Κυριακή 13 Μαΐου 2012

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ FTSE/ ATHEX. TOP 20 [11-5-2012]

Οι σκεψεις των εμπορων και οι αποφασεις των ,μετρωνται μεσα απο τον δεικτη μιας μετοχης η το δεικτη μιας επιλεγμενης ομαδας μετοχων.
Οι εμποροι ,βλεποντας
μια τιμη στο ταμπλο,εχουν ενα   οπτικο ερεθισμα , το οποιο σε μηδεν χρονο μεταφερεται στην βαση δεδομενων του εγκεφαλου μας  προς ερευνα.Αυτη η δευτερη ακαριαια ερευνα  οδηγει σε αποφασεις .Αυτες οι αποφασεις ομαδοποιουνται και αποτυπωνονται στο ταμπλο σαν τιμη πωλησης η τιμη αγορας.Αυτο φυσικα ειναι εμπλουτισμενο και με διαφορες τεχνικες του εμποριου,αν το επιτρεπουν οι συνθηκες.

Ολη αυτη διεργασια,δηλαδη
-οπτικος ερεθισμος
-διερευνητικη επεξεργασια πανω στη βαση δεδομενων
-αποφαση
-εκτελεση της αποφασης

δημιουργει  δυο ομαδες εμπορων ,τους πωλητες και τους αγοραστες.Η διαφορα μεταξυ αυτων ειναι η βαση δεδομενων που εχει καθε ομαδα για το ιδιο θεμα ,γιαυτο εχουμε αντιθετες αποφασεις,ενας αγοραζει ,ενω ο αλλος πουλαει.Ο φοβος και ελπιδα,ειναι  τα δυο αντιθετα συναισθηματα  που χαρακτηριζουν την καθε ομαδα.
Φοβος για τον πωλητη,ελπιδα για τον αγοραστη.Η  ενταση των δυο αυτων συναισθηματων και οι ποσοτικες διαφορες μεταξυ των ,σχηματιζουν την κλιμακα τιμων μιας μετοχης,αλλα και το μετρον η το βημα κινησης μιας μετοχης η ενος δεικτη.
Εμεις την προηγουμενη εβδομαδα χονδρικα ειχαμε ενα βημα μεταβολης του δεικτη κατα 10 μοναδες και εγινε περιπου ετσι.

227,(227+10=237)
237,(237+10=247)

επομενως εφοσον ο δεικτης χασει το 227 (διασπασθει πτωτικα σταθερα).τοτε τα ζευγη ισορροπιας [μικροι χρηματιστηριακοι ενδιαμεσοι κυκλοι] που δημιουργουνται ειναι

=====237
..227
=====217
η

=====247
.....227
=====207

Αυτο δειχνει η συνθηκη  ισορροπιας του δεικτη σαν προοπτικη της αγορας και του δεικτη ,αν εχουμε πτωτικη συνεχεια αυριο Δευτερα.

savil 13-5-2012

σημ.οσο πιο σωστη ειναι η βαση δεδομενων που εχουμε,τοσο πιο σωστες ειναι και οι αποφασεις που παιρνουμε.Επομνως κυριο μελημα του εμπορου και σε ανυποπτο  ακομη χρονο ,ειναι να δημιουργει,να ενημερωνει  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ,και να χρησιμοποιει αυτη την βαση δεδομενων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: