Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ FTSE /ATHEX. TOP 20 [7 Αυγουστου 2012]


Κυριες Κυριοι

Το ανοδικο που ειδαμε σημερα,ισως και να μας τελειωσε .Αν λαβουμε υποψιν μας το κλεισιμο του ΣΜΕ του δεικτη ,τοτε η σκεψη μας εκει πηγαινει.
Αν δεν ειναι  ετσι τα πραγματα,πως να δικαιολογησω τα σορτ στο κλεισιμο ,ακομη και στο 223?
Αν μια αγορα ειναι φουλ ανοδικη ,τοτε το  ΣΜΕ κλεινει παντα πανω απο το κλεισιμο του δεικτη[σποτ] η στην χειροτερη περιπτωση ,στην ιδια τιμη περιπου με τον δεικτη.
Το ιδιο εχει συμεβει και με τα ΣΜΕ των μετοχων.Κανενα ,δεν περασε μπροστα απο την τιμη της μετοχης στην σποτ αγορα. Αυτη η σκεψη μου εχει πολυ σοβαρη βαση.

Η αγορα μας ουτε καλες προθεσεις εχει,διοτι αν ειχε ,θα ειχαμε υψηλους ογκους και μια πανηγυρικη διαθεση.Αντιθετα,ειμαστε σε μια ψευτοαγορα ,μια αγορα ψιλικατζιδικο ,απο αποψεως τζιρου ,που ψαχνετε .Μοιαζει ζαλισμενη ,χωρις στοχο και προοπτικη.Προσπαθει να συντηρηθει με παραμυθια ,απο μεγαλους παραμυθατσηδες και μυθομανεις.
Δεν διαβασα καμια ανακοινωση ,καμιας εταιριας,να προειδοποιει τους μετοχους δια την προοδο της,αντιθετα κατι ρεζιλικια δηθεν αγορας //ιδιων μετοχων// με 100 και 200 τεμαχια μετοχες.

Περιμενουμε απο τρεις εταιριες να πανε τον δεικτη στο 264.Ναι μπορουν να τον πανε ,αυτες οι τρεις εταιριες,αλλα δεν ειναι τοσο ευκολο ,μεσα σε ενα χρηματιστηριακο κλιμα ,που δεν ειναι ζωντανο.
Παραμυθια πολλα- τραπεζικα παραμυθια πολλα. Οι τραπεζες ειναι τελειωμενη υποθεση,δεν τις ζωζει τιποτα,οσα λεφτα και να παρουν,θα εχουν προβλημα.
Δεν ειναι το πρβλημα τους ,προβλημα ιδιων κεφαλαιων ,αυτο λυνεται ευκολα και σε μηδεν χρονο.Το προβλημα τους ειναι η κερδοφορια.Εχει κλεισει ο βιολογικος τους κυκλος αναπαραγωγης κερδων,οπως σε καθε υπερηλικο θυλικο.Δεν γεννουν πλεον κερδη ,διοτι δεν μπορουν.Αν γεννουσαν κερδη ,τοτε θα ερχοντουσαν και χρηματα καραβιες ολοκληρες,δια να τις αγορασουν.Δεν στερεψαν τα χρηματα στον πλανητη,αλλα η κερδοφορια μηδενιστηκε ,με ευθυνη 100% των Δ.Σ
Δεν μπορω να διασπιστωσω ,καμια ανοδο αυτη την στιγμη ,η μια δυνατη αλλαγη του χρηματιστηριακου κλιματος. Αν το δω αυριο η μεθευριο θα το αναφερω αμεσως και θα χαρω ιδιαιτερως.Δεν μπορω να κανω το //ΜΑΥΡΟ// ΑΣΠΡΟ ,απο την στιγμη που το βλεπω μαυρο.
Ας διασπασει ο δεικτης την ζωνη τιμων [227..229.9] και μετα βλεπουμε,διοτι δεν τελειωνουν εδω τα εμποδια του.Πρεπει να δουλεψει πολυ για να γυρισει ο χρηματιστηριακος ηλιος προς την Ανατολη.
Λιγη παρατηρητηκοτητα και μελετη αν κανετε στην πορεια των δεικτων,θα καταλαβετε και μονοι σας που βρισκομαστε.
Προσωπικα περιμενω πολυ περισσοτερες αποδειξεις ,απο τον δεικτη,οτι πραγματικα εχει υψηλους στοχους.Η ωρα της κρισης ειναι μπροστα του και αρχιζει απο το 227 με σταθερη ανοδικη διασπαση του.

savil  7 Αυγουστου 2012