Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Χρηματιστηριον αξιων Αθηνων (r)[ 1 η προτεραιοτητα]


Κυριες-Κυριοι

Υπ'αριθμον  1(ενα),στοχος της Κυβερνησης  σημερα ειναι η λυση του Τραπεζικου θεματος.Νομιζω ειναι η 1η προτεραιοτητα,ετσι οπως επιτασσει το συμφερον της χωρας.
Ενταξει ,μπορει να φαινεται σαν 1η προτεραιοτητα η εκταμιευση της  δοσης των 31 δις ευρω,αλλα αυτα αν δεν ειναι στην διαθεση της Τραπεζης της Ελλαδος ,δια πασαν χρηση ,δεν βοηθα την χωρα.
Πρεπει το τραπεζικο ζητημα να κλεισει πολυ συντομα και νομιζω μεσα σε 2 μηνες θα εχει κλεισει το θεμα αυτο.
Οι παλαιοι μετοχοι θα χασουν τα χρηματα τους 100% και τυπικα.
Το Τ.Χ,Σ ,νομιζω με συντομες διαδικασιες,θα προσφερει τις νεες μετοχες,προς ολους σε ολον τον πλανητη.Οποιος πληρωνει, θα παιρνει και νεες μετοχες.
Τα χρηματα,απο την ρευστοποιηση,θα επιστρεψουν αμεσα στο Τ.Χ.Σ ,δηλαδη στο Ελληνικον Δημοσιον ,δια να δημιουργηθει το ταμειον ασφαλειας ,δια την ομαλη καταβολη των υποχρεωσεων του Ελ. Δημοσιου.Περαστικα ,ειναι αυτα τα χρηματα,απο τον τραπεζικο κλαδο,και στοχο εχουν να ,αλλαξουν το μετοχολιο,χωρις να κανουν διακρισεις στους νεους μετοχους.Αυτη η ροη οσο πιο γρηγορα γινει ,τοσο καλυτερα δια την χωρα,η οποια με ενα ταμειον δυνατο σε ρευστο θα μπορει να αντιμετωπισει καλυτερα την λυση των προβληματων χρεους της χωρας.Δεν ειναι παντα η αναπτυξη που λυνει τα προβληματα,αλλα και ενα καλο ταμειον,που μπορει να αγορασει το χρεος της μια χωρα στην μιση τιμη ισως.Αν δεν το κανει αυτο η τραπεζα της Ελλαδος,η καποιος αλλος δημοσιος φορεας,ισως αναγκασθουν  να το κανουν οι ιδιες οι τραπεζες[με το αζημιωτον φυσικα],με τα χρηματα που τους εδοθησαν και θα τους δοθουν μερικα ακομη.Νομιζω η χωρα ,θελει η ιδια να αγορασει το χρεος της [υπολοιπο απο το παλιο που δεν συμμετειχε στο PSI+].
Η σκεψη μου ,αυτη με οδηγει στο συμπερασμα,οτι θα εχουμε σοβαρες μετοχικες εξελιξεις  στις  4 τραπεζικες επιχειρησεις.Με καθε τροπο θα επιδιωξει η κυβερνηση πιστευω αμεσα,να βρεθουν οι νεοι μετοχοι των τραπεζων,που θα επιστρεψουν τα χρηματα στο Τ.Χ.Σ .
Ειναι εξισου 1η προτεραιοτητα αυτη η κινηση,οσο και η συμφωνια με την Τρο ι κα,δια την ληψη της δοσης των 31 δις ευρω.Η σκεψη νομιζω των κ.κ  [Πρωθυπουργου-Βενιζελου-Κουβελη-Υπουργου οικονομικων] ,ειναι να βρεθει η χωρα αμεσα με μετρητα εις το ταμειον της περιπου στο υψος των 50 δις ευρω.Αυτος ειναι ο στοχος καθε χρεωμενου ανθρωπου η επιχειρησης η κρατους,να βρεθει καποια στιγμη με αρκετα μετρητα στο ταμειον του,ωστε του λοιπου να οργανωσει καλυτερα την διαχειρηση και την διοικηση και του χρεους και της αναπτυξης.
Η αναπτυξη ,δεν ειναι μια πεπονια που την φυτεψα σημερα και σε 90 ημερες κοβουμε πεπονια.Η αναπτυξη εχει αλλες προδιαγραφες και απαιτει αλλους χρονους και αλλες διαδικασιες,ενω εμεις καιγομαστε σημερα και πρεπει να λυσουμε προβληματα σημερα,και μετα η αναπτυξη ,απο αυτους που μπορουν και εχουν τις προδιαγραφες και την ορεξη να κανουν επιχειρησεις στην Ελλαδα.
Συμπερασματικα τελειωνοντας,νομιζω θα εχουμε αμεσες εξελιξεις στον Τραπεζικο κλαδο,περιμενοντας τους νεους ,μικρομετοχους και μεγαλομετοχους,μερικοι των οποιων θα ειναι και απο τους παλαιους,αν τους συμφερει.Παντως κατι ιδιαιτερο διαυτους,νομιζω δεν πρεπει να περιμενουν,οποιος πεσει το χρημα ,θα παρει και μετοχες,με καθαρες τραπεζες πλεον.
Η  Κυβερνηση ,αν καταφερει να μαζεψει αυτο το ταμειον και μεσα απο την νεα μετοχοποιηση των τραπεζων και την δοση των 31 δις ευρω,και με μερικες αποκρατικοποιησεις,ισως την δουμε να επιστρεφει αμεσα και στις αγορες,διοτι  με ενα μαξιλαρι σε ρευστο 50δις και πλεον ,οι αγορες θα αρχισουν σιγα-σιγα να την εμπιστευονται.
Οι αγορες ειναι σαν τις εταιρες της Ελληνικης Αρχαιοτητας,οταν τις πληρωνεις σου δινουν πραγματα. 

savil  4-Aυγουστου 2012.