Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ FTSE ATHEX.TOP 20 [1-8-2011]

savil  1-8-2011


Φιλοι μας καλημερα σας

καλο μηνα-καλο καλοκαιρι μα και καλη επιτυχια στη δουλεια μας.

Φτασαμε στον τελευταιο μηνα  του καλοκαιριου,το μηνα των αποτελεσματων εξαμηνου,αλλα και τον μηνα που συνηθως λαμβανονται αποφασεις δια το υπολοιπο της χρονιας.
Ετσι και στην αγορα μας θα παρθουν αποφασεις δια το υπολοιπο της χρονιας,τοσο σε επιπεδο Κυβερνητικο,αλλα και σε επιπεδο οικονομικης ζωης  ,δια επιχειρησεις ,αλλα και δια τα νοικοκυρια.
Λογικα θα μπορουσα να πω  η αγορα εχει αποτιμησει ολα οσα εχουν συμβει η προκειται να συμβουν το προσεχες διαστημα ,και ολα αυτα μας  εφεραν σε επιπεδο δεικτη απο το 2856 τον Νοεμβριο του 2007 στο σημερινο 505 και Ιουλιο του 2011
Ολα  λοιπον τα μετρησαν και τα ξαναμετρησαν,εφεραν και κατι εξωγη ι νους να μας βοηθησουν στο μετρημα (δηθεν),μα πως τους λενε? πως τους λενε? α! θυμηθηκα  ναι -ναι τρω ικανους τους λενε,εφεραν λοιπον και αυτους να επιβεβαιωσον το μετρημα και ολα τελειωσαν μια χαρα.Τα βρηκαν ολα τα μετρησαν ολα ,επομενως θα λεγαμε και  εμεις η αγορα  πλεον εχει προεξοφλησει τα παντα και εδω τελειωνει και ο κατηφορος  των τιμων των μετοχων ,ακριβως στο 505 που ειναι ωραιος αριθμος ,στρογγυλος ,φυσικα εμενα μου θυμιζει τα παντελονια τζιν 501 ,[αχ απο την προτερα μου ζωη και δραση].
Ναι φιλοι μου ολοι οι αριθμοι και οι μετρησεις αυτο δειχνουν και δεν κανουμε λαθος.Στο 505 τελειωσαν ολα.Οι τιμες ομως των μετοχων και των δεικτων δεν καθοριζονται μονο απο αυτα που σας ανεφερα πριν.Ετσι λοιπον μη βιαζομαστε να βγαλουμε γρηγορα αποφασεις ,οτι απο αυριο το πρωι ολα θα πανε επανω.Μπορει να γινει και ετσι ,μπορει και οχι.
Μπορει να τελειωσαμε με τις αποτιμησεις,ομως δεν τελειωσαμε με τις αναγκες και τα προβληματα που εφερε ,γενικα ο σεισμος της //επιλεκτικης χρεοκοπιας//,και που πρεπει να λυσουμε στο μελλον.
Δηλαδη στο μελλον ,δεν γνωριζουμε τον πραγματικο αριθμο των μετοχων,δεν γνωριζουμε για το υψος των αυξησεων των μετοχικων κεφαλαιων των εταιρειων,δεν γνωριζουμε δια τον τροπο και το υψος φορολογησης των επιχειρησεων,ακουω κατι για ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ(μεγαλες
κουβεντες του ΣΟΥΜΟ),καταλαβαινετε λοιπον , Ισως εχουμε παραταση στην αγωνια μας για το τι γινεται απο εδω και στο εξης.Αν υπαρχει  εσωτερικη ολοκληρωση  καποιου σχεδιου ,τοτε ειναι βεβαιον ,οτι αυτο εχει διαρευσει προς τους δυνατους και σημερα ,ενεργουν με τροπο τετοιο που εχουν κερδη.Θα το δουμε πως ενεργουν και τι κανουν αυτο το μηνα που μπηκαμε σημερα.Θα τα μελετησουμε σωστα τα πραγματα και αυτη την φορα και θα ειμαστε ενα βημα μπροστα απο τα προγραμματα τους.Για την ωρα φροντιζουμε να κανουε καλο προγραμμα και να το εφαρμοσουμε.Ζηταμε νεες φρεσκιες τιμες στα εμπορευματα μας που θα αγορασουμε,ειμαστε λιγο επιφυλακτικοι και προσεχτικοι,ειναι η καρδια των διακοπων δια το εξωτερικο και οχι μονο και επομενως υπαρχει και μια ατονια,ολοι φροντιζουν ισως δια την συντηρηση αυτο τον μηνα,εως οτου τελειωσουν οι διακοπες και καθε κατεργαρης παει στον παγκο του.
Δεν μου αρεσουν αυτα τα καμωματα της Αμερικης δηθεν θα πτωχευσει,κατι κρυβουν οι αγορες πισω απο αυτο,προσωπικα το υποψησιαζομαι ,το εχω γραψει στο παρελθον,αλλα ας το αφησουμε τωρα.Στο κατω
κατω της γραφης ,τι μας κοφτει εμας? ο σχιζοματης ο Κινεζος να τα ακουει και να τα βλεπει ,αλλα και να τρεμει,αυτος ειναι ο μεγαλος δανειστης της αμερικης.Τωρα θα μου πειτε τι σο ι  δανειστης ειναι?και αυτο ειναι μεγαλη κουβεντα ,αλλη φορα θα το αναλυσουμε.Ενας προμηθευτης παντα ειναι δανειστης  ειτε σε εμπορευματα ειτε σε χρηματα που κοστιζουν τα εμπορευματα.Καλα εκανε και η μυ ι γα   (ποπο) και λερωσε ολο τον κοσμο,τωρα καπως ετσι ειναι και η Κινα σημερα με τα 20ωρα εργασιας που κτυπανε σαν να ειναι στρατιωτακια οι κινεζοι εργατες.
Εδω τελειωνω την αναλυση μου ,ευχομαι καλη συνεχεια σε ολα,να προσεχετε αυτο τον μηνα παρα πολυ,οχι μεγαλα ανοιγματα και μεγαλα προγραμματα,συντηρηση πιο πολυ,εκτος και υπαρχουν σοβαρες εξελιξεις ,οποτε εδω ειμαστε (δεν παμε  Σε ι χελες για τρελες),εδω ειμαστε επαναλαμβανω ,σαν το ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ,το παλιο ετσι?μη κορο ι δε υομαστε μεταξυ μας ,το νεο  Π.Β ειναι μονο στα χαρτια  ΕΣΥ.
Βεβαια  ΕΣΥ με εσυ  εχει τεραστια διαφορα,διοτι εσυ που με διαβαζεις πρεπει να προσεχεις και να κανεις καλα την δουλεια σου,αλλα για να την κανεις καλα.πρεπει να βελτιωνεις συνεχως το γνωσιακο σου επιπεδο,η αγορα δεν ειναι ουτε τζογος ,ουτε μαγκια,ειναι ΑΠΟΛΥΤΗ  ΙΚΟΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ,με διαρκη επιμορφωση,οπως γινεται σε ολες τις συνχρονες και μεγαλες επιχειρησεις απο τα στελεχη τους  και το προσωπικο τους γενικοτερα,και οχι μεσα απο τους τιτλους των εφημεριδων .

savil  1-8-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: