Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Τραπεζες [2ος τροπος αυξησης ιδιων κεφαλαιων].

φιλοι μου γεια σας

1
Σας εδωσα πριν μερες οτι η ζημια απο το κουρεμα ,ειναι μεταφερομενη και αλλα δεν ειναι ζημια.Αυτο το θεμα λυνεται λογιστικα ευκολα,αρκει να υπαρχει οργανικη κερδοφορια.

2

ενας δευτερος τροπος συμπληρωσης των ιδιων κεφαλαιων και επομενως ισως αποφυγη εως και 100% σε μερικες τραπεζες για ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ειναι???????????????????????????
μα τι αλλο? παρα η ανατιμηση παγιων εγκαταστασεων,ειδικοτερα οικοπεδων και γηπεδων και φυσικα μεσα σε αυτα ειναι και ακινητα που περνουν τωρα στν ιδιοκτησια της τραπεζας απο επισφαλη δανεια και αν η υπολοιματικη αξια αυτων ειναι  θετικη,δηλαδη η τρεχουσα αξια του ακινητου ειναι μεγαλυτερη απο το υπολοιπον του δανειου.Αυτα λοιπον τα ακινητα μπορουν  μαζυ με τα ιδια ακινητα των τραπεζων ,μπορει και πρεπει να ανατιμηθουν ,ετσι ωστε η αναγκη για αυξησεις κεφαλαιων με νεες εκδοσεις να μειωνεται συνεχως.Ειναι μεγαλος και αυτος ο λογαριασμος σας πληροφορω ΣΑΝ ΛΟΓΙΣΤΗΣ που ειμαι.Επομενως  νομιζω κρατουν γερα οι τραπεζες ειδικα οι ιδιωτικες τραπεζες.


Συμπερασμα 
--------------
απο δυο λογαριασμους ως τωρα ,αυξανονται τα ιδια κεφαλαια των τραπεζων με αποτελεσμα να μειωνεται το υψος των αναγκαιων κεφαλαιων για ενισχυση της καθαρης θεσης των εταιρειων,με εκδοση νεων μετοχωνκαι αυτες οι εκδοσεις ισως νοθευουν το σημερινο ιδικτησιακο καθεστως των τραπεζων ,κατι που ζητα επιτακτικα και με εμπαθεια ο σημερινος υπυργος οικονομικων,φυσκα ο ανθρωπος ειναι ασχετος απο λογιστικα και οικονομικα θεματα.


- συμψηφισμος εκτακτων ζημιων με μελλοντικα κερδη


-ανατιμηση  ιδιων παγιων των τραπεζων [ειδικων των και προσφατα κατασχεθεντων αν τη αξια των ακινητων αυτων[καασχεθεντων] ειναι μεγαλυτερη των υπολοιπων των δανειων].


Υπαρχουν φυσικα και αλλοι λογαριασμοι μιας εταιριας που μπορουν να τροφοδοτησουν τα ιδια κεφαλαια με ποσα,και τα οποια θα σας τα αναφερω σε προσεχεις αναρτησεις.Νομιζω εισθε οι μονοι ενημερωμενοι σωστα και αρκετα πριν τους υπολοιπους που μας αντιγραφουν  αυτα που γραφει ο ΛΟΓΙΣΤΗΣ  savil


 Εδω για να σας ενημερωσω πιο σωστα θα συμβει το εξης.Επειδη η ανατιμηση παγιων  δημιουργει  κερδοφορια στις επιχειρησεις ,επομενως και στις τραπεζες, ΚΑΙ επειδη η τραπεζες  θα γραψουν εκτακτες ζημιες πολυ μεγαλες ,θα ειναι μια ευκαιρια να μπορεσουν να συμψηφισουν  με κεδη απο τις ανατιμησεις και ετσι με ενα σπαρο θα εχουμε δυο τριγονια,δηλαδη και καλυψη αναγκων δια Ιδια κεφαλαια,και συμψηφισμο κερδων απο τις ανατιμησεις των παγιων που δημιουργουν προσθετη κερδοφορια σε μια επιχειρηση.

Να γιατι σας εχω γραψει εδω και αρκετο χρονο,αλλαζουμε συμπεριφορα απεναντι των τραπεζων ,διοτι εχουμε νεα δεδομενα.Το θεμα  ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ  απο την μια και ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ,απο την αλλη ειναι δυο διαφορετικα πραγματα σε καθε επιχειρηση και ειδικα στις τραπεζες.

ο λογιστης
savil

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: