ των τραπεζων προς το κρατος.
Προσοχη μεγαλη,διαφορα φακιρικα κολπα ,ΜΕ ΣΤΟΧΟ ,να αδειασουν μερικοι ,γινονται συνεχως,αλλα προς θεου μη παρουμε στα σοβαρα τις τραπεζες ως επενδυτικο προγραμμα.
Ακομη και τεχνικα ,οπως τις βλεπω,ειναι ισια βαρκα-ισια νερα.Στο τελος μιας διαδρομης ειναι,παρα στην αρχη η στη μεση.Καπου εδω σβυνει το καντυλι τους,εστω και αν σταματησει να τρεμοσβυνει.Τωρα για Ιπποδρομιακο στοιχημα,μπορει καποιος να ενδωσει,ετσι και ετσι αλογομουρης θα ειναι και οχι επαγγελματιας εμπορος.Κατοχη εμπορευματος χωρις υποκειμενικη αξια,ειναι εργο αφελων το λιγοτερο που μπορω να πω.
Σε λιγο θα ξεφουσκωσουν και τα παραμυθια της συνενωσης με ξενες δηθεν τραπεζες κ,τ,λ.
Λογικος ανθρωπος ποτε δεν πεταει τα χρηματα ,απο το παραθυρο,ακομη και αν ειναι δικα του και του περισευουν.

savil  19-8-2012