Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Τι δινει αξια σε μια μετοχη

φιλοι μου γεια σας

[θα σας πω τι δινει αξια σε μια μετοχη κατ'αποκλειστικοτητα]
-------------------------------------------------------------------------------
Αξια σε μια μετοχη δινει ο εξης ενας και μοναδικος  παραγων και αυτος ειναι η Κερδοφορια της εταιρειας.
Βασικος και αποκλειστικος σκοπος ολων των εταιρειων ειναι το κερδοςκαι αυτο επιδιωκουν και αυτο πρεπει να υπηρετουν ,ολοι οι εργαζομενοι σε μια εταιρεια.
Ο αιμοδοτης της υπεραξιας μιας μετοχης ειναι παντοτε η αυξηση των κερδων απο χρηση σε χρηση και μαλιστα στο εξωτερικο μετρουν παντα μια κυλιoμενη χρηση 12 μηνων,ετσι ωστε να εχουν καθε τριμηνο εικονα  ετους για την εταιρια ,αλλα και για την περιουσια τους που ειναι σε μετοχες μιας η περισσοτερων εταιριων.
Ολα τ'αλλα ειναι παραμυθια της Χαλημας ,και καμια αξια δεν εχουν και κανενα αντικτυπο δεν εχουν στην  τιμη μιας μετοχης.
Συνηθως εχει δοθει απο την αγορα ενα περιθωριο ανοχης μεσω της διακρατησης μιας μετοχης,αντι της ρευστοποιησης,αλλα το πολυ να κρατησει ενα τριμηνο,περαν αυτου  --ξου-- ,διοτι χανει την αξια της.
Τωρα οι συνχωνευσεις   η αλλες επιχειρηματικες αποφασεις παιζουν καποιο ρολο στην αποτιμηση,οταν τα κερδη που προκυπτουν απο μια συνεργεια ειναι ορατα και μετρησιμα ,και συνηθως ειναι εντονα ,οταν ειναι πραγματικα και οχι στην υποτιθεμενη δηθεν  στο μελλον ωφέλεια.
Η ωφελεια στο μελλον ,αποτιμαται ,οταν το μελλον γινει παρον η κοντινο παρον.
Συνεργασιες αναγκης η αδελφοποιησης ,λιγο πριν το επερχομενο κακο δεν εχουν κανενα αντικτυπο.Επισης ,πρεπει να βρισκονται και ανθρωποι (εταιριες μαι ι κερ) ,που αφανταρουν μια ανοδκη κινηση σε καποια δεδομενη χρονικη περιοδο,αλλα  αυτοι πληρωνονται  //αδρα//,τιποτα δεν γινεται χωρος πληρωμη.,

Ενας δευτερος παραγων που παιζει συμπληρωματικο ρολο,αφου πραγματοποιηθει ο πρωτος το κερδος ειναι ο  συνολικος αριθμος των μετοχων μιας εταιριας.
Οσο μεγαλωνει αυτος ο αριθμος των μετοχων χωρις αναλογη αυξηση της κερδοφοριας ,τοτε  τιμη της μετοχης πεφτει ,ασχετα αν ειχε αυξηση κερδων,διοτι δεν επιασε τον στοχο που πρεπει να εχει μια αναλογικοτητα  μετοχων και κερδους.με απλα λογια το κατα μετοχην κερδος .
Μονο αυτα τα δυο και τιποτα αλλο νομιμο και ορθο και επιστημονικα παραδεχτο,που να αυξανει την τιμη μιας μετοχης ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Φυσικα πολλες φορες εχουμε χειραγωγηση μια μετοχης ειτε προς τα κατω ειτε προς τα επανω,αυτο ειναι παρανομο και τιμωρειτε απο τον νομο, αν λειτουργουν οι νομοι ,μεσα απο τα αρμοδια οργανα.
Ο,τι λοιπον αυξανει τον αριθμο των μετοχων,αλλα δεν αυξανει και το κατα μετοχην κερδος τοτε η μετοχη δεν εχει ανοδικη πορεια.
Σας τα λεω ολα αυτα,διοτι μερικοι νομιζετε ,οτι αντε απο την Δευτερα θα ανεβουν ολα 50% οπως με ερωτησε ενας φιλος για εισοδο σε ενα τραπεζικο χαρτι.
Φυσικα η απαντηση μου ηταν αρνητικη ,για λογους αρχης σε τετοιου ειδους κινησεις,παντα τις βλεπω εντελως αδιαφορα ,διοτι εχω της καθε εταιριας το πλανο της ανα πασα στιγμη ,οπως και την αξια της,και επαναλαμβανω ,αν η ΕΤΕ εχει 2,5 ευρω σημερα,τοτε οι αλλες ολες ειναι για φουντο ,δηλαδη κοντα στα 0,5 λεπτα.
Καμια τραπεζα δεν παραγει κερδη, και ολες εχουν προβλημα επαρκειας ιδιων κεφαλαιων, ολες εχουν προβλημα καταθεσεων,ολες ειναι για κλαματα,ειδικα  οι δυο υπο συνενωση τραπεζες,αφου αυτο ειναι λυση αναγκης και οχι ενα καλοδουλεμενο σχεδιο  σε καιρο κερδοφοριας.και ηρεμιας.
Αυτες διψουν για μετρητο,τι υπεραξια να παρουν.?Τοσες επαφες με ευρωπαικες τραπεζες υπαρχουν,αν ηταν κατι της προκοπης  για 500 εκ συμμετοχη ενα πολυ μικρο ποσον δηλαδη,εχετε την εντυπωση δεν θα επιχειρουσαν μια δυνατη συνεργασια?.
Δεν υπαρχει ελπιδα καμια,οπως εστρωσαν ο κυριοι τραπεζιτες,ετσι θα κοιμηθουν ,οσο για το καταρ ,τα βγαζει ευκολα τα χρηματα και δεν τα υπογζει και τοσο,αλλα χαρας και το ποσον που βαζει , προσπαθει να μετριασει την ζημια του.Τωρα  αραβες και μπιζνες  μεσα στον χωρο της ευρωπης ,ειναι κοματακι δυσκολο να ανταγωνιστουν τους ευρωπαιους τραπεζιτες,μικροσυμμετοχουλες και ισως και για δημοσιες σχεσεις να το  κανουν με τοσα λιγα χρηματα.

τα κειμενα μου ειναι προσωπικες σκεψεις και οχι ,συσταση για χρηματιστηριακες πραξεις.

savil 28-8-2011 

Δεν υπάρχουν σχόλια: