Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Χρηματιστηριον Αξιων Αθηνων[τραπεζες και υποχρεωσεις]

Ολες οι τραπεζες εχουν καταθετικες υποχρεωσεις.Καταθετικες υποχρεωσεις ειναι τα χρηματα των καταθετων.Το κρατος εχει συμβατικη υποχρεωση 100.000 ευρω
ως ανωτατο οριον καλυψης,αλλα και αυτο ισχυει ,οταν εχει αυτα τα χρηματα το κρατος,αν δεν τα εχει ,ειναι ασφαλεια στα χαρτια,οπως τα κρατικα χρεογραφα.
Ομως ο κυριος υποχρεος να επιστρεψει τις καταθεσεις σε πρωτη ζητηση ειναι η ιδια η τρααπεζα,που  εγινε η καταθεση.Με τον ρυθμο που μειωνονται οι καταθεσεις,οι τραπεζες εκ των πραγματων οδηγουνται σε ελλειψη ρευστοτητος και αυτο σημαινει πολλα,τοσο δια καταθετες,οσο και δια αλλους δικαιουχους.Καμια ξενη τραπεζα,δεν πλησιασε Ελληνικη τραπεζα μετα το 2009 και την Ελευση της Τρο ι κας.Αληθεια γιατι? Δεν αναρωτηθηκε κανεις σας?
Οι ζημιες δεν ειναι τιποτα,μπροστα στις υποχρεωσεις που εχουν οι τραπεζες ,προς τους καταθετες.Βεβαια,χθες οι τραπεζες καλυφθηκαν ΝΟΜΙΚΑ ,διαφορετικα επρεπε να μπει λουκεττο σε δυο τουλαχιστον.Ειδατε ,επεσαν, προσεξτε ,επεσαν εγγυησεις συμμετοχης σε μελλοντικη αυξηση και ΟΧΙ ΖΕΣΤΟ ΡΕΥΣΤΟ ,ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.Απλα πρωτα εφτιαξαν τον νομο των εγγυησεων (προχθες δηλαδη),και χθες εδωσαν τις εγγυησεις ταυτοχρονα με την ανακοινωση των αποτελέσματων.Λογικα πρεπει οι δυο να μην ειναι στο ταμπλο την Δευτερα,αλλα ποιος τολμα να εφαρμοσει τον νομο με τον κινδυνο να βρουν ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ της Δευτερας ΤΟΥς ΚΑΤΑΘΕΤΕς, εξω απο τις τραπεζες και να ζητουν τα χρηματα τους .Ποιος να αναλαβει τετοιο ρισκο?Βλεπετε ο Κ. υπερπουργαρας του συνταγματικου ,την εκανε και με το νομο μαλιστα.Εχει ευλογη αιτια και αφορμη να ειναι εξω απο τυχον ατυχημα.Ειναι ομως υπερηφανος που αποτελειωσε τον Τραπεζικο κλαδο της Ελλαδας.kαθε ημερα μας το υπενθυμιζει,σαν το μεγαλο του κατορθωμα.
Χθες εβγαλε γλωσσα και ο διορισμενος Πρωτος τη ταξη.Και τι μας ειπε? Μας ειπε ενα ματσο βλακιες και υπηρξε και τραπεζιτης κεντρικος της Ελλαδας,αλλα και της Ευρωπα ι κης τραπεζας.Σαν δεν τρεπομαστε,καλυτερα να μην μιλας ,ισως ειναι καλυτερα.
Οι τραπεζες ,δεν θα κανουν αυξησεις κεφαλαιων μεγαλες.Οι μεγαλες αυξησεις κεφαλαιου,θελουν αλλες προυποθεσεις για να γινουν.Ουτε η Τρο ι κα θελει να βαλλει χρηματα.Τα βαζει τωρα αναγκαστικα,διοτι σε διαφορετικη περιπτωση την Δευτερα δεν θα υπηρχε ουτε  τρο ι κα ουτε κανεις απο τους συνομιλητες της,ολοι θα ειχαν η τσουβαλιαστει η θα την ειχαν κοπανησει. Τα δανεια οπου διδονται πλεον ,ειναι με βασει το Βρετανικο δικαιον και με ρητρα δραχμης.Προσπαθουν να σωσουν τα κεφαλια τους ,οσοι υπεγραψαν το PSI + ,διοτι στην ουσια ηταν μια τρυπα στο νερο,απλα δωσααμε και τον τραπεζικο κλαδο  στην τρο ικα χωρις κανενα σοβαρο αντικρισμα,οπως δωσαμε και τοσα αλλα.... στο βωμο δηθεν του ευρω.Ενα νομισμα μπασταρδο ,χωρις πατριδα,αλλα γιατην παρτιδα.
Ευχομαι εγω να κανω λαθος,ευχομαι εγω  να μην καταλαβα τις αγαθες προθεσεις των ευεργετων//ΦΡΑΓΚΩΝ//.,αλλα εδω ειμαστε  και θα φανερωθει η αληθεια σε πολυ λιγο.Το ψεμα εχει πολυ κοντα ποδια κ.κ.// Φραγκοι // με τον κ.ΤΟΜΣΕΝ.

savil  21-4-2012

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΗΜΕΡΑ 22-12-2012

σημερα βλεπουμε την συνεχεια εκεινης της περιοδου.Το προβλημα παραμενει αλυτο και περισσοτερον οξυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: